Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ 2ο – 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Αναφορικά με το Δελτίου Τύπου του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έχω να επισημάνω τα εξής. Καταρχάς, με λύπη μου διαπιστώνω ότι για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ναυπλίου, μπροστά στα προβλήματα τα οποία αδυνατεί να λύσει, κρύβεται πίσω από Δημοτικούς Συμβούλους τους οποίους και υποχρεώνει να απαντούν αντ’ αυτού. Επιπλέον, ο τρόπος απαντήσεως δείχνει την έλλειψη ψυχραιμίας και τον πανικό που έχει καταλάβει τη Δημοτική Αρχή, λόγω της ανεπάρκειάς της να λύσει το ζήτημα του 2ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Φυσικά, δεν πρόκειται να σταθώ στο ύφος της απαντήσεως του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας διότι αντιλαμβάνομαι τις πιέσεις που δέχεται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Άλλωστε, είναι προφανές ότι η ευθύνη βαραίνει κατά κύριο λόγο τον Δήμαρχο. Είναι πάντως κρίμα που η διατύπωση μιας διαφορετικής άποψης εκλαμβάνεται τόσο προσωπικά. Επί της ουσίας τώρα, ορισμένες επισημάνσεις:


1) Εμείς προτείναμε την κατεδάφιση των καπναποθηκών και την ανέγερση ενός καινούριου σχολείου, προκειμένου να στεγαστεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίζαμε χρόνο, θα μειώναμε το κόστος και θα είχαμε ένα ασυγκρίτως καλύτερο αποτέλεσμα τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη ασφάλειας. Ποιος σας είπε ότι επειδή η κυριότητα ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας δεν υπήρχε η δυνατότητα κατεδαφίσεως; Φυσικά και μπορεί να κατεδαφιστεί και να φτιαχτεί στη θέση του ένα καινούριο σχολείο. Έχετε διερευνήσει αυτή την εκδοχή μέσα από μία συνεννόηση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Γεωργίας; Είναι δυνατόν να εκφράσει αντίρρηση ένας από τους δύο παραπάνω φορείς για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουριου σχολείου; Αυτή ακριβώς είναι η έλλειψη φαντασίας για την οποία σας «κατηγόρησα». Προσπαθείτε να επιλύσετε τα προβλήματα, λειτουργώντας ως κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ως πολιτικά όντα. Το αποτέλεσμα σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

2) Ατυχέστατος και ανιστόρητος ο παραλληλισμός με το 1ο Λύκειο, το οποίο ήταν και είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο και το οποίο πάντοτε λειτουργούσε ως λύκειο. Για την ιστορία πάντως και τότε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα εκφράσει την αντίθεσή μου για αυτού του είδους τις αναπαλαιώσεις. Όσοι ήταν τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θυμούνται την τοποθέτησή μου αυτή, η οποία τότε είχε δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση. Αξίζει σε αυτό το σημείο, να επισημάνω ότι το εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα του 1ου Λυκείου, ξεπεράστηκε τότε χάρη στο τρέξιμο και την ικανότητα αποκλειστικά, του τότε Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Κολιόπουλου. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι ο παραπάνω παραλληλισμός σάς εκθέτει διπλά, αφού ένα πολύ δυσκολότερο πρόβλημα (λόγω αρχαιολογίας), όπως ήταν αυτό του 1ου Λυκείου, τότε επιλύθηκε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας, η ουσία παραμένει μία και μοναδική. Η παταγώδης αποτυχία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου και ο απόλυτος εμπαιγμός γονέων και καθηγητών. Η ανάρτηση του γνωστού πανό διαμαρτυρίας γονέων και καθηγητών, τα λέει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου