Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σαρωτικός ο Γραμματικόπουλος σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, υπό τους ήχους Θεοδωράκη-Χατζηδάκι κάλεσε σε Δημοκρατική πανστρατιά για την αλλαγή στο Δήμο Ναυπλιέων


Σαρωτικός ο Γραμματικόπουλος σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, υπό τους ήχους Θεοδωράκη-Χατζηδάκη κάλεσε σε Δημοκρατική πανστρατιά για την αλλαγή στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος στο ξεκίνημα της ομιλίας του καλωσόρισε τους συμπολίτες μας που έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα, αναφέρθηκε στο πάθος και το όραμά του για το Δήμο Ναυπλιέων και την προσωπική του πορεία στη ζωή που την χαρακτηρίζει η δημιουργία και η δράση.



Εξέφρασε την πίστη του ότι αυτός ο τόπος μπορεί να βγει από το τέλμα και να κάνει άλματα, να ξεφύγει από τη σημερινή παρακμή.

Έκανε μια μικρή περιγραφή της σημερινής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από τους σκουπιδότοπους σε Καραθώνα και Τολό, μίλησε για τον βιολογικό του Τολού και την έλλειψη πόσιμου νερού στις περιοχές του πρώην Δήμου Μιδέας αλλά και σε Ίρια-Κάντια και υπενθύμισε τις υποσχέσεις και το χαμένο χρόνο ώστε να δοθούν λύσεις, την για ένα μήνα λάσπη στις βρύσες του Ναυπλίου, ότι πολλές περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων, όπως η Αγία Τριάδα, το Δρέπανο, ο Αγιος Ανδριανός, παραμένουν χωρίς αποχετευτικό αφού για τέσσερα χρόνια δεν κατασκευάστηκε ούτε ένα μέτρο αγωγού.

Συμπλήρωσε σε μια συνοπτική περιγραφή την εγκατάλειψη του Τελωνείου, της Αρβανιτιάς, των ΞΕΝΙΑ, του Μπούρτζι, την υποβάθμιση του Μουσικού Φεστιβάλ, το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού και την απώλεια της Τουριστικής Σχολής, την ανικανότητα να δρομολογηθεί ένα Δημοτικό Σχολείο για να πάψουν να στριμώχνονται τα παιδιά του 2ου και 5ου και τη στασιμότητα στις πολεοδομικές μελέτες του Προφήτη Ηλεία και Γλυκειάς.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο Δήμαρχο κ. Κωστούρο, χωρίς να μηδενίζει την όποια προσφορά του, ανέφερε ότι ο κ. Κωστούρος είναι στην ηγεσία του Δήμου από το 2007 και επομένως ότι έχει συμβεί από τότε έχει το μερίδιο ευθύνης του, όπως και ότι ο Χρήστος Γραμματικόπουλος από το 2006 έως το 2010 δεν ήταν ούτε Σύμβουλος και από το 2010 μέχρι σήμερα είναι στην αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι το μόνο έργο που έχει προχωρήσει σε δημοπράτηση είναι η εκβάθυνση του λιμανιού, η μαρίνα μετά τις πρώτες ανακοινώσεις βρίσκεται εξαφανισμένη, το Μπούρτζι θα γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και οι πεζοδρομήσεις που βλέπουμε σε Σιδηράς Μεραρχίας και Αμαλίας έχουν ξεκινήσει από τη Δημαρχία Αναγνωσταρά και επιτέλους θα τελειώσουν.

Κάπου εκεί άλλαξε ύφος, έγινε αυστηρός και τόνισε, περνώ σε μία άλλη παρακμή που τη θεωρώ πολύ σημαντικότερη και ίσως το βασικότερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Την αξιακή παρακμή. Την παρακμή σε αρχές, την παρακμή σε συμπεριφορές.

Απόλυτος και κατηγορηματικός, μίλησε για «μία μικρή παρέα συμφερόντων που ασχολείται με ρουσφέτια σε ημέτερους, με εξυπηρετήσεις σε λίγους εις βάρος των πολλών και με έναν ασύλληπτο αριθμό απευθείας αναθέσεων και κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος».

«Οι απευθείας αναθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πλησιάσει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ».

Μίλησε για πολιτικό κατεστημένο κυρίως ανεπάγγελτων, που «γατζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην την χάσουν, την ίδια ώρα λογής συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους γιατί τους εξυπηρετεί να υπάρχουν πολιτικοί "αχυράνθρωποι" για κυβερνήτες».

Το πρόβλημά τους ήταν και παραμένει ο Γραμματικόπουλος, «γιατί είναι ανεξάρτητος πολιτικά, ιδεολογικά, επαγγελματικά και οικονομικά, γιατί πολύ απλά είναι ελεύθερος και θέλει να κυβερνήσει ελεύθερα, δημοκρατικά και με δικαιοσύνη τον τόπο του, με γνώμονα το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων».

Συνέχισε με το όραμα που προσδιορίζεται και βασίζεται σε δύο άξονες, πρώτον να γίνει ο Δήμος Ναυπλιέων ένα κέντρο πολιτιστικό, πνευματικό, οικονομικό, ένα μεγάλο σταυροδρόμι της ανατολικής Μεσογείου και δεύτερον ένας δήμος που θα επιστρέψουν οι αξίες και οι αρχές που τον προσδιόριζαν σε όλη του την ιστορία, όπως είναι η δικαιοσύνη (όλοι οι δημότες θα εξυπηρετούνται ισότιμα χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς περιορισμούς, με πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία, τα καραγκιοζιλίκια του παρελθόντος με κολλητούς δημοτικούς συμβούλους ή αντιδημάρχους προκειμένου να γίνονται οι δουλειές λαμβάνει τέλος), η δημοκρατία, η εντιμότητα-διαφάνεια και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.

Ανέλυσε πως θα επιτευχθούν αυτοί οι δύο στόχοι, ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια, πρέπει να παράγει ο ίδιος πλούτο, πρέπει να εκμεταλλευτούμε κυρίως τις δυο πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, το Τουριστικό προϊόν και το Αγροτικό προϊόν, ιδρύοντας άμεσα Γραφείο Τουριστικής πολιτικής και Γραφείο Αγροτικής πολιτικής, μαζί με ένα τρίτο, το Γραφείο Ευρωπαϊκών υποθέσεων και προγραμμάτων.

Για τον ορθολογισμό των εξόδων και την καταπολέμηση της σπατάλης, όπου επέμεινε ιδιαίτερα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, είπε ότι τίθεται τέρμα σε συμβάσεις Συμβούλων, προγράμματα και υπηρεσίες που στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ κάθε χρόνο, καταρτίζεται πραγματικός Προϋπολογισμός, καταργούνται οι απευθείας αναθέσεις για ποσά πάνω από 2.000 Ευρώ και θα γίνονται όλες με διαγωνισμό, προμήθειες θα γίνονται πλέον εκ περιτροπής σε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου από λίστα που καταρτίζουν οι Σύλλογοι Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών, επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Πρώτη προτεραιότητα για όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Ναυπλιέων αποτελεί το νερό, για να φτάσει επιτέλους παντού καθαρό και πόσιμο νερό, που μαζί με την αποχέτευση που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο, αποτελούν τις βάσεις της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

Μια σειρά από δράσεις στην πόλη του Ναυπλίου, ξεκινούν από τον πρώτο χρόνο, είναι αυτές που θα αλλάξουν την εικόνα, αρχίζοντας από την ανατολική παραλία, καθιερώνεται η παραλιακή ως τουριστική είσοδος στην Παλιά Πόλη, δημιουργούνται πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι και χώροι αναψυχής σε όλο το μήκος μέχρι τα όρια με το Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Άμεσες παρεμβάσεις, στις Μπανιέρες, την Αρβανιτιά, στο Ενετικό κτήριο στον Άγιο Γεώργιο, στο Τελωνείο, επιτέλους το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ολοκλήρωση πολεοδομικών μελετών σε Προφήτη Ηλία και Γλυκειά, η φωταγώγηση όλων των κτιρίων της παλιάς πόλης που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ή ιστορικό ενδιαφέρον, η ανάδειξη των κρηνών και άλλων αρχαιοτήτων, σύνδεση με την Άρια με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, η δημιουργία ενός Τουριστικού γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών μας.

Ακόμη, άμεση προώθηση κατασκευής ενός κτηρίου Πολυχώρου εκδηλώσεων ώστε να υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες για τον πολιτισμό και να αποσυμφορηθεί και το Βουλευτικό, δημιουργείται η προβλεπόμενη από τον Καλλικράτη Επιτροπή Τουρισμού που θα αναλάβει όλο το έργο διαφήμισης και προβολής του Δήμου, δίνεται έμφαση στις περιοχές του Δήμου που δεν είχαν μέχρι τώρα καμιά προβολή.

Έδωσε την υπόσχεση ότι το πλήρες πρόγραμμα θα συζητηθεί και θα εμπλουτιστεί στην κάθε κοινότητα χωριστά, εκεί με τους κατοίκους.

Πριν κλείσει έκανε αναφορά και στη δύσκολη για όλους κατάσταση που περνά η χώρα, δήλωσε την ανάγκη να απαλλαγούμε το συντομότερο από τα Μνημόνια και είπε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι συμπαραστάτης σε όποια Κυβέρνηση όταν παίρνονται αποφάσεις υπέρ του λαού, της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απόλυτα αντίθετος σε κάθε ενέργεια που θα βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας.

Ευχαρίστησε παλιούς και νέους συνεργάτες και υποψηφίους, θυμήθηκε το ξεκίνημα της ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ το 2010, τόνισε ότι ο Συνδυασμός είναι πολυσυλλεκτικός και πραγματικά ανεξάρτητος και δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι η εμπειρία με τη φρεσκάδα του Συνδυασμού μπορούν να αλλάξουν το Δήμο Ναυπλιέων, να κάνουν το όραμα πράξη.

Απηύθυνε κάλεσμα συμπαράταξης σε όλους τους πολίτες του Δημοκρατικού φάσματος, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, ο τόπος έχει ανάγκη όλους τους δημότες, ενεργούς και συμμέτοχους.

Στον τελευταίο χαιρετισμό κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει την προπαγάνδα και να μην φοβάται τις πιέσεις, να μην δίνει βάση στις υποσχέσεις και τα έργα της τελευταίας στιγμής.

Έχουν ως απόδειξη μια ολόκληρη τετραετία που δεν έκαναν σχεδόν τίποτα, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, απέδειξαν ότι δεν μπορούν.

Έκλεισε με τη φράση, «Να είστε αισιόδοξοι και να έχετε πίστη ότι θα κερδίσουμε».



Video streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου