Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

Είναι πραγματικά απίστευτου και απύθμενου θράσους η απάντηση που έδωσε ο κ. Κωστούρος σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις που έκανε και είδαν το φως της δημοσιότητας. Ίσως η μόνη δικαιολογία για μία τέτοιου επιπέδου απάντηση είναι η δεδομένη έλλειψη παιδείας σε συνδυασμό με μία ασυγκράτητη αλαζονεία.

Δυστυχώς ο κ. Κωστούρος στα αδιάσειστα στοιχεία, με έγγραφα αναρτημένα μάλιστα στο διαύγεια, δεν μπόρεσε να απαντήσει και ευρισκόμενος σε ντελίριο πανικού εκτόξευσε απειλές και τα γνωστά του «ψεματάκια». Και εξηγούμαστε :



Είναι ή δεν είναι θράσος εκ μέρους του να έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ απευθείας αναθέσεων (νόμιμες ασφαλώς) στον ενάμιση χρόνο που είναι δήμαρχος και παρόλα αυτά να τολμά να μιλά περί πρακτικών «αρρωστημένου» πολιτικού παρελθόντος; Γιατί δεν μας λέει πόσες απευθείας αναθέσεις έχει πραγματοποιήσει ως Δήμαρχος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και σε τι ύψος έχουν φτάσει ; Ο κ. Κωστούρος δίχως καμία αμφιβολία πλέον, αναδεικνύεται στο γνησιότερο εκφραστή του «αρρωστημένου» πολιτικού παρελθόντος με το οποίο και βρίσκεται «αγκαλιά» καθημερινώς. Δεν μας είπε κουβέντα για την ταμπακέρα, κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης και το γεγονός ότι γίνονται απευθείας αναθέσεις σε συμπολίτες μας οι οποίοι εν συνεχεία δηλώνουν υποστηρικτές του και υποψήφιοί του. Κουβέντα για τα σοβαρά ερωτηματικά ως προς την πολιτική ηθική αυτών των συναλλαγών. Τον καταλαβαίνουμε. Τι θα μπορούσε άλλωστε να πει ; Είναι τόσο αυτονόητο το τι γίνεται που δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Φυσικά δεν απέφυγε κατά την προσφιλή του συνήθεια και το «ψεματάκι» του. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωστούρο αναφορικά με την ανάθεση στον κ. Ρούτουλα αφορά την 31η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Νοέμβριο και στην οποία αναφέρεται το συνολικό ποσό που θα κόστιζαν οι εκδηλώσεις και όχι τα πρόσωπα που θα τις αναλάμβαναν. Την ανάθεση εν συνεχεία στο πρόσωπο του κ. Ρούτουλα την κάνατε ο ίδιος στις 23 Νοεμβρίου 2012 (αρ. αποφ. 417). Είναι καλό να διαβάζετε λίγο τις αποφάσεις πριν απαντάτε.

Όσον αφορά τον εργολάβο κ. Μπουζαλά ο οποίος μετά από δύο συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις συνολικής αξίας 48.216 € (αρ. αποφ. 343 και αρ. αποφ. 391) θυμήθηκε να δηλώσει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του κ. Κωστούρου, εδώ τα σχόλια περιττεύουν. Είναι πράγματι απίστευτης αστειότητας το επιχείρημα του κ. Κωστούρου περί δεκαετούς παρουσίας και συνεργασίας του Δήμου με τον εν λόγω εργολάβο, αποδεικνύοντας τελικά πόσο βαθιά προσκολλημένος είναι ο σημερινός δήμαρχος στο πολιτικό παρελθόν και στο πολιτικό χθες.

Κλείνοντας, οι παραπάνω απευθείας αναθέσεις καλώς ή κακώς μπορεί να είναι νόμιμες. Είναι όμως πολιτικά ηθικές ; Τη στιγμή λοιπόν που οι πολίτες «στενάζουν» οικονομικά και επειδή ο σεβασμός στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος -δηλαδή των χρημάτων του δημότη μας- είναι ολοφάνερο ότι αλλιώς τον αντιλαμβανόμαστε εμείς και αλλιώς τον αντιλαμβάνεται ο κ. Κωστούρος, η όλη υπόθεση μαζί και με κάποια άλλα θέματα έχουν ήδη αποσταλεί στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου