Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Τα φαινόμενα ηθικής κατάπτωσης στην πολιτική ζωή της χώρας είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Το κλίμα στη δημόσια ζωή του τόπου είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Οι πολίτες είναι περισσότερο από ποτέ απογοητευμένοι τόσο από την πολιτική όσο και από τους πολιτικούς. Ασφαλώς οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες και ορισμένες φορές εσφαλμένες. Όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτέρω γενική διαπίστωση.

Στα καθ’ ημάς, στο Δήμο Ναυπλίου είναι γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις που έχουν προκαλέσει ερωτηματικά και απορίες στους δημότες. Εμείς, ως μία νέα Δημοτική Παράταξη που επιθυμεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το σκηνικό στο Δήμο μας, είμαστε αποφασισμένοι με συγκεκριμένες πράξεις και όχι με κούφια λόγια να αποδείξουμε τη σθεναρή προσήλωσή μας σε αρχές και αξίες όπως είναι η εντιμότητα, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση. Σαν ένα πρώτο βήμα είναι η πρότασή μας για τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας «διαφάνειας» του Δήμου μας. Σε αυτή την ηλεκτρονική εφημερίδα θα δημοσιεύονται υποχρεωτικώς και σε καθημερινή βάση όλες οι δράσεις τις διοικήσεως. Όπως: διοικητικές πράξεις, αποφάσεις όλων των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου, προμήθειες – συμβάσεις, προσλήψεις – διορισμοί, κτλ. Έτσι, ο κάθε πολίτης θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δράσεις – ενέργειες της διοικητικής μηχανής του Δήμου. Τα πάντα θα είναι κυριολεκτικά στο φως. Ιδιαίτερα στα ζητήματα προμηθειών – συμβάσεων – αναθέσεων – προσλήψεων – διορισμών, οι πολίτες θα γνωρίζουν τα πάντα. Τίποτα δεν θα μπορεί να κουκουλωθεί.

Θεωρούμε ότι με την παραπάνω απλή πρότασή μας κατοχυρώνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και ενισχύεται η διαφάνεια στη δράση της δημόσιας διοικήσεως. Για εμάς η παραπάνω πρόταση αποτελεί και δέσμευση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου