Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ











Το χώρο της ανατολικής παραλίας επισκέφτηκε ο κ. Γραμματικόπουλος και διαπιστώνοντας την εκεί κατάσταση, προέβη σε σκληρή κριτική στον Δήμαρχο κ. Αναγνωσταρά, για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή και ταυτόχρονα υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου. Η πλήρης δήλωση του Χρ. Γραμματικόπουλου είναι η κάτωθι:

"Όπως είναι γνωστό, η αξιοποίηση της ανατολικής παραλίας υπήρξε πριν από χρόνια ένα πραγματικά μεγάλο έργο. Ουσιαστικά μιλάμε για μία τεράστια έκταση στην είσοδο της πόλεως του Ναυπλίου, δίπλα στην θάλασσα. Αυτό το μεγάλο έργο φέρει την σφραγίδα δύο Δημάρχων∙ του κ. Τσούρνου και του κ. Χαραμή. Ο μεν πρώτος είχε πετύχει την χρηματοδότηση του έργου και ο δεύτερος την κατασκευή του.

Η σημερινή εικόνα της περιοχής είναι τραγική. Πλήρης εγκατάλειψη. Αδιαφορία ακόμη και για τα στοιχειώδη. Οι κυβόλιθοι έχουν ξηλωθεί. Σχάρες έχουν καταστραφεί. Πολλά φωτιστικά είναι σπασμένα. Σκουπίδια ατάκτως ερριμμένα. Τα χόρτα έχουν πνίξει την περιοχή. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας του σημερινού Δημάρχου, κ. Αναγνωσταρά. Ο πλέον αμερόληπτος παρατηρητής βλέπει μέσα από αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να μηδενίσουμε την παρουσία του σημερινού Δημάρχου, όμως τα στοιχεία που παρουσιάζουμε μιλούν από μόνα τους. Αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας, δυστυχώς, αφορά και πολλά άλλα σημεία της πόλεώς μας.

Αναφορικά με την ανατολική παραλία, πιστεύουμε ότι ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με την δημιουργία ποδηλατόδρομων, πεζόδρομων, αθλητικών εγκαταστάσεων (μικρών γηπέδων), με μικρό υπαίθριο θέατρο και πολλές άλλες δραστηριότητες που πραγματικά θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής της πόλεώς μας. Δυστυχώς, αντί αυτών ο σημερινός Δήμαρχος δεν φροντίζει καν για την συντήρηση του υπάρχοντος έργου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου