Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ευρεία σύσκεψη για τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες αναφορικά με τα τιμολόγια ύδρευσης που ως γνωστόν απεστάλησαν από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., καθώς και οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων.



Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημέρωσε για τα προτεινόμενα νέα τιμολόγια, ειδικά για τους πρώην Δήμους και, αντιλάγησαν απόψεις μεταξύ των παρισταμένων. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, κατά την τοποθέτησή του εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του νερού στους πρώην Δήμους. Υπογράμμισε ότι η μη αύξηση των λογαριασμών του νερού πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε προεκλογική του δέσμευση επιβάλλεται και από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Απηύθυνε έκκληση προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν επισημαίνοντας ότι με την διεύρυνση του Δήμου Ναυπλιέων η πελατειακή βάση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος εξυπηρέτησής της σε καμία περίπτωση δεν διπλασιάστηκε. Επομένως, από αυτή την διαφορά η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει την δυνατότητα να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και για στοχευμένα έργα και για την κάλυψη των ελλειμμάτων της. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε για τους πρώην Δήμους τη μείωση της καθαρής τιμής του νερού εις τρόπον ώστε με την προσαύξηση λόγω έργων και λόγω Φ.Π.Α., ο τελικός λογαριασμός να κυμαίνεται στα επίπεδα του παρελθόντος.


Τελικώς, μέσα από τη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση αλλά ζητήθηκε από τους Προέδρους των διαμερισμάτων, αφού πρώτα μελετήσουν τις προτάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., τις προσεχείς ημέρες να υποβάλλουν στην υπηρεσία τις αντιπροτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου