Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 72 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Watch live streaming video from nafplioneaelpida at livestream.com
Watch live streaming video from nafplioneaelpida at livestream.com
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε.

Φίλες και Φίλοι,

Γνωρίζω πολύ καλά την απογοήτευση των περισσοτέρων από εσάς από την πολιτική γενικότερα. Γνωρίζω ότι έχετε τα προβλήματά σας, λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό δεν σκοπεύω να «μασήσω» τα λόγια μου. Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας. Είμαι ένας νέος άνθρωπος και η «ξύλινη» πολιτική γλώσσα δεν μου ταιριάζει. Άλλωστε, ουδέποτε υπήρξα και ούτε πρόκειται να γίνω επαγγελματίας πολιτικός.
Η επιλογή μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι απίστευτα σημαντική. Ίσως η σημαντικότερη των τελευταίων δεκαετιών. Και αυτό για τρεις κυρίως λόγους:
Πρώτον, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μας βασανίζει όλους και θα επηρεάσει δυσμενώς και το νέο Δήμο μας.
Δεύτερον, διότι με το νέο σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αλλάζει ριζικά η διοικητική δομή του Δήμου. Πλέον, οι Δήμοι Ναυπλίου – Μιδέας – Ασίνης – Ν. Τίρυνθας αποτελούν έναν ενιαίο μεγάλο Δήμο, ο οποίος θα βρεθεί μπροστά σε οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα.
Τρίτον, γιατί σήμερα ο Δήμος Ναυπλίου βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του. Είναι ουσιαστικά ακυβέρνητος, δίχως προοπτική, δίχως ελπίδα. Η στασιμότητα και η αδιαφορία για μία σειρά από μεγάλα ή μικρότερα θέματα, είναι γνωστή. Η οικονομική κακοδιαχείριση με αποτέλεσμα το τεράστιο έλλειμμα, η αδιαφάνεια, η απουσία αξιόλογου έργου και η εξυπηρέτηση συμφερόντων ολίγων ημετέρων της Δημοτικής Αρχής, αποτελούν τον κανόνα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή μάς αφήνει την Καραθώνα σκουπιδότοπο, το Μπούρτζι εγκαταλελειμμένο, την ΔΕΥΑΝ και το γηροκομείο χρεοκοπημένα, την δημιουργία επιτέλους ενός καινούριου δημοτικού σχολείου όνειρο απατηλό, τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως εγκαταλελειμμένες, την κατασκευή μίας σύγχρονης μαρίνας μόνο στα λόγια.
Δεν μηδενίζω τις όποιες προσπάθειες και την όποια προσφορά του σημερινού Δημάρχου Ναυπλίου, τον οποίο άλλωστε και σέβομαι. Όμως, είναι απολύτως σαφές ότι κυβερνά 8 συνεχόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει κουράσει και να έχει κουραστεί. Ο κόσμος τού έδωσε, όχι μία αλλά δύο φορές, την ευκαιρία να κυβερνήσει τον Δήμο μας. Αυτό που αφήνει πίσω του δυστυχώς είναι κατώτερο των προσδοκιών. Το αίτημα για αλλαγή είναι ισχυρότερο από ποτέ. Επιτέλους, οι πολίτες ζητούν μια ανανέωση, μια ανατροπή, μια επανεκκίνηση, μια καινούρια ελπίδα.
Για τους παραπάνω τρεις λόγους, καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επιλογή μας δεν μπορεί να γίνει με τα κριτήρια του χθες. Διακυβεύεται το μέλλον μας σε όλα τα επίπεδα, με κυρίαρχο το οικονομικό. Ο νέος Δήμαρχος καλείται να διαχειριστεί και να οργανώσει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να είναι νέος, φρέσκος και ορεξάτος για δουλειά, πρέπει να έχει δοκιμαστεί επαγγελματικά, πρέπει να διαθέτει οργανωτικές ικανότητες αλλά και φυσικές και ηθικές αντοχές.
Εμείς, σήμερα, σας παρουσιάζουμε το σχέδιό μας, ένα σχέδιο προσγειωμένο, απλό και στέρεο, μακριά από μεγάλες υποσχέσεις. Βασικός μας στόχος είναι να «χτίσουμε» έναν οικονομικά ισχυρό Δήμο.
 Για να φτάσουμε στο στόχο αυτό χρειάζεται μια δυνατή κεντρική ΙΔΕΑ, μια συγκεκριμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ένα ξεκάθαρο ΟΡΑΜΑ.
Το ΟΡΑΜΑ αυτό είναι, ο νέος Δήμος να καταστεί ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τις ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΕΣ δυνατότητες που έχει. Εκεί ακριβώς βρίσκεται όλη η δύναμή μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στην ιστορία μας, τον πολιτισμό, στη φυσική ομορφιά, στην ίδια μας τη γη.
Οι πέντε βασικότερες κινήσεις μας πρόκειται να είναι:
Πρώτον: Διοικητική αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
Δεύτερον: Ανασύνταξη, συμμάζεμα και εξορθολογισμός των οικονομικών του Δήμου, με διαδικασίες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. Ειδικά σε θέματα οικονομικής ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, τα ψέματα τελειώνουν.
Τρίτον: Σύσταση ειδικής υπηρεσίας – γραφείου με αποκλειστικό σκοπό την παρακολούθηση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.
Τέταρτον: ΝΕΡΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ αποτελούν τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Είναι ανεπίτρεπτο, ειδικά οι Δήμοι Μιδέας, Ασίνης και Ν. Τίρυνθας, να βασανίζονται ακόμη με το ζήτημα του νερού, είτε αυτό αφορά στην ύδρευση είτε στην άρδευση. Παράλληλα, οφείλουμε να οργανώσουμε και προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν με ρυθμούς γρήγορους, ευέλικτους, με ρυθμούς ελεύθερης αγοράς. Τέλος, είναι χρέος μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον  και να λύσουμε το θέμα των απορριμμάτων.
Πέμπτον: Επαναφορά βασικών ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ στη συνολική συμπεριφορά όλων των δημοτικών αρχόντων. Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και το ΗΘΟΣ, αποτελούν απαράβατους κανόνες για τους πάντες.
Όλα τα παραπάνω έχουν έναν τελικό και μεγάλο αποδέκτη, τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Πετυχαίνοντας  την οικονομική ευρωστία του Δήμου μας θα μπορέσουμε να ασκήσουμε ουσιαστική κοινωνική πολιτική, να σταθούμε δίπλα στους νέους ανθρώπους, να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στους ηλικιωμένους και όσους έχουν ανάγκη, να δώσουμε αίσθημα σιγουριάς στους πολίτες, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων.

Φίλες και φίλοι,

Με γνωρίζετε καλά. Γνωρίζετε το πείσμα μου και την εργατικότητά μου. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, ξέρω καλά τι πρέπει να κάνω και κυρίως πώς να το κάνω. Είμαι γεμάτος θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και ελπίζω ότι στο τέλος, με την δική σας βοήθεια και συμμετοχή, θα τα καταφέρουμε.
Άξιοι συμπαραστάτες μου οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ.
Σας ζητώ να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Να εμπιστευτείτε νέους ανθρώπους, άφθαρτους, επαγγελματικά καταξιωμένους, ανεξάρτητους κομματικά και οικονομικά. Σας ζητώ να αφήσουμε πίσω τις ξεπερασμένες και αδιέξοδες νοοτροπίες του ρουσφετιού και των υποσχέσεων, να αφήσουμε πίσω τις κουρασμένες και φθαρμένες εξουσίες.
Ο συνδυασμός μας ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ φέρνει το νέο, φέρνει το καινούριο, φέρνει την ελπίδα της αλλαγής που θα αντικαταστήσει το ξεθωριασμένο παρελθόν.
Σας καλώ να γράψουμε μαζί τη νέα σελίδα της ιστορίας του Ναυπλίου, της Ασίνης, της Μιδέας, της Ν. Τίρυνθας, του «Καλλικράτειου» Δήμου Ναυπλιέων.
Στις 7 Νοεμβρίου ο Δήμος ΑΛΛΑΖΕΙ. Αφήνει πίσω το χθες και ΕΛΠΙΖΕΙ για ένα καλύτερο αύριο.

Χρήστος Γραμματικόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων
ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 72 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ


1    ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ
2    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3    ΑΡΓΥΡΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
4    ΑΥΓΟΥΛΗ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5    ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
6    ΒΑΡΔΗ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    
7    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ     ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
8    ΒΟΜΒΑΣ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    
9    ΓΑΒΡΗΛΟΣ    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ    
10    ΓΟΓΩΝΑ    ΘΕΟΔΩΡΑ    ΙΩΑΝΝΗΣ
11    ΔΑΓΙΑΚΑΣ    ΜΙΧΑΗΛ    
12    ΔΑΓΡΕΣ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ    ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
13    ΔΕΔΕΓΚΙΚΑΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    
14    ΔΡΙΤΣΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15    ΔΡΙΤΣΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΦΙΛΙΠΠΟΣ
16    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    
17    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    ΑΝΝΑ    
18    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ    ΦΩΤΙΟΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19    ΚΑΖΑΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    
20    ΚΑΖΟΛΙΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    
21    ΚΑΖΟΛΙΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
22    ΚΑΛΚΟΥΝΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    
23    ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    
24    ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ    ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ    
25    ΚΑΡΝΕΖΗ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    
26    ΚΑΡΟΥΝΗ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΧΡΗΣΤΟΣ
27    ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΟΣ    ΠΕΤΡΟΣ    
28    ΚΑΤΣΙΛΑ    ΜΑΡΙΑ - ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ    
29    ΚΟΡΟΛΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
30    ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
31    ΚΥΡΙΑΚΟΥ    ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΑ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ
32    ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ    ΗΛΙΑΣ    
33    ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ    ΛΑΜΠΡΟΣ    
34    ΛΙΑΠΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
35    ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑ    ΕΥΓΕΝΙΑ    ΑΝΔΡΕΑΣ
36    ΛΩΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
37    ΜΑΝΤΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
38    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ    ΦΩΤΙΟΣ    
39    ΜΑΡΙΝΗ – ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ    ΕΛΕΝΗ    
40    ΜΕΓΑΡΙΤΗ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    
41    ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΡΟΝΗ    ΘΕΟΔΟΣΙΑ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
42    ΜΙΧΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
43    ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
44    ΜΠΟΥΝΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
45    ΜΠΡΟΥΛΗΣ    ΣΩΤΗΡΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
46    ΝΤΟΚΟΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    
47    ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΗΝΟΥ     ΣΟΦΙΑ    
48    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    
49    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    
50    ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    
51    ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    
52    ΠΙΚΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
53    ΠΙΚΟΥ    ΝΟΥΛΑ    
54    ΠΟΛΥΖΩΝΗ    ΕΙΡΗΝΗ    
55    ΡΑΛΛΗ    ΜΑΡΙΑ    
56    ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    
57    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
58    ΣΚΑΛΙΔΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
59    ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    
60    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
61    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
62    ΣΤΥΠΑΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    
63    ΣΥΝΤΡΙΚΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    
64    ΤΑΜΠΑΣΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    
65    ΤΖΙΡΙΤΑ    ΜΑΡΙΑ    
66    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
67    ΤΣΑΚΑΛΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
68    ΤΣΙΡΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
69    ΥΨΗΛΑΝΤΗ    ΣΤΑΣΑ    
70    ΦΑΣΙΛΗ    ΜΑΤΟΥΛΑ    
71    ΧΑΤΖΑΡΑΣ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ    
72    ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου