Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ.

Το αδιέξοδο που έχει προκύψει αναφορικά με το Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. διεπιστώθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν τούτου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πρότεινε τη λύση της συνεργασίας με τον μελετητή. Πρόταση η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος διατύπωσε επιφυλάξεις ως προς την προτεινόμενη λύση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να οδηγηθεί η υπόθεση σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η μελέτη ξεκίνησε ουσιαστικά το 2003 και περιλάμβανε δύο Φάσεις, την Α’ και την Β’. Η Β’ Φάση είχε δύο στάδια. Το Β1 και το Β2. Το Β1 ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί από το 2006.


Χαρακτηριστικό απόσπασμα της δήλωσης του κ. Γραμματικόπουλου είναι το εξής:
«…Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης, αφού είναι αυτό που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της περιοχής μας για δεκαετίες. Χάρη σε αυτό χωροθετούνται – τακτοποιούνται όλες οι ζώνες δραστηριοτήτων. Βιομηχανικές, βιοτεχνικές (Βιοτεχνικό Πάρκο), οικιστικές, κοινωνικές. Έτσι, ο τόπος γίνεται επενδυτικά ελκυστικός και ο μελλοντικός επενδυτής γνωρίζει εξ αρχής πού, πώς και με ποιο τρόπο θα επενδύσει χωρίς περιττές γραφειοκρατίες. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζονται οι χώροι δημιουργίας σχολείων, πάρκων και γενικότερα χώροι κοινωνικής δραστηριότητας. Επί προσθέτως, αναθερμαίνεται η οικιστική ανάπτυξη, αξιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία τόσο των συμπολιτών μας όσο και του Δήμου, ξαναζωντανεύει η οικοδομική δραστηριότητα που αποδεδειγμένα τροφοδοτεί την οικονομία. Η ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., η αξιοποίηση του λιμανιού, η σοβαρή τουριστική προβολή και η με σχέδιο προώθηση της αγροτικής παραγωγής μας είναι αυτά που θα βγάλουν από τη φτώχεια την περιοχή μας, θα προσφέρουν δουλειά στους εκατοντάδες ανέργους, θα δημιουργήσουν έναν οικονομικά αυτάρκη και αυτοδύναμο Δήμο σε βάθος δεκαετιών…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου