Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΗΜΟΤΕΡΟ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

Τελικά ο διάλογος -έστω και με ολίγη ένταση- είναι ωραίο πράγμα, ακόμα και σε μία εποχή που ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μάλλον αφήνει αδιάφορο τον κόσμο, για να μην πούμε ότι τον εκνευρίζει κιόλας.

Μετά λοιπόν την πανικόβλητη αντίδραση του κ. Κωστούρου σχετικά με το θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όπου απεκαλήφθη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στοιχεία τόσο η ανεπάρκειά του όσο και η αδιαφορία του, ήρθε ένας νέος πανικός αναφορικά τώρα με το δίκαιο αίτημα του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας για την κατασκευή ενός απλού λιτού κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το ανθρωπιστικό έργο του ναού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και στα δύο παραπάνω θέματα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος το μόνο που έπραξε δεν ήταν άλλο από το αυτονόητο, δηλαδή να τα φέρει στην επιφάνεια, καταθέτοντας εγκαίρως σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κοσμιότητα χωρίς να προσβάλει κανέναν και κυρίως προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Προς τι λοιπόν η ένταση και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί; Είναι ομολογουμένως ακατανόητο. Ειδικά για την τελευταία υπόθεση του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδριάσεως αποκάλυψε την προχειρότητα και τις αόριστες υποσχέσεις του κ. Κωστούρου. Πιο συγκεκριμένα από τα πρακτικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι :



α) Το θέμα όντως το ανέδειξε και το έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Γραμματικόπουλος καλοπροέραιτα και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης.

β) Ο ίδιος χωρίς να μασήσει τα λόγια του αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στη συνάντησή του με τον πατέρα Ελευθέριο μεταφέροντας τη λογική ανησυχία που υπάρχει, αφού καμία ουσιαστική ενέργεια για την προώθηση του έργου δεν έχει γίνει, καμία μελέτη δεν υπάρχει, κανένας φάκελος δεν έχει κατατεθεί πουθενά παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό δε το απόσπασμα από την απάντηση του κ. Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο ο οποίος λέει χαρακτηριστικά : « … κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει μελέτες… να δούμε τι έχουν κάνει αυτοί που λένε ότι έχουν μελετήσει κάποια πράγματα, αν πραγματικά τα έχουν μελετήσει, έτσι ώστε να μαζέψουμε τα χαρτιά και να αρχίσουμε να λειτουργούμε μαζί με την πολεοδομία και την αρχαιολογία…». Πρόκειται για απίστευτη τοποθέτηση, η αοριστία και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Είναι ολοφάνερο ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιος έχει κάνει τι και αν τελικά έχει γίνει και κάτι. Κατά τα άλλα το έργο βρίσκεται σε «εν δυνάμει ολοκλήρωση» και είναι έτοιμος και «ο οδικός χάρτης» για την ολοκλήρωσή του !!! Έλεος τι θα φτιάξουμε ; τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ; Ένα απλό κτήριο είναι όλο κι όλο για να στεγάσει τα συσσίτια και το σημαντικότατο ανθρωπιστικό έργο του ιερού ναού.

Εν πάσει περιπτώσει μέσα από τα πρακτικά και πάλι φαίνεται ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, παρά τη φανερή προχειρότητα και ανετοιμότητα και σε αυτό το θέμα του κ. Κωστούρου, δεν έριξε λάδι στη φωτιά, έδειξε συγκατάβαση και έδωσε περιθώριο στον κ. δήμαρχο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα και να φέρει αποτέλεσμα.

Αξίζει να παρατεθούν για άλλη μια φορά τα πρακτικά της συνεδρίασης που όπως ανεφέρθη έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γραμματικόπουλος : Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζει επίσης ο κ. Δήμαρχος, έχει επισκεφθεί και αυτός τον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας και έχει μιλήσει εκεί με τον πατέρα Ελευθέριο. Εκεί στην Ευαγγελίστρια γίνεται ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Που έχει να κάνει με αναξιοπαθούντες ανθρώπους, με τρόφιμα, με σίτιση, με ρούχα κ.λ.π. μιλώντας εκεί με τους ανθρώπους και με τον ίδιο τον πατέρα, μας είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια να μπορέσει να εντάξει την ανέγερση ενός κτιρίου προκειμένου να συγκεντρώσει όλες αυτές τις δραστηριότητες να μην είναι διάσπαρτες όπως είναι τώρα σε ένα κτίσμα στο πίσω μέρος του ναού και οπωσδήποτε για να γίνει αυτό αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προβλήματα γραφειοκρατικά που έχουν να κάνουν με όρους δόμησης κ.λ.π. αλλά φυσικά και με χρηματοδότηση, διότι πρέπει να γίνει κάποια μελέτη και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το ζήτημα το γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. Δήμαρχος διότι είχε μιλήσει και με τον ίδιο και είχε δείξει ενδιαφέρον, ήθελα να δω αν πάνω σε αυτό το πρόβλημα έχουν υπάρξει κάποια βήματα, αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Ευχαριστώ.

Κωστούρος : Σε ότι αφορά τα θέματα που έθεσε ο κ. Γραμματικόπουλος, για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας υπάρχει ένα θέμα στέγασης πάρα πολύ σοβαρό το οποίο έχουμε συζητήσει με τον πατέρα Ελευθέριο για να μπορέσει ο Δήμος, μετά από διάφορες προσπάθειες που έκανε, να αναλάβει να προχωρήσει για το ΕΣΠΑ λογικά την ανέγερση ενός κτιρίου που θα το στεγάσει.

Ήδη έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις έτσι ώστε να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η κατάσταση, κάναμε ένα ραντεβού με τον κ. Τατούλη, ο οποίος ήταν θετικός και υπάρχει μέτρο στο οποίο μπορεί να μπει και χρηματοδότηση, βέβαια ο χώρος έχει ιδιαιτερότητες και αυτή τη στιγμή καλούμαστε να προχωρήσουμε με τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες, είναι και Αύγουστος. Πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα και επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει μελέτες γύρω από αυτό πρέπει να τις συγκεντρώσουμε να δούμε τι έχουν κάνει αυτοί που λένε ότι έχουν μελετήσει κάποια πράγματα, αν πραγματικά τα έχουν μελετήσει, έτσι ώστε να μαζέψουμε τα χαρτιά και να αρχίσουμε να λειτουργούμε μαζί με την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία, γιατί οι δύο αυτές υπηρεσίες εμπλέκονται εκεί, με πάρα πολλές παρεμβάσεις για να δούμε τι θα κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτή την κοινωνική δομή της πόλης που, να μην αρχίσουμε να την λιβανίζουμε τώρα, ξέρουμε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και εκτελεί ένα εξαιρετικό έργο.

Γραμματικόπουλος : Επομένως χρονικά στην επόμενη συνεδρίαση μπορούμε να έχουμε κάποια νεότερα γιαυτό ;

Κωστούρος : Εκκρεμεί ένα ραντεβού, ήταν να γίνει σήμερα, δεν έγινε τελικά, να βάλουμε κάτω να δούμε τι μελέτες υπάρχουν και εκκρεμούν και κάποια άλλα θέματα αλλά μπορούμε να ενημερωνόμαστε και στο επόμενο συμβούλιο θα ενημερωθούμε.

Γραμματικόπουλος : Καλώς “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου