Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ»

«…Το Μπούρτζι περιήλθε στην Περιφέρεια, το Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι και αυτό υπ’ ατμόν, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων έφυγε και αυτή. Είναι σαφές ότι δεν πηγαίνουμε και πολύ καλά στο κομμάτι της διατήρησης σημαντικών δομών αλλά και συμβόλων για το δήμο μας…».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γραμματικόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπληρώνοντας, ότι «…επί μήνες φωνάζουμε ότι χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο με στοχευμένες κινήσεις, προκειμένου η ραχοκοκαλιά μιας σειράς υπηρεσιών και δομών, που δικαιωματικά ανήκουν στην πρωτεύουσα του νομού, το Ναύπλιο, να παραμείνουν. Δυστυχώς, αυτή μας η προσέγγιση αποκρούστηκε αρκετές φορές με «άγαρμπο» τρόπο ακόμη και με χαρακτηρισμούς. Ιδιαίτερα ως προς το Μπούρτζι, το αναμφισβήτητο σύμβολο της πόλης και του δήμου, είναι απαράδεκτο η διαχείρισή του για πρώτη φορά στην ιστορία, να περιέρχεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η δική μας άποψη είναι ότι τον πρώτο λόγο στα μνημεία πρέπει να τον έχει το Υπουργείο Πολιτισμού. Εφόσον όμως αποφασίστηκε, ότι η διαχείριση θα γίνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τι πιο φυσικό διαχειριστής να είναι ο οικείος δήμος, δηλαδή ο Δήμος Ναυπλιέων…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου