Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ.

Τεράστια η ευθύνη του κ. Κωστούρου για την απώλεια των 2 εκ. € της αποχέτευσης του Δρεπάνου, όπως αποδείχτηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από αδιάσειστα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος. Σύμφωνα με αυτά, την ίδια στιγμή που το Δρέπανο έχανε τα 2 εκ. €, άλλοι Δήμοι και Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδος μέσω του ίδιου ακριβώς Προγράμματος είτε εντάσσονταν είτε έπαιρναν έγκριση δημοπράτησης. Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Γραμματικόπουλου κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση είναι η παρακάτω:


« Είδαμε και διαβάσαμε πολλά αναφορικά με την απένταξη του έργου της αποχέτευσης του Δρεπάνου από το Πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Άξονας Προτεραιότητας 02). Δυστυχώς, η αντίδραση του κ. Κωστούρου υπήρξε και πάλι κατώτερη των περιστάσεων. Σπασμωδική και με διάφορους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Εμείς, συνεχίζοντας με στοιχεία, επισημαίνουμε τα εξής:

1) Εφόσον όλα πήγαιναν καλά, γιατί απέκρυψαν το έγγραφο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (126367/21-12-2012), το οποίο εμείς αποκαλύψαμε και εν συνεχεία παραδέχτηκαν ότι το είχαν παραλάβει από τις 31 Δεκεμβρίου 2012;

2) Γιατί άλλοι Δήμοι – Δ.Ε.Υ.Α. που συμμετέχουν στο ίδιο ακριβώς Πρόγραμμα (Άξονας Προτεραιότητας 02 – Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) και εντάχθηκαν την ίδια περίοδο με εμάς, όχι μόνο δεν έχασαν τα χρήματα αλλά έχουν πάρει και προέγκριση δημοπράτησης των έργων; Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως: Δήμος Πύδνας – Κολινδρού (αποχέτευση Μακρύ Γιαλού, 8.314.000 €, εντάχθηκε 21/2/2012, πήρε προέγκριση δημοπράτησης 12/4/2012), Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας (εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, 2.324.700 €, εντάχθηκε 14/3/2012, πήρε προέγκριση δημοπράτησης 6/8/2012), Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς (αποχετευτικά Δ.Δ. Κυμινών – Μαλγάρων Δήμου Δέλτα, 12.9 εκ. €, εντάχθηκε 9/3/2012, πήρε προέγκριση δημοπράτησης 6/7/2012) και δεκάδες άλλα παραδείγματα. Ταυτόχρονα, το ίδιο διάστημα που απεντάχθη το δικό μας έργο, εντάχθηκαν στο ίδιο πάντα Πρόγραμμα πάρα πολλά έργα άλλων Δήμων και Δ.Ε.Υ.Α., όπως για παράδειγμα η Δ.Ε.Υ.Α. Λαγκαδά (αποχέτευση, 5 εκ. €, εντάχθηκε 28/12/2012), ο Δήμος Κοζάνης (αποχέτευση, 1.5 εκ. €, εντάχθηκε 20/12/2012), Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου (αποχέτευση, 1.2 εκ. €, εντάχθηκε 11/12/2012), Δήμος Νικ. Σκουφά (10.6 εκ. €, εντάχθηκε 30/11/2012), Δ.Ε.Υ.Α. Βόλου (5.4 εκ. €, 23/10/2012) και πάρα πολλά άλλα. Επομένως, το επιχείρημα ότι φταίνε όλοι οι άλλοι (κυβέρνηση, μνημόνια, Υπουργεία) δεν ευσταθεί. Το Πρόγραμμα «τρέχει» πολύ καλά αρκεί να είσαι από κοντά, να το παρακολουθείς καθημερινά και με λίγα λόγια να ενδιαφέρεσαι. Πολύ απλά όσοι Δήμαρχοι «έτρεξαν», κέρδισαν. Όσοι ήταν αδιάφοροι, έχασαν.

3) Δεν είναι τυχαίο ότι τα έργα των πεζοδρομήσεων που όλοι βλέπουμε να γίνονται σήμερα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, καθώς και τα έργα ύδρευσης που σήμερα γίνονται μέσα στο Ναύπλιο, είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ευτυχώς είχαν δημοπρατηθεί πριν αναλάβει ο κ. Κωστούρος ως Δήμαρχος. Διαφορετικά, ουδείς γνωρίζει ποια θα ήταν σήμερα η τύχη τους.

Είναι ολοφάνερο από τα παραπάνω, σε ότι αφορά την απένταξη του αποχετευτικού του Δρεπάνου, ότι η αδιαφορία, η έλλειψη γνώσεων και η απειρία του κ. Κωστούρου, οδήγησε στο σημερινό θλιβερό αποτέλεσμα, δηλαδή να στερηθεί μια περιοχή ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Ειλικρινά ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, με τη βοήθεια πλέον της Περιφέρειας, να σωθεί η κατάσταση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου