Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: "...ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ Υ.Π.Ε.Κ.Α.. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ..."



ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ Τ.Ε.Ε.

Συναντήθηκε σήμερα ο υποψ. Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψ. Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Μαντά Παναγιώτη (Πολιτικός Μηχανικός) και κ. Πετρουλά Κωνσταντίνο (Αρχιτέκτων Μηχανικός), με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, κ. Καρούντζο Δημήτριο, κ. Μπινιάρη Γεώργιο, κ. Σελή Τρύφωνα και κ. Διδασκάλου Γεώργιο.



Ο κ. Γραμματικόπουλος αφού ενημερώθηκε για μία σειρά από ζητήματα, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα για άμεση διόρθωση της πρόσφατης εγκυκλίου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (δόμηση εντός οικισμών) και κυρίως την απαλοιφή της αναδρομικότητας της εγκυκλίου. Επεσήμανε το σπουδαίο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε γνωμοδοτικό επίπεδο για όλα τα τεχνικά - πολεοδομικά ζητήματα της πόλεως. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης των επεκτάσεων σχεδίου πόλεως που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε στασιμότητα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου για την ανωτέρω συνάντηση, έχει ως εξής:

"Σήμερα πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου. Συνάντηση κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για μία σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με την πόλη μας. Όπως για παράδειγμα, το κυκλοφοριακό, την διαχείριση των απορριμμάτων, τη σχολική στέγη, τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως, το Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., καθώς και την πρόσφατη εγκύκλιο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. αναφορικά με την δόμηση σε εντός οικισμού περιοχές.

Εμείς θέλουμε με την ευκαιρία αυτή, να τονίσουμε την τεράστια αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των επεκτάσεων σχεδίων πόλεως Ναυπλίου τόσο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία όσο και στην περιοχή της Γλυκειάς. Επίσης, την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. μέσω του οποίου ρυθμίζονται μία σειρά από πολεοδομικά, χωροταξικά ζητήματα ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω θέματα εξακολουθούν να παραμένουν στάσιμα εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να μην μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, να μην μπορούν να προγραμματίσουν γενικότερα τη ζωή τους και επομένως να παραμένουν «όμηροι» της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δεν χρειάζεται να αναπτύξουμε ιδιαίτερα τις οικονομικές και γενικότερα αναπτυξιακές ωφέλειες που θα προκύψουν μέσα από την ολοκλήρωση των ανωτέρω σχεδίων. Εμείς δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω, μέσα από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία και δημόσια θα ανακοινώνονται προκειμένου ο κάθε πολίτης να γνωρίζει τις φάσεις υλοποίησης των παραπάνω σχεδίων. Δυστυχώς σήμερα κανείς δεν ενημερώνει κανέναν, με αποτέλεσμα οι δημότες μας να βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι σε σχέση με την πορεία των επεκτάσεων των σχεδίων πόλεως.

Αναφορικά με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε σχέση με την δόμηση στους οικισμούς, εκφράζουμε και εμείς την αντίθεσή μας ως προς την αναδρομικότητα της εν λόγω εγκυκλίου, γεγονός που είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε ευνομούμενη κοινωνία, καθώς το κράτος οφείλει να έχει νομοθετική συνέχεια και συνέπεια. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει διορθωτική κίνηση εκ μέρους του Υπουργείου, καθώς θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία της ηγεσίας του για το εν λόγω ζήτημα. Ασφαλώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, είτε αυτή προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε από άλλους φορείς, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος. Θεωρούμε ότι ο ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όχι μόνο για την ουσιαστική παρέμβασή του στο εν λόγω πρόβλημα, αλλά και για την μεγάλη γνωμοδοτική αξία του για όλα τα παραπάνω ζητήματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου