Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1.286.000 ευρώ είναι το έλλειμμα για το 2015 στα ανταποδοτικά τέλη εξ'αιτίας της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης και των αναρίθμητων απ'ευθείας αναθέσεων που γίνονται στον Δήμο Ναυπλιέων.Είναι πραγματικά άδικο να πληρώσουν οι δημότες όλη αυτή την κακοδιαχείριση, με αυξήσεις δημοτικών τελών που κυμαίνονται από 18% έως 29%.Αυτά επεσήμανε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος και πρότεινε την διατήρηση των δημοτικών τελών στα περσινά επίπεδα. Παράλληλα επισήμανε ότι τα ελλείμματα καλύπτονται μόνο με περιορισμό των απ'ευθείας αναθέσεων, της σπατάλης και γενικότερα με μάζεμα των δαπανών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι από τον Ιούλιο ήταν γνωστό ότι όσοι Δήμοι παρουσιάσουν ελλείμματα στην χρήση του 2015 θα κληθούν να τα καλύψουν με αυξήσεις των δημοτικών τελών (ΚΥΑ 26945/31-7-2015) όμως ουδείς ενδιαφέρθηκε, οι σπατάλες συνεχίστηκαν  και έτσι το έλλειμμα ξεπέρασε το 1 εκ. Μάλιστα ενέγραψαν έσοδο από την ΔΕΥΑΝ 542.000 (καθαρά λογιστικά αφού ποτέ δεν πρόκειται να εισπραχθεί) για να "μαζευτεί", λογιστικά πάντα, κάπως το έλλειμμα στις 743.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι και το 2014 η διαχείριση των οικονομικών εκ'μέρους της δημοτικής αρχής είχε και πάλι βγάλει έλλειμμα στα ανταποδοτικά τέλη 939.000 ευρώ. Άρα η ''παράδοση'' συνεχίζεται...
Υπήρξαν κάποιες δικαιολογίες περί αυξήσεως των λογαριασμών της ΔΕΗ που υποτίθεται ότι επιβάρυναν το έλλειμμα καθώς και για τις "άριστες" υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού..
Η αλήθεια όμως είναι ότι καμία αύξηση της ΔΕΗ δεν δικαιολογεί το τερατώδες έλλειμμα του 1.286.000 ευρώ την στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι μέσα στο 2015 όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος του Δήμου για αντλιοστάσια και γεωτρήσεις πέρασαν στην ΔΕΥΑΝ. Τώρα όσο αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ας μας επιτραπεί να έχουμε τις επιφυλάξεις μας...
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλους δήμους (π.χ. Ερμιονίδας) δεν χρειάστηκε να επιβαρυνθούν οι δημότες με αυξήσεις γιατί πολύ απλά χάριν στην σωστή οικονομική διαχείριση δεν παρουσίασαν ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου