Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στα 2 εκατομμύρια!!! ευρώ το έλλειμμα της ΔΕΥΑΝ επί προεδρίας Κωστούρου. Η επιχείρηση πάει για λουκέτο αλλά το "πάρτι" των απ'ευθείας αναθέσεων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της ΔΕΥΑΝ για το 2016 το έλλειμμα της ΔΕΥΑΝ θα αγγίξει τα 2 εκ. ευρώ!!!παρουσιάζοντας ιλιγγιώδη αύξηση ειδικά τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος έχει αναλάβει και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ. Τα παραπάνω στοιχεία αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος τονίζοντας επίσης ότι την ίδια στιγμή σημαντικές περιοχές του Δήμου παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό ενώ οι αδιαφανείς απ'ευθείας αναθέσεις συνεχίζονται χωρίς κανένα σεβασμό στα λεφτά των δημοτών τροφοδοτώντας το έλλειμμα και απειλώντας με λουκέτο την ΔΕΥΑΝ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ( πίνακας αριστερά), ενώ η διαφορά εσόδων εξόδων το 2013 ήταν στις 338.000 ευρώ το 2014 ανέβηκε στις 819.000 το 2015 στο 1.365.000 και το 2016 το έλλειμμα φθάνει τα 2.000.000 ευρώ.
Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία ο Χρήστος Γραμματικόπουλος επισήμανε στο δημοτικό συμβούλιο και τα ακόλουθα:
«..Η ΔΕΥΑΝ χρειάζεται επειγόντως οικονομικό νοικοκύρεμα. Το έλλειμμα της για το 2016 φθάνει τα 2 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με όλα τα οικονομικά στοιχεία , τα τελευταία χρόνια το έλλειμμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το επιχειρησιακό σχέδιο που κρατάμε στα χέρια μας, όπου στην σελ.153 στους πίνακες εσόδων εξόδων προβλέπονται για το 2016 έσοδα 3.670.000 ευρώ και έξοδα 5.650.000 ευρώ , δηλ. έλλειμμα σχεδόν 2 εκ. ευρώ!!. Επομένως χρειάζεται μείωση των δαπανών-εξόδων και περιορισμός των αμέτρητων απ’ευθείας αναθέσεων. Ταυτόχρονα χρειάζεται αύξηση των εσόδων μέσω αύξησης όχι της τιμής του νερού, αλλά των τιμολογούμενων ποσοτήτων, διότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό νερού που δεν τιμολογείτε καν. Αυτά ως προς το οικονομικό σκέλος. Τώρα ως προς το αναπτυξιακό σκέλος των έργων , οφείλει ο Δήμος-ΔΕΥΑΝ μέχρι το τέλος της θητείας της , δηλ.τα επόμενα 2,5 χρόνια, να έχει δώσει πόσιμο νερό σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων, άρα και σε Ίρια, Κάντια καθώς και στην δημοτική ενότητα Μηδέας. Αυτό σημαίνει ταχεία ολοκλήρωση επαρκών μελετών και αναζήτηση χρηματοδότησης.

Επομένως συνοψίζοντας, δραστική μείωση των ελλειμμάτων για να μην κλείσει η επιχείρηση και πόσιμο νερό σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Αυτοί είναι οι στόχοι για τα επόμενα 2 χρόνια.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου