Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


Στην απουσία σημαντικών έργων για την πόλη του Ναυπλίου, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γραμματικόπουλος. Αναλυτικά η δήλωσή του είναι η κάτωθι.

"Με πραγματική θλίψη, πρώτα απ’ όλα ως δημότης Ναυπλίου και μετά ως υποψήφιος Δήμαρχος, διάβασα τα σημερινά δελτία τύπου του κ. Δημάρχου. Δελτία τύπου στα οποία με πανηγυρικό τρόπο παρουσιάζονται κάποια έργα, τα οποία είτε εκτελούνται είτε έχουν δρομολογηθεί προς εκτέλεση. Ενδεικτικά μερικά από αυτά είναι: η διαμόρφωση ενός κοιμητηρίου, η πλακόστρωση κάποιων σκαλοπατιών, η διαμόρφωση μιας παλιάς αποθήκης, η διαμόρφωση μίας πλατείας, ορισμένα κακότεχνα πεζοδρόμια και λίγες ασφαλτοστρώσεις. Τέτοια φτώχεια σε έργα έχει δεκαετίες να δει το Ναύπλιο. Και μόνο το γεγονός ότι εκδίδονται πανηγυρικά δελτία τύπου για αυτές τις μικρές αυτονόητες παρεμβάσεις, που και ο τελευταίος κοινοτάρχης πραγματοποιεί στην χώρα μας, αποδεικνύει τον πανικό της Δημοτικής Αρχής ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Αντιθέτως, όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης του Ναυπλίου βρίσκονται σε στασιμότητα. Το Μπούρτζι εγκαταλελειμμένο, το κτίριο του Τελωνείου εγκαταλελειμμένο, η μαρίνα μόνο στα λόγια, η κατασκευή ενός σχολείου όνειρο θερινής νυκτός, η ανακύκλωση δεν έχει καν ξεκινήσει, τα σχέδια πόλης κολλημένα, η Καραθώνα σκουπιδότοπος, η δυσοσμία στο λιμάνι συνεχίζεται, τα δημοτικά διαμερίσματα εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Αυτά είναι τα πραγματικά μεγάλα θέματα της πόλης για τα οποία δυστυχώς γίνονται ελάχιστα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δήμαρχος αρνείται να προβεί στον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του, όπως αυτός προβλέπεται από τον Δημοτικό Κώδικα.

Σε λίγους μήνες, οι πολίτες καλούνται να θέσουν τέλος σε αυτή την εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα το Ναύπλιο. Έφτασε η ώρα της αλλαγής, έφτασε η ώρα της κοινωνίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου