Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"ΟΧΙ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Την αντίθεσή του με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» και δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, αναφορικά με τη συγχώνευση σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου (γονείς, δάσκαλοι, κτλ.), ο κ. Γραμματικόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«…Η προωθούμενη και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, συγχώνευση των σχολείων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, γίνεται εντελώς πρόχειρα χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο, χωρίς καμία προεργασία. Στο όνομα του μνημονίου θυσιάζεται η υπόσταση ολόκληρων τοπικών κοινωνιών. Διότι είναι γνωστό ότι τόσο η εκκλησία όσο και το σχολείο σε ένα χωριό, αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς. Η αντίθεσή μας σε αυτή τη συγχώνευση βασίζεται σε τρεις κυρίως λόγους: α) την ανυπαρξία σοβαρής κτιριακής υποδομής, β) την αδυναμία ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών και, γ) τη μη εκπλήρωση του υποτιθέμενου στόχου περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης, τη στιγμή κατά την οποία από τις περισσότερες συγχωνεύσεις δεν προκύπτουν 6θέσια σχολεία.
Επομένως, δίχως δασκάλους για την κάθε τάξη, δίχως σύγχρονα κτίρια, δίχως μέριμνα για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, περί ποίας συγχωνεύσεως μπορούμε να συζητήσουμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου