Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι διευκρινήσεις που έδωσε ο κ. Αναγνωσταράς αναφορικά με τον τηλεέλεγχο – τηλεχειρισμό που προμηθεύτηκε η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου, επιβεβαιώνουν δυστυχώς, πλήρως τις ανησυχίες μας και τους ισχυρισμούς μας. Ο κ. Αναγνωσταράς κατόπιν των πιέσεων μας παραδέχτηκε ότι όντως το εν λόγω σύστημα κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό του 1.100.000 €. Επίσης παραδέχτηκε ότι στο σχετικό διαγωνισμό αναθέσεως παρουσιάστηκε μόνο μία (!!) εταιρεία. Τέλος, παραδέχτηκε ότι το ποσοστό έκπτωσης ήταν κάτω από 4%. Φυσικά δεν είπε ούτε λέξη για το πόσο κόστισε το αντίστοιχο σύστημα στις άλλες Δ.Ε.Υ.Α..

Από εκεί και πέρα αν ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος, γιατί τα πάντα όπως λέει έγιναν νόμιμα, τη στιγμή κατά την οποία όλοι οι δημότες έχουν μείνει «άφωνοι» από το απίστευτο ποσό του 1.100.000 €, είναι δικαίωμά του. Αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα να πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω αδιάσειστα στοιχεία προκαλούν ερωτηματικά στους πολίτες.

Σχετικώς με το επιχείρημά του πως το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρου ποσού προήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας μου επιτρέψει να του επισημάνω με κάθε σεβασμό πως τέτοιου είδους αντίληψη για την αξία των χρημάτων ομολογώ πως δεν την έχω ξανασυναντήσει. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο τα χρήματα εφόσον προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μικροτέρα αξία από τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος από άλλες πηγές. Λυπούμεθα αλλά εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη. Εμείς πιστεύουμε ότι τα χρήματα ανεξαρτήτως πηγής προελεύσεως, αφού καταλήγουν στα ταμεία του Δήμου, είναι χρήματα των πολιτών και επομένως είναι ιερά. Δεν μας τα χάρισαν αυτά τα λεφτά. Όφειλε να τα αξιοποιήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που «καίνε» το Ναύπλιο. Όπως είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού. Όπως είναι η αντιμετώπιση των διακοπών του νερού.

Τώρα εάν είναι ή όχι πολυτέλεια το ανωτέρω σύστημα το διαπιστώσαμε πριν από λίγες μόλις μέρες όταν και πάλι κόπηκε το νερό (14-15 Μαΐου). Εκείνες τις μέρες υπήρξε «σιγή ασυρμάτου» τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από το σύστημα τηλεειδοποίησης. Εμείς για λόγους αρχής εκείνη τη στιγμή δεν μιλήσαμε σεβόμενοι την προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα. Βεβαίως τέτοιου είδους ευαισθησίες μάλλον αποτελούν ψιλά γράμματα για τον κ. Αναγνωσταρά.

Τέλος, ας μου επιτραπεί και μία προσωπική επισήμανση, αν και δεν το συνηθίζω, προς τον κ. Δήμαρχο. Καλό θα ήταν να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν είναι κομψό να κρύβεται πίσω από υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ή από δημοτικούς συμβούλους. Ειδικά για το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. οφείλω να παρατηρήσω ότι επιτελεί κατά άριστο τρόπο τα καθήκοντά του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου