Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΟΛΜΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΙΡΙΩΝ, ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ

Πολιτική ατολμία και αναποτελεσματικότητα καταλόγισε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γραμματικόπουλος στον Δήμαρχο κ. Κωστούρο αναφορικά με την άρνηση του τελευταίου να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 15% προκειμένου να «ανακουφιστούν» οικονομικά οι δημότες, αλλά και την αδυναμία του να επιλύσει τόσο το πρόβλημα υδροδότησης των Ιρίων όσο και το θέμα της παράνομης χωματερής στην Καραθώνα.
Αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από τον κ. Γραμματικόπουλο τον περασμένο Ιούλιο, ήταν μάλιστα κοστολογημένη βάσει περικοπών συγκεκριμένων δαπανών. Τότε, ο κ. Κωστούρος, αφού εξέτασε την πρόταση, την απέρριψε επικαλούμενος έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας. Έτσι, κατά το χθεσινό συμβούλιο, ο κ. Γραμματικόπουλος επαναφέροντας το θέμα, διευκρίνισε ότι από το σχετικό έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας πουθενά δεν προκύπτει ότι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 15% θα ήταν καταστροφική για τα οικονομικά του Δήμου. Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο έγγραφο παρατίθενται αναλυτικά και με ακρίβεια όλα τα οικονομικά δεδομένα και προσδιορίζεται ότι το κόστος της πρότασης για μείωση κατά 15% ανέρχεται στις 135.000 €, δίχως μείωση ανελαστικών δαπανών (μισθοδοσίες, φόροι, τέλη, αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος, επισκευές αυτοκινήτων κ.λπ.). Επομένως, η πρόταση ήταν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.
Αναφορικά με το γνωστό πρόβλημα της υδροδότησης των Ιρίων, ο κ. Γραμματικόπουλος επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των Ιρίων να πηγαινοέρχονται επί σειρά εβδομάδων μεταξύ Δημαρχείου και Δ.Ε.Υ.Α.Ν. δίχως να βλέπουν λύση στο πρόβλημά τους. Τόνισε δε, ότι η λύση γι’ αυτό το πρόβλημα είναι η σύνταξη μελέτης και η δημοπράτηση έργου κανονικής υδροδότησης της περιοχής των Ιρίων, ενώ μέχρι να γίνει αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή της καλύτερης (ποιοτικά και ποσοτικά) γεώτρησης.

Αναφορικά με την παράνομη χωματερή της Καραθώνας, ο κ. Γραμματικόπουλος υπενθύμισε την ατυχή δήλωση τον περασμένο Μάιο του κου Κωστούρου περί κλεισίματος της χωματερής εντός 45 ημερών, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν έγινε, καταδεικνύοντας την επιφανειακή και επιπόλαιη προσέγγιση τόσο μεγάλων προβλημάτων, ενώ τόνισε ότι η διαιώνιση αυτού του προβλήματος προσβάλλει τον Δήμο μας και τον επιβαρύνει όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Κλείνοντας, ο κ. Γραμματικόπουλος υπογράμμισε ότι η έλλειψη γνώσης, σοβαρής μελέτης των θεμάτων αλλά και του απαιτούμενου ειδικού πολιτικού βάρους, έχει ως αποτέλεσμα για όλα τα παραπάνω θέματα να μην υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα, να μην υπάρχει ουσιαστική λύση παρά μόνο ανούσιες επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου