Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ : «ΕΚΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας αιφνιδιάστηκε από αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει την ικανότητα, δεν μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Τον περασμένο μήνα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το "Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό", που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων γενικά για τον Τουρισμό και τον Τουρισμό κρουαζιέρας.

Εκεί λοιπόν αναφέρονται και οι περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος που κατά προτεραιότητα είναι διάφορες πόλεις με λιμάνια, όπως το Κατάκολο, η Πύλος και η Καλαμάτα από την Πελοπόννησο, απουσιάζει όμως το Ναύπλιο.

Παρά τις υποσχέσεις και του Περιφερειάρχη, ότι το Λιμάνι του Ναυπλίου θα γίνει κέντρο τουριστικού προορισμού όλης της Ανατολικής Μεσογείου, αυτό αποδεικνύεται πυροτέχνημα.

Ήδη σε περιοχές της Πελοποννήσου που αγνοήθηκαν και αυτές, έχουν κινητοποιηθεί Υπουργοί, Βουλευτές και Δήμαρχοι για να αλλάξουν τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος εδώ δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος τέτοιων αποφάσεων που βάζουν τις βάσεις για την ανάπτυξη στο μέλλον.

Πιστεύει άραγε κανείς, ότι με την εκβάθυνση του λιμανιού και την εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας, που ήδη καθυστερούν και όλοι αγωνιστήκαμε με πρώτο τον Πρωθυπουργό, θα γίνει από μόνο του το Ναύπλιο κέντρο κρουαζιέρας και όλοι θα έρχονται εδώ;

Θέλει πολύ δουλειά, χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες, ικανότητες, σχέδιο, στρατηγική και κυρίως όραμα.

Τίποτα δεν θα μας χαρίσουν, καθημερινά πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε στον σκληρό ανταγωνισμό.

Δυστυχώς, αυτή η μικρή «παρέα» συμφερόντων που σήμερα είναι Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ΄αυτές τις απαιτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου