Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ Α.Σ. ΤΟΛΟΥ

Δυναμική και σίγουρα έντονη υπήρξε η δήλωση του προπονητή του Εθνικού Τολού και υποψηφίου συμβούλου με το συνδυασμό "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ", Μανώλη Βόμβα, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του Εθνικού Α.Σ. Τολού. Αναλυτικά η δήλωσή του είναι η κάτωθι:

"To Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, διοργανώθηκε από τον Εθνικό Τολού ο ετήσιος αποκριάτικος χορός της ομάδας. Παρ’ όλες τις αρνητικές συγκυρίες της εποχής, οι οποίες κάνουν πολύ δύσκολες τέτοιες προσπάθειες, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Τολού οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την διοίκηση του συλλόγου. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Βόμβας, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σκορδίλης και εγώ ο προπονητής Μανώλης Βόμβας , μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης κάναμε ότι περνούσε από τα χέρια μας για να έχει επιτυχία και να περάσουν όλοι μια όμορφη βραδιά. Από την προσπάθεια μας και από το αποτέλεσμα είμαστε όλοι περήφανοι γιατί ξέρουμε πως διανύουμε μια περίοδο στην οποία το να διαθέσει κάποιος χρήματα για διασκέδαση και μάλιστα για την οικονομική ενίσχυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι πολυτέλεια. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά όσους ήταν παρόντες , αλλά και όσους αγόρασαν πρόσκληση χωρίς να παρευρεθούν , απλά για να βοηθήσουν το σύλλογο.

Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά αντικρίσαμε την πλήρη αδιαφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών παραγόντων. Αντί οι «τοπικοί επίσημοι» να αγκαλιάσουν την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, που δίχως κανένα προσωπικό όφελος πηγαίνουν κόντρα στην απαισιοδοξία που επικρατεί σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή μία ομάδα με ιστορία που αποτελεί σημαντικότατο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ανάπτυξη, αλλά και προβολή του Τολού, αυτοί επιδεικτικά αδιαφορούν και σνομπάρουν τον κόπο τους.

Έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι στους αγώνες μας δεν έρχονται και δεν θα έρθουν ποτέ, ακόμα και αν πολλοί από αυτούς πηγαίνουν συχνότατα στην Αθήνα ή και σε άλλες περιοχές για να παρακολουθήσουν τις ομάδες που υποστηρίζουν, δεν τους ενθουσιάζει τόσο το να πάνε πέντε λεπτά από τα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν με το χειροκρότημα τους την ομάδα του χωριού ή της περιοχής τους, περιοχή η οποία τους εξέλεξε στις τοπικές εκλογές και τους έδωσε τίτλους και αξιώματα…!! Όμως είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κυρίες και κύριοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Τολού και του πρώην Δήμου Ασίνης, να απαξιώνετε τόσο με την απουσία σας, μια εκδήλωση η οποία γίνεται μόλις μια φορά το χρόνο προς τιμήν της ομάδας της περιοχής σας! Βεβαίως δεν πρέπει να αδικήσω και τους ελάχιστους τοπικούς και δημοτικούς σύμβουλους οι οποίοι είτε παρευρέθησαν είτε ενίσχυσαν την εκδήλωση. Δυστυχώς όμως, ήταν πολύ λίγοι.

Τέσσερις ημέρες πριν το χορό παρευρέθηκα σε συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Τολού με μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία του αποκριάτικου καρναβαλιού. Αφού έκανα σαφές πως είμαι στη διάθεσή τους και θα βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί για να πάει καλά το καρναβάλι, εν’ συνεχεία προσπάθησα να τους δώσω κάποιες προσκλήσεις, θεωρώντας αυτονόητο πως άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό ενός τόπου, θα καταλάβαιναν πόσο σημαντική για την συνέχιση της προσπάθειας μας είναι, από ψυχολογικής πλευράς, η παρουσία τους. Η αντίδραση τους όμως ήταν εκπληκτικά απογοητευτική!!

Όχι μόνο δεν αγόρασε κανείς πρόσκληση, αλλά ούτε καν ενδιαφέρθηκε κάποιος να ρωτήσει το οτιδήποτε αφορούσε τον χορό. Θέλω να ενημερώσω λοιπόν εγώ αυτούς τους ανθρώπους πως ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο κομμάτι του πολιτισμού σε μία χώρα βουτηγμένη στην μίζερη και μουντή πραγματικότητά της. Δεν είναι μόνο το καρναβάλι, οι γιορτές, οι χοροί και οι αναβιώσεις παλαιών εθίμων σημαντικά. Φυσικά απαραίτητα είναι και αυτά, αλλά να κοιτάξουμε επιτέλους και λίγο τον αθλητισμό! Επίσης, κάνει ακόμα πιο αδικαιολόγητη την απουσία σας από τον χορό και γενικά ότι αφορά την ομάδα, το γεγονός ότι ο Εθνικός Τολού, εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είναι μόνο η αντρική ομάδα, αλλά και σαράντα παιδάκια(!!!) που αποτελούν την Ακαδημία του Συλλόγου. Έτσι, δείχνετε πως περιφρονείτε και την μοναδική υγιή διέξοδο της νεολαίας του Τολού.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός πως πάρα πολλά χωριά και κωμοπόλεις της Αργολίδας διαθέτουν γήπεδο με χλοοτάπητα (Αγ. Τριάδα, Παναρίτη, Δρέπανο, Λυγουριό, Αγ. Ανδριανός, Νέα Κίος, ολόκληρη η Ερμιονίδα και πολλά άλλα) και το Τολό, ένα μέρος με υποδομές και τουριστική αξία, έχει μείνει να είναι ένα από τα τελευταία, χωρίς. Δεν αποτελεί δικαιολογία η οικονομική κρίση και το γεγονός πως το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει οικονομικούς πόρους για τέτοιου είδους έργα, γιατί όλα τα χωριά που προανέφερα απέκτησαν τα γήπεδά τους τα τελευταία χρόνια. Ο μοναδικός λόγος στον οποίο οφείλεται πως το γήπεδο του Τολού έχει καταντήσει ένας έρημος λασπότοπος που φθείρεται χρόνο με το χρόνο, μιας και δεν χρησιμοποιείται πλέον από κανέναν, είναι το γεγονός πως δεν υπήρξαν «τοπικοί άρχοντες», οι οποίοι να ήταν όπως αποκαλούμε εμείς λαϊκά «μάγκες», ώστε να διεκδικήσουν και να καταφέρουν να έχει και το Τολό ένα αξιοπρεπές αθλητικό χώρο.

Παρόλα αυτά, εμείς στον Εθνικό Α.Σ. Τολού, κάνουμε συνεχείς κινήσεις για την υλοποίηση του ονείρου που έχουμε για ένα γήπεδο με χλοοτάπητα και προβολείς, για να μπορούν και η ομάδα αλλά και η νεολαία του χωριού να αθλούνται. Σε αυτήν την προσπάθειά μας γνωρίζουμε ότι είμαστε μόνοι. Αλλά δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τοπικό παράγοντα να επωφεληθεί και να προβάλλει τον εαυτό του εάν στο τέλος καταφέρουμε το σκοπό μας!!

Είμαι τριάντα ενός χρόνων και έχω αποφασίσει να ανακατεύομαι και να προσπαθώ να βοηθώ στην ανάπτυξη και βελτίωση του τόπου μου. Δυστυχώς βλέπω στα τοπικά συμβούλια ότι είμαι από τους ελάχιστους νέους που εμπλέκονται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό. Ελπίζω πως με τα ανωτέρω, ίσως, κάποιοι καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει ανάπτυξη…


ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΜΒΑΣ
Προπονητής Εθνικού Τολού
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τολού με τον συνδυασμό «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου