Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ"

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MS Illinois Institute of Technology - BS University of Illinois -Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Αθηνών


ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων


ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ
Επιχειρηματίας

Αξιοσημείωτες είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν τρεις εκ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ". Το ζήτημα της στάθμευσης στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, η σωστή επίβλεψη και διαχείριση των δημοτικών έργων και η ανάγκη ανανέωσης και αλλαγής στο νέο Δήμο Ναυπλιέων, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις υψηλές απαιτήσεις σε γνώσεις, φρεσκάδα, ηθικές αντοχές που απαιτεί από τους μελλοντικούς δημοτικούς άρχοντες ο διευρυμένος Δήμος Ναυπλιέων. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:


ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: "ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ"

"Εν όψει του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας δεινής οικονομικής ύφεσης, η αναγκαιότητα της στελέχωσης των Δημοτικών συνδυασμών με νέα πρόσωπα, είναι επιβεβλημένη.

Η οικονομική αυτοδυναμία των Δήμων, απαιτεί σωστή διαχείριση, προγραμματισμό, όρεξη για δουλειά και ενδιαφέρον για τον δημότη και τα προβλήματά του.

Τα λιμνάζοντα προβλήματα κάθε Δήμου πρέπει να ιεραρχηθούν, να προγραμματισθούν και στη συνέχεια να υλοποιηθούν με πλήρως διαφανείς διαδικασίες, τόσο κατά το στάδιο ανάθεσης όσο και κατά το στάδιο υλοποίησης των έργων με αυστηρό έλεγχο στην τήρηση των συμφωνηθέντων προδιαγραφών. Οι τεχνικές υπηρεσίες κάθε Δήμου πρέπει να παρακολουθούν και να ελέγχουν επισταμένως την εξέλιξη κάθε έργου προκειμένου να υλοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις του κάθε Αναδόχου και να αποφεύγονται οι κακοτεχνίες.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο Ναυπλιέων αλλά και τους προς συνένωση Δήμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν πολλά δείγματα αδιαφανών διαδικασιών, προμήθειας υλικού αλλά και ανάθεσης έργων χωρίς διαγωνισμούς. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της προμήθειας συστήματος τηλεελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καθώς και των γεννητριών.

Τα νέα πρόσωπα όταν έχουν τεχνοκρατικές ικανότητες και ικανότητες σωστής διοίκησης, χωρίς να στοχεύουν στο να αποκομίσουν ίδιον όφελος από την θέση που κατέχουν, είναι ίσως η μοναδική λύση τόσο για την κεντρική όσο και για την περιφερειακή διοίκηση, προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα από την οικονομική ύφεση.

Λίγα άτομα μέσα από τέσσερα ή οκτώ χρόνια συμμετοχής στα κοινά παραμένουν άφθαρτα και φρέσκα. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία σε νέα άτομα να δοκιμασθούν και να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά κυρίως στο σύνολο της κοινωνίας, πως είναι μία απαραίτητη και επιβεβλημένη λύση.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο νέος Δήμος Ναυπλίου έχει μεγάλη ανάγκη από ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο και επαγγελματικά καταξιωμένο, προκειμένου να τον βγάλει από την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο συντάσσομαι και στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή έχει αποδείξει τις ικανότητες και το ήθος του. Πριν από ένα χρόνο, ιδρύοντας μία νέα δημοτική παράταξη με το όνομα «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα» αν μη τι άλλο προσέφερε ελπίδα και προοπτική. Πλέον, οι συμπολίτες μας έχουν επιλογή."

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MS Illinois Institute of Technology
BS University of Illinois
Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Αθηνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »



ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»
"Αγαπητοί συμπολίτες,

Κατά τις μέρες του Πάσχα η πόλη του Ναυπλίου κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες. Ήταν μια τονωτική «ένεση» για την αγορά του Ναυπλίου που τόσο πολύ δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας.

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να επισημάνω την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη μέση του δρόμου, πάνω σε πεζοδρόμια, σε θέσεις αναπήρων, έχουν οδηγήσει σε αγανάκτηση τους μόνιμους κατοίκους της παλαιάς πόλης. Αδυνατούν μερικές φορές να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, ενώ άλλες φορές αδυνατούν να μεταφέρουν ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Γιατί κ. Δήμαρχε να γίνουμε ξένοι στην ίδια μας την πόλη; Γιατί δεν ορίζετε τις περίφημες, που όλο ακούμε αλλά επτά χρόνια δεν έχουμε δει, θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους; Σε περίπτωση πυρκαγιάς πώς θα προσέλθει το πυροσβεστικό όχημα στην παλιά πόλη; Πώς θα παραλάβει ένα επείγον περιστατικό το ΕΚΑΒ; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Γι’ αυτό σας ζητώ να προστατέψετε τους μόνιμους κατοίκους εξασφαλίζοντάς τους μόνιμες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους."

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »



ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ."

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως όλα δείχνουν τον προσεχή Νοέμβρη πάμε για δημοτικές εκλογές. Πάμε μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, επιτήρησης από το ΔΝΤ και σε ένα περιβάλλον διευρυμένων δήμων σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Καλλικράτης.

Καλώ όλους τους δημότες του Ναυπλίου αλλά και τους δημότες των όμορων δήμων, Ασίνης, Νέας Τίρυνθας και Μηδέας να δείξουν την δέουσα αυστηρότητα στην επιλογή τους.

Το τοπίο αλλάζει, και πρέπει να αλλάξει. Δεν υπάρχει πλέον ούτε μια ημέρα για χάσιμο, δεν περισσεύει πλέον ούτε ένα ευρώ για να σπαταληθεί άσκοπα. Έφτασε η ώρα να μπει επιτέλους μια τάξη. Οφείλουμε ένα καλλίτερο αύριο στα παιδιά μας.

Στις προσεχής εκλογές πρέπει να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά τον επόμενο δήμαρχο της πόλης μας και με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Τι έχει να παρουσιάσει στην μέχρι τώρα πορεία του; Στην δουλειά του είναι καταξιωμένος; Έχει αυτό που λέμε κοινωνικό έρεισμα;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο νέος Δήμαρχος σε έναν τόσο μεγάλο δήμο θα είναι σαν ένας μικρός κυβερνήτης και θα κλιθεί να διαχειριστεί ένα βουνό προβλήματα. Έχει τις ικανότητες; Έχει δίπλα του άξια στελέχη ώστε να τον πλαισιώσουν στο δύσκολο έργο του;

Θα κλιθεί να διαχειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι αποδεδειγμένα έντιμος;

Είναι χρέος του κάθε δημότη, απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στον εαυτό του και στις επόμενες γενιές να τα σκεφτεί όλα αυτά με πολύ προσοχή και σοβαρότητα και πάντα με γνώμονα όχι το προσωπικό αλλά το κοινό συμφέρων.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω σε καμία περίπτωση την θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν θα αναφερθώ στην κακοδιαχείριση στα οικονομικά της πόλης ούτε και στο ανύπαρκτο έργο που έχει να παρουσιάσει ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ένα μόνο θα πώ και θα επιμείνω.

Ο τόπος μας χρειάζεται όραμα, χρειάζεται ελπίδα. Σήμερα στην υπάρχουσα κατάσταση ούτε όραμα υπάρχει στους διοικούντες ούτε και ελπίδα στον δημότη. Το όνομα του δημοτικού συνδυασμού στον οποίο είμαι και εγώ υποψήφιος τα λέει όλα.

<<Ναύπλιο, Νέα Ελπίδα>>

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είναι ο μοναδικός που μπορεί να αξιοποιήσει όλες αυτές τις υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν στον δήμο ώστε να δοθεί αυτή η ώθηση που τόσο πολύ χρειάζεται.

Βήματα εμπρός που έχουν χρόνια να γίνουν στο δήμο μας.

Είναι νέος, επιτυχημένος αμέμπτου ηθικής και πάνω από όλα με πολύ αγάπη και μεράκι για την πόλη μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν και θα μας δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσουμε όλα όσα υποσχόμαστε.

Είμαι σίγουρος ότι μια νέα σελίδα θα γυρίσει για τον τόπο μας."

Αντώνης Ε. Ραφαηλίδης
Επιχειρηματίας
Υπ. δημοτικός σύμβουλος συνδυασμού "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου