Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Γιάννης Μακρής, πασίγνωστος για την μακρόχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα του Ναυπλίου,στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, θα είναι υποψήφιος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο.

Γνήσιος Αναπλιώτης ο Γιάννης Μακρής, είναι το τελευταίο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου Μακρή και της Ελεούσας, το γένος Νικολάου Δασουρά (του ιδρυτού του πρακτορείου τύπου στ’ Ανάπλι το έτος 1923).
Το 1963, απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Ναυπλίου και για τρία χρόνια φοίτησε στη σχολή υπομηχανικών του ΕΜΠ.
Διετέλεσε Αρχηγός του Β’ Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ναυπλίου.
Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Σώματος Ανεφοδιασμού Μεταφορών.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στο COFI de LAPRAIRIE του Καναδά προσλαμβάνεται ως ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία.



Το 1975, διορίζεται στο ξενοδοχειακό Συγκρότημα «ΞΕΝΙΑ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ» όπου υπηρετεί έως το 1990 ως υπάλληλος υποδοχής.
Εκ των ουσιαστικότερων υπαλλήλων αναμόρφωσης των προσφερομένων υπηρεσιών του στα ξενοδοχειακά επαγγέλματα, προάγεται το 1990 σε Υποδιευθυντή.

Το 1992, ο Γιάννης Μακρής, καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» όπου με τους συναδέλφους του μεταμορφώνει κυριολεκτικά τη λειτουργία του Πνευματικού Φάρου της Πόλης.

Το 2001, εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».

Στα κοινά της πόλης μας μπαίνει ενεργά το 1989 όταν αναλαμβάνει την διεύθυνση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ναυπλίου, στους δύσκολους εκείνους καιρούς, εκτοξεύοντας την ακροαματικότητά του στα ύψη και καθιστώντας το Δημοτικό Ραδιόφωνο βασικό Πολιτιστικό Παράγοντα της Πόλης μας.

Το 1993, τοποθετείται ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του νεοσύστατου Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου, όπου στη διάρκεια της θητείας του ως το 1995, το Θέατρό μας γίνεται γνωστό ανά το πανελλήνιο κατακτώντας 16 βραβεία σε αντίστοιχα Θεατρικά Φεστιβάλ εκ των οποίων τα 5 κατακτά ο ίδιος για τις σκηνογραφίες του.

Η συμβολή του τόσο στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου όσο και η συμμετοχή του σε Θεατρικούς σχηματισμούς της Νέας Κίου είναι καθοριστική.

Σήμερα , είναι συνταξιούχος του Δημοσίου και εκλεγμένος Γεν. Γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ». Με το αίσθημα της επαγγελματικής ευθύνης που τον διακρίνει, την Αναπλιώτικη ευγένεια και Παράδοση που η οικογένειά του φρόντισε με πολύ αγάπη και ευθύνη να του μεταδώσει για την πόλη που γεννήθηκε και άνδρωσε, φιλοδοξεί, με την ανιδιοτέλειά του, εντασσόμενος στο Συνδυασμό «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον γνήσιο Αναπλιώτη ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Πόλη και τους Συμπολίτες του, για να μπουν επιτέλους τα θεμέλια για μια όσο το δυνατό καλύτερη Οργάνωση και Υποδομή στο χώρο της γνώσης και του Πολιτισμού, που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε επάξια, μια Πολιτιστική Πόλη ξεχωριστή ανάμεσα στις άλλες, πρωτοπόρο και καινοτόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου