Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΡΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ


Είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω τοπικής εφημερίδας, τα τιμολόγια του αδερφού του Αντιδημάρχου κ. Τζαρίμα Ιωάννη, τα οποία εκδόθησαν στις 8 Απριλίου 2011 (3.075 €), στις 4 Αυγούστου 2011 (1.845 €) και στις 29 Φεβρουαρίου 2012 (1.476 €), τα οποία και εξοφλήθηκαν άμεσα από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.


Πέραν του γεγονότος ότι ο επαγγελματίας που εισέπραξε τα παραπάνω χρήματα είναι αδερφός του Αντιδημάρχου, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στην «αιτιολογία - περιγραφή» του τιμολογίου αντί να περιγράφονται αναλυτικά οι εργασίες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, υπάρχουν αόριστες διαβεβαιώσεις δημοτικών συμβούλων μεταξύ των οποίων και του ιδίου του Αντιδημάρχου (!!), κ. Τζαρίμα.

Για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας καθώς και τη μορφή των τιμολογίων, είναι άλλοι οι αρμόδιοι που θα τα εξετάσουν. Όμως, είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα πολιτικής ηθικής τάξεως.

Είναι πολιτικά ηθικό τη στιγμή που άλλοι επαγγελματίες «στενάζουν», ο αδερφός του Αντιδημάρχου να παίρνει με απευθείας ανάθεση δουλειές από Δημοτική Επιχείρηση;

Είναι πολιτικά ηθικό τη στιγμή που τόσο ο Δήμος όσο και η Δημοτική Επιχείρηση έχουν απλήρωτους επί μήνες τόσους και τόσους προμηθευτές, ο αδερφός του Αντιδημάρχου όχι μόνο να παίρνει με απευθείας ανάθεση δουλειές αλλά και να τις πληρώνεται αμέσως;

Ο κ. Τζαρίμας, ως γνωστόν είναι στενός συνεργάτης του κ. Κωστούρου, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πριν από λίγους μήνες ο κ. Κωστούρος τον όρισε και πάλι Αντιδήμαρχο. Θεωρούμε ότι η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία επιβάλλει στον κ. Κωστούρο να απομακρύνει άμεσα από τη θέση του Αντιδημάρχου τον κ. Τζαρίμα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κωστούρος τις τελευταίες δύο τετραετίες συμμετέχει ενεργά στην διαχείριση της εξουσίας είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Δήμαρχος. Πολλά από τα πρόσωπα τα οποία αποκαλεί «πολιτικό χθες» ήταν συνεργάτες του και συνυποψήφιοί του. Αρκετούς δε, τους έχει και σήμερα ως στενότατους συνεργάτες του, έχοντάς τους ορίσει και Αντιδημάρχους.

Συνεπώς, κλείνοντας, αν για την υπόθεση της απώλειας των 2 εκατ. € της αποχέτευσης του Δρεπάνου υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης γνώσης, εμπειρίας και ικανότητας από τον κ. Κωστούρο, στην περίπτωση των τιμολογίων δε μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου