Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ




Ολοκληρωμένη  πρόταση δημιουργίας πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου, κατά μήκος της παραλιακής Ναυπλίου-Ν. Κίου  αλλά και Ναυπλίου-Αρίας,  συνοδευόμενη μάλιστα από τοπογραφικά, αρχιτεκτονικά σχέδια και προυπολογισμό, παρουσίασε σήμερα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος. 

Ναύπλιο-Ν.Κίος (Παραλιακή)

Με τον συγκεκριμένο πεζόδρομο ποδηλατόδρομο δίνουμε ζωή σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της πόλης μας.Ουσιαστικά δημιουργούμε την πραγματική είσοδο του Ναυπλίου,μία είσοδο αντάξια της ομορφιάς και της ιστορίας της πόλης μας.








Ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος Ναυπλίου – Νέας Κίου θα έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα συνολικά εκ των οποίων τα δύο περίπου χιλιόμετρα εντός ορίων του Δήμου Ναυπλιέων.

Το συνολικό πλάτος της κατασκευής θα είναι 5 μέτρα περίπου. Δηλαδή 2 μέτρα πεζόδρομος, 2 μ. ποδηλατόδρομος και 1 μ. νησίδα με πράσινο στη μέση.

Κάθε 400 εώς 700 μέτρα προβλέπονται χώροι ξεκούρασης , όπου οι
περαστικοί μπορούν να κάθονται σε παγκάκι και να απολαμβάνουν το τοπίο. Συνολικά προβλέπονται 9 τέτοιοι χώροι, εκ των οποίων τα τέσσερα προσφέρουν και σκίαση με πέργκολα(προφανώς ξύλινη)

Προτείνεται ο πεζόδρομος να στρωθεί με κυβόλιθους και ο ποδηλατόδρομος με συμπυκνωμένο χαλίκι.

Ενδεικτικός προυπολογισμός του έργου για τα δύο χιλιόμετρα (κομμάτι εντός Δήμου) : 550.000 Ευρώ

Ναύπλιο(ΚΕΜΧ) - Άρια (Αγ.Ελεούσα)

Πρόκειται ουσιαστικά για την δεύτερη είσοδο-έξοδο της πόλης που ταυτόχρονα συνδέει το Ναύπλιο με ένα μεγάλο και σημαντικό πολεοδομικό ιστό την Άρια. Με τον συγκεκριμένο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο  οι δύο περιοχές αποκτούν πραγματική επικοινωνία.Σήμερα στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπάρχει ούτε καν ένα πεζοδρόμιο.

Ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος ΚΕΜΧ. – Αγίας Ελεούσας θα έχει μήκος 2,3 χιλιόμετρα συνολικά.

Το συνολικό πλάτος της κατασκευής θα είναι 3 μέτρα περίπου. Δηλαδή 1,5 μέτρο πεζόδρομος και 1,5 μ. ποδηλατόδρομος .

Προτείνεται ο πεζόδρομος να στρωθεί με κυβόλιθους και ο ποδηλατόδρομος με συμπυκνωμένο χαλίκι.

Ενδεικτικός προυπολογισμός του έργου : 350.000 Ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου