Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ Δ.Σ.;

Αρκετός λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καλύπτονται οι θέσεις από πλευράς αντιπολίτευσης στα διοικητικά συμβούλια των διαφόρων νομικών προσώπων του Δήμου. Μάλιστα, υπήρξε και ένταση πάνω σε αυτό το θέμα μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ναυπλίου. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο νόμος δεν είναι αρκούντος σαφής για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται αυτές οι θέσεις, ας ξεδιπλώσουμε μερικές σκέψεις.

Καταρχάς, η άποψη, η οποία και τελικώς προκρίθηκε, ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να προκύπτουν από ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης και μόνο, έχει μία λογική υπό την έννοια ότι αν προέκυπταν από μία συνολική ψηφοφορία τότε, δίχως αμφιβολία, η συμπολίτευση θα ήλεγχε απόλυτα το τελικό αποτέλεσμα, καθορίζοντας ουσιαστικά εκείνη τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Από την άλλη πλευρά, ακολουθώντας την διαδικασία της εσωτερικής ψηφοφορίας εντός των συμβούλων της αντιπολίτευσης, προκύπτει ένα άλλο παράδοξο. Η παράταξη με 24% (7 σύμβουλοι) αν το θέλει μπορεί να "πετάξει" έξω από όλα τα διοικητικά συμβούλια όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις συνολικού ποσοστού 35% (6 σύμβουλοι). Δηλαδή, με άλλα λόγια, το 35% του Ναυπλιακού λαού να μην εκπροσωπείται πουθενά. Γίνεται, επομένως, εύκολα αντιληπτό ότι μία τέτοια διαδικασία όσο και αν είναι νόμιμη (;), είναι σίγουρα αντιδημοκρατική και άδικη. Επομένως, η μόνη λύση είναι η σύνθεση και η συναίνεση μεταξύ των συμβούλων. Άλλωστε, αυτές οι θέσεις είναι θέσεις προσφοράς και μόνο, και έτσι θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου