Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου, παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κας. Καλομοίρη, καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Τη συζήτηση προκάλεσε ο Δήμος Ναυπλίου, λόγω της σχετικής φημολογίας περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου. Μετά από μακρά συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα βάση του οποίου ζητά τη συνέχιση λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων (Άργους - Ναυπλίου), ιδιαιτέρως όμως του Νοσοκομείου Ναυπλίου, τονίζοντας τη ζωτική σημασία του όχι μόνο για τον Δήμο αλλά ευρύτερα για το Νομό.

Ξεκάθαρη υπήρξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου, αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Ο κ. Γραμματικόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«…Η κατάσταση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα είναι τραγική. Κομματικά και κάθε λογής συμφέροντα, καθηλώνουν τα τελευταία τριάντα χρόνια τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας, καθιστώντας την αναποτελεσματική. Την ίδια ώρα που σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας είναι υψηλές με σεβασμό στους ασφαλισμένους. Αναφορικά με τη σχετική φημολογία περί υποβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου, η θέση της δημοτικής μας παράταξης είναι ξεκάθαρη. Το Νοσοκομείο Ναυπλίου οφείλει και πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμίζοντας μάλιστα τις υπηρεσίες του. Ο ρόλος του Νοσοκομείου είναι σημαντικός όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους, που ασφαλώς είναι το πρωτεύον, αλλά και για λόγους τουριστικούς και οικονομικούς. Επομένως, προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος που να ξεκαθαρίζει ορθά - κοφτά προς πάσα κατεύθυνση ότι η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, για τον ευρύτερο Δήμο αλλά και για το Νομό συνολικά.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου