Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πέρασαν κατά πλειοψηφία τα νέα τιμολόγια νερού. Μειοψήφησε ο Γραμματικόπουλος παρουσιάζοντας δική του πρόταση.

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη συζήτηση των νέων τιμολογίων νερού που θα ισχύσουν στους πρώην Δήμους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, μεταξύ των άλλων τόνισε τα ακόλουθα:



«Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αύξηση της τελικής τιμής του νερού στους πρώην Δήμους. Συγκεκριμένα, από τις 22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας ευρείας σύσκεψης για το θέμα αυτό, δημόσια είχαμε εκφράσει όχι μόνο την αντίθεσή μας αλλά και την πρότασή μας αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική στους πρώην Δήμους. Επίσης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου) μειοψηφήσαμε στις αυξήσεις του νερού στους πρώην Δήμους υπενθυμίζοντας και πάλι την δική μας πρόταση.


Πιο συγκεκριμένα, είχαμε προτείνει τη μείωση της καθαρής τιμής του νερού (όπως αυτή ίσχυε στους πρώην Δήμους πριν την διεύρυνση) κατά 50% περίπου, έτσι ώστε με την υποχρεωτική (βάση Νόμου) επιβάρυνση λόγω έργων και λόγω Φ.Π.Α., ο τελικός λογαριασμός να κυμαίνεται στα επίπεδα προ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Το συγκεκριμένο «μοντέλο» είναι και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, διότι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (διεύρυνση του Δήμου Ναυπλιέων) η πελατειακή βάση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. διπλασιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος εξυπηρέτησής της σε καμία περίπτωση δεν διπλασιάστηκε. Επομένως, από τα νέα έσοδα που θα εισπράξει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (αφαιρουμένου του Φ.Π.Α.) υπάρχει η δυνατότητα ένα μέρος να διοχετευθεί στη μείωση των υπαρχόντων ελλειμμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και το υπόλοιπο μέρος να λειτουργήσει ως αποθεματικό για έργα καθώς και για την εξυπηρέτηση λειτουργικών εξόδων και βλαβών του υπάρχοντος δικτύου. Παράλληλα, ένας άλλος τομέας στον οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. πρέπει να ρίξει όλο της το βάρος είναι και η είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών με σεβασμό, όμως, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η είσπραξη έστω και μέρους των ανεξόφλητων αυτών λογαριασμών θα προσφέρει σημαντική οικονομική «ανάσα» στην επιχείρηση.


Κατόπιν όλων των παραπάνω, εμείς δεν ψηφίζουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τους πρώην Δήμους γιατί αφενός θεωρούμε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία τα ήδη «γονατισμένα» νοικοκυριά δεν αντέχουν άλλο και αφετέρου διότι θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις περί μη αύξησης των τιμολογίων του νερού στους πρώην Δήμους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου