Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γραμματικόπουλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα αναφορικά με το Νοσοκομείο Ναυπλίου.


«…Η επιχειρούμενη προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ναυπλίου και κατ’ επέκταση και του Νοσοκομείου Άργους, είναι απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Είναι αδιανόητο το Ναύπλιο, που είναι πρωτεύουσα Νομού, μεγάλος τουριστικός προορισμός, η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος, να βρεθεί ουσιαστικά δίχως Νοσοκομείο. Οι επιπτώσεις μίας τέτοιας δυσάρεστης εξέλιξης θα είναι πολλαπλές τόσο για τους συμπολίτες μας, σε επίπεδο παρεχωμένων υπηρεσιών υγείας, όσο και για την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η δική μας πρόταση είναι η συμπληρωματική λειτουργία των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, με ενιαία ευέλικτη διοίκηση, με καταμερισμό των κλινικών και με εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας. Πρόταση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί με μία ευρύτατη διαδημοτική συνεργασία, προβλεπόμενη άλλωστε και από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μεταξύ των Δήμων Άργους – Μυκηναίων και Ναυπλιέων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, καθώς και όλους τους φορείς υγείας του Νομού.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να προβεί στις κατάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να τους καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ως κοινωνία μία τέτοιου είδους υποβάθμιση. Παράλληλα, αποτελεί χρέος όλων μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουμε ακόμα και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αν αυτό χρειαστεί...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου