Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΪ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ

Την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ζήτησε με παρέμβασή του ο Χρήστος Γραμματικόπουλος τονίζοντας ότι ο ναός, που είναι ιστορικά και συναισθηματικά συνδεδεμένος με την Πρόνοια και ευρύτερα το Ναύπλιο, έχει εγκαταλειφθεί από το Δήμο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.



Θυμίζουμε ότι το 1831 η Συνέλευση των Ελλήνων μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια είχε αποφασίσει να χτιστεί ο ναός προς τιμήν του. Τελικά ο ναός κατασκευάστηκε το 1909 από το σωματείο των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνο το χώρο ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη. Σήμερα ο ναός και ο περιβάλλων χώρος ανήκει στο Δήμο Ναυπλίου.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος προσδιόρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναός ( σε στέγη, σε φέρουσα τοιχοποιία) υπογραμμίζοντας ότι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και δεν έχουν μεγάλο κόστος. Επεσήμανε ακόμα ότι λόγω της ιστορικής σχέσης του ναού με τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας θα μπορούσε με την κατάλληλη προβολή συνολικά ο χώρος να μετατραπεί σε έναν τουριστικό πόλο έλξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου