Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Διαβάσαμε χθες και την πρώτη ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας» σχετικά με το «σίριαλ» του αποχετευτικού του Δρεπάνου και γενικότερα με τις χρηματοδοτήσεις έργων από το ΕΣΠΑ. Καταρχάς οφείλουμε να καλωσορίσουμε αυτή την πρώτη και παρθενική ανακοίνωση. Όπως έχουμε πει ο διάλογος είναι ωραίο πράγμα ακόμη και αν είναι έντονος .

Επί της ουσίας τώρα. Η πραγματικότητα, δυστυχώς για το Δήμο μας, διαψεύδει το σημερινό Δήμαρχο κ. Κωστούρο. Τη στιγμή που στο Δήμο μας δεν εκτελείται κανένα σημαντικό έργο, στους περισσότερους Δήμους της χώρας εκτελείται πληθώρα έργων πολλά εκ των οποίων μάλιστα ολοκληρώνονται. Όσο για τη Σιδηράς Μεραρχίας, που αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς και τις πεζοδρομήσεις που έγιναν στην παλιά πόλη και που θα γίνουν και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, είναι έργα με τα οποία ουδεμία σχέση έχει ο σημερινός Δήμαρχος και οφείλονται ξεκάθαρα στον προκάτοχό του.



Αναφορικά με την απένταξη του αποχετευτικού του Δρεπάνου το Δεκέμβριο του 2012 η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον κ Κωστούρο, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε σε μία σειρά από άλλους Δήμους που είχαν ενταχθεί στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τα έργα όχι μόνο δεν απεντάχθηκαν, αλλά αντιθέτως δημοπρατήθηκαν και σήμερα ολοκληρώνονται.

Εν κατακλείδι, την κρίσιμη αυτή διετία για το Δήμο μας οι λανθασμένες κινήσεις και η έλλειψη βασικών γνώσεων στη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων εκ μέρους του κ. Κωστούρου κατέστησε το Δήμο μας ουραγό. Και κάτι τελευταίο, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κωστούρος αναφέρει: « … η ένταξη ενός έργου στο ΠΕΠ, σημαίνει και την άμεση έναρξη υλοποίησής του…» Και μόνο αυτή του η φράση αποδεικνύει πόσο επιφανειακά προσεγγίζει τα ζητήματα. Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά άμεση έναρξη εργασιών ενός έργου σημαίνει η ένταξή του σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Τουλάχιστον αυτό μετά από τόσα χρόνια διαχείρισης της εξουσίας όφειλε να το γνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου