Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.



Παρέμβαση πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», Χρήστος Γραμματικόπουλος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για δύο επίκαιρα θέματα που έθεσε προ ημερησίας διατάξεως.

Το πρώτο ζήτημα αφορούσε στην κατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου. Εδώ, μεταξύ άλλων, ο κ. Γραμματικόπουλος τόνισε:

« Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας και της πολιτικής μας πλατφόρμας που παρουσιάσαμε κατά την προεκλογική περίοδο. Η ιστοσελίδα του Δήμου αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εργαλείο διαφάνειας του Δήμου μας. Το γεγονός ότι η δημιουργία της εν λόγω ιστοσελίδας αποφασίστηκε να γίνει με απευθείας ανάθεση, όπως άλλωστε παραδέχτηκε τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με το ποσό των 23.370 Ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δε συνιστά καλό ξεκίνημα της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της διαφάνειας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αντίστοιχη ιστοσελίδα της, προκήρυξε διαγωνισμό και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος. Η αιτιολογία για πίεση χρόνου δεν ευσταθεί διότι αφενός την ίδια χρονική πίεση είχε τόσο η Περιφέρεια όσο και οι άλλοι Δήμοι και, αφετέρου η δημιουργία μιας ιστοσελίδας δεν είναι τόσο χρονοβόρα, ενώ παράλληλα ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι έπρεπε να δημιουργηθεί.»

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στην έντονη δυσοσμία που προέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό. Γι’ αυτό το θέμα, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία του βιολογικού κυρίως ως προς το σκέλος του είδους των «προϊόντων» που καταλήγουν σε αυτόν, διότι οι επιπτώσεις αυτής της δυσοσμίας είναι ιδιαίτερα σοβαρές σε επίπεδο υγείας αλλά ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο λόγω της δυσφήμισης που δημιουργείται για την πόλη μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου