Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωτικό δελτίο του συνδυασμού ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ 30-9-2010

Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε των εκλογών για να πληροφορηθούμε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για την οικτρή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ.

Παρά την προσπάθεια μηνών με την κατάθεση αιτήσεων, για τα οικονομικά του Δήμου Ναυπλίου και των Επιχειρήσεών του, από την πλευρά του συνδυασμού μας, ποτέ δεν δόθηκαν στοιχεία και η αλήθεια απεκρύβει επιμελώς.

Όμως η αλήθεια ήρθε στο φώς, έστω και τώρα, για να πληροφορηθούν οι δημότες με τον πιο επίσημο τρόπο, την έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού λογιστή, για το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος και της ανευθυνότητας στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

Τα αδιάψευστα στοιχεία λένε: Το έλλειμμα της ΔΕΥΑΝ, στις 31-12-2009, ήταν 11.690.103,76 ευρώ και οι δανειακές της υποχρεώσεις 4.335.990,37 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος του χρόνου το συνολικό παθητικό θα φτάνει τα 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ποσό αστρονομικό για τις δυνατότητες του νέου Δήμου.

Αντί να υπάρξουν παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών, ανερυθρίαστα δηλώθηκε ότι:

«Η Διοίκηση του Δήμου θεωρεί την παραπάνω απαίτηση καλυπτέα και σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ θα υπάρξει σχέδιο έναρξης αποπληρωμής του χρέους».

Δηλαδή θα κληθούν οι δημότες του παλιού πλέον Δήμου Ναυπλίου αλλά και των νέων, Ασίνης, Μιδέας και Ν.Τίρυνθας να πληρώσουν την κακοδιαχείριση, την κατασπατάληση και την ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Περιμένουμε, όπως και οι δημότες του νέου Δήμου Ναυπλιέων, συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά για το τι ακριβώς μας περιμένει αφού "το μέλλον μας είναι εδώ" όπως λέει και ο ίδιος τον συνδυασμό του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου