Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΡΙΑ ΡΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ακόλουθο άρθρο της Μαρίας Ράλλη, μίας εκ των βασικότερων στελεχών της δημοτικής μας παράταξης και με εντυπωσιακή παρουσία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (πρώτη σε σταυρούς προτίμησης), αναφορικά με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας:


« Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της γυναίκας. Της γυναίκας της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Είναι όμως και η αφετηρία νέων στόχων σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο.

Με δεδομένο ότι οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» το 1952 και ψήφισαν για πρώτη φορά στις εκλογές το 1956, καταλαβαίνουμε τη ραγδαία εξέλιξή τους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας. Η γνώση και η μόρφωση συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη, ενώ μέσα από κινήματα πάλεψαν, διεκδίκησαν και στο τέλος κέρδισαν τη θέση που έπρεπε να έχουν εδώ και πολλά χρόνια.

Ο 21ος αιώνας ανοίγει νέες προοπτικές καταξίωσης και ανάδειξης του γυναικείου φύλλου. Ανάδειξη μέσα από την ισοτιμία, την ισότητα, τη συμπληρωματικότητα, τον αλληλοσεβασμό, τις ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλλα.

Η 8η Μαρτίου είναι ίσως η αφορμή για να ενισχυθούμε και να αφυπνιστούμε ως γυναίκες και ως άνθρωποι ειδικά τώρα σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η γυναίκα είναι «μοχλός» της κοινωνίας, είναι ίσως το πιο πολυάσχολο πλάσμα σ’ αυτόν τον πλανήτη. Μπορεί και συνδυάζει ρόλους (γυναίκα – μητέρα – σύζυγος – σύντροφος – εργαζόμενη). Η καθημερινότητά της (των περισσοτέρων τουλάχιστον) είναι ένας συνεχής και γεμάτος εμπόδια αγώνας δρόμου και αυτό είναι που μας κάνει τόσο μαχητικές.

Οι γυναίκες δεν είναι το άλλο μισό του φεγγαριού, είναι όμως αυτές που συχνά δημιουργούν, διοργανώνουν, αποφασίζουν στα «μετόπισθεν» μέσα από έναν αγώνα δίκαιο και όμορφο.

Η κοινωνία μας σήμερα χρειάζεται στήριξη και, εμείς οι γυναίκες, αποδεδειγμένα μπορούμε αλλά και γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε. Μπορούμε να στηρίξουμε τα πάντα…

Ας μη μείνουμε ούτε λεπτό αμέτοχες αλλά με ρηξικέλευθες ιδέες ας παλέψουμε, ας αγωνιστούμε. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ, όλα γένους θηλυκού. Συναισθήματα και αξίες που επιβάλλεται να κρατήσουμε ζωντανά…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου