Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ;;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ;


Παρέμβαση πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, για το θέμα της δεξαμενής νερού στον Προφήτη Ηλία. Μία δεξαμενή, η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Μία δεξαμενή που φέρει τη σφραγίδα προηγούμενων Δημάρχων, αφού εκείνοι ήταν που πέτυχαν τη χρηματοδότηση εκείνου του έργου και που δυστυχώς ο κ. Αναγνωσταράς, μετά από τόσα χρόνια, αδυνατεί να την ολοκληρώσει. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Έχουμε τονίσει ότι το νερό στην πόλη του Ναυπλίου είναι πανάκριβο, ενώ την ίδια στιγμή η ποιότητά του οδηγεί τους πολίτες στη χρήση εμφιαλωμένου νερού. Επίσης, οι διακοπές του νερού είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της πανάκριβης τιμής του νερού και της ποσότητας αλλά και της ποιότητάς του. Την ίδια στιγμή η δεξαμενή του Προφήτη Ηλία έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Ένα έργο που μελετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από προηγούμενους Δημάρχους, ο κ. Αναγνωσταράς αδυνατεί να το ολοκληρώσει. Έτσι, επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι δημότες, ενώ δεν δίνεται λύση και στο πρόβλημα υδροδότησης των γειτονικών Δήμων, Ν. Τίρυνθας και Ασίνης.

Εμείς δεσμευόμαστε σε λίγους μήνες, με τη βοήθεια της λαϊκής εντολής, να θέσουμε σε λειτουργία την παραπάνω δεξαμενή αλλά και να κατασκευάσουμε μία ακόμη ώστε να βοηθήσουμε και τους γειτονικούς Δήμους, της Ασίνης και της Ν. Τίρυνθας, να ξεπεράσουν το πρόβλημα υδροδότησής τους.

Η αδυναμία να ολοκληρωθεί το παραπάνω έργο είναι ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα της εγκατάλειψης και της στασιμότητας στην οποία βρίσκεται η πόλη του Ναυπλίου. Έρχεται να προστεθεί στην αδιαφορία για το Μπούρτζι, στην εγκατάλειψη της ανατολικής παραλίας, στη στασιμότητα στο θέμα της μαρίνας, στην εγκατάλειψη των επεκτάσεων σχεδίου πόλεως, στην αδυναμία να κατασκευαστεί επιτέλους ένα σχολείο, στην μετατροπή της Καραθώνας σε σκουπιδότοπο, στην αδυναμία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην απουσία αθλητικών χώρων για τα παιδιά. Έχουμε μία πανικόβλητη Δημοτική Αρχή, η οποία τρέχει την τελευταία στιγμή να εγκαινιάσει ασήμαντες παρεμβάσεις τις οποίες με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να παρουσιάσει ως δήθεν σημαντικά έργα. Οι πολίτες έχουν σχηματίσει πλέον άποψη για αυτή την Δημοτική Αρχή και για τον σημερινό Δήμαρχο. Σε λίγους μήνες θα σηματοδοτήσουν μια μεγάλη αλλαγή για το Ναύπλιο και ένα πέρασμα από το «χθες» στο «αύριο». Εμείς θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική μας συνοδευόμενη από ουσιαστικές προτάσεις, όπως άλλωστε πράξαμε και για το σημερινό θέμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου