Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"ΔΙΧΑΣΕ" ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η διενέργεια του 20ού μουσικού φεστιβάλ Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 24.500 €. Ενώ υπήρξε σχετική ομοφωνία ως προς την αναγκαιότητα διατήρησης αυτού του θεσμού, καθώς και ως προς τον προϋπολογισμό, πρόβλημα προέκυψε όταν γνωστοποιήθηκε ότι το περιεχόμενο του φετινού μουσικού φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο σε Τούρκους καλλιτέχνες (κλασικής μουσικής) υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Τουρκικής Πρεσβείας. Στο σημείο αυτό υπήρξαν πολλές ενστάσεις, τόσο από συμβούλους της αντιπολιτεύσεως όσο και από συμβούλους της συμπολιτεύσεως, κυρίως ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης ανάρτησης της Τουρκικής σημαίας σε διάφορους ιστορικούς χώρους, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" κ. Γραμματικόπουλος, τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου θεσμού, επισήμανε ότι αυτός ο 20ετής θεσμός συμβάλλει στην προβολή του Ναυπλίου και είναι εμβληματικής σημασίας για τον Δήμο. Παράλληλα, συμφώνησε ως προς το ύψος του προϋπολογισμού, ενώ αναφορικά με το περιεχόμενο του φεστιβάλ εξέφρασε και τον δικό του προβληματισμό ως προς τους συμβολισμούς που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν, τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα μέσα από ένα ακραίο εθνικιστικό πλαίσιο.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάρτηση Τουρκικής σημαίας σε ιστορικούς χώρους, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου