Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Την κρισιμότητα των προσεχών δημοτικών εκλογών, κατέδειξε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, σήμερα, προς όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή των πολιτών τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει άμεσες συνέπειες στη ζωή τους. Επεσήμανε ότι στο σημερινό δυσάρεστο οικονομικό περιβάλλον, η επιλογή των νέων Δημάρχων θα έχει αποφασιστική σημασίας επίπτωση στη ζωή όλων μας. Τα κριτήρια επιλογής οφείλουν να είναι πολύ αυστηρά. Δήμαρχοι που απέτυχαν έχοντας να διαχειριστούν πολύ μικρότερο όγκο δουλειάς στο παρελθόν, είναι αδιανόητο να τους εμπιστευθούμε την τεράστια οργανωτική, διοικητική δουλειά του προσεχούς Νοεμβρίου. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου.


"Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι νέες δημοτικές εκλογές. Η επιλογή του καθενός μας είναι απίστευτα κρίσιμη. Ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Και αυτό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον γιατί βρισκόμαστε εν’ μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος και δεύτερον διότι με το νέο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλάζει ριζικά η διοικητική δομή των Δήμων όλης της χώρας. Ασφαλώς το νέο σχέδιο γεννά προσδοκίες και ελπίδες, όμως λόγω της γνωστής Ελληνικής προχειρότητας και βιασύνης με την οποία προωθείται η μεταρρύθμιση, οι νέοι Δήμοι «γίγαντες» θα βρεθούν μπροστά σε χαώδη οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Αυτός ο συνδυασμός διοικητικού χάους και οικονομικής κρίσης, θα συνθέσουν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα με άμεση επίπτωση στην ζωή μας.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο γίνεται απολύτως αντιληπτή η σημασία της επιλογής των νέων Δημάρχων. Πλέον, δεν πρόκειται για μία επιλογή που μπορεί να γίνει με ελαφριά την καρδιά και με κριτήρια του χθες. Διακυβεύεται το μέλλον μας σε όλα τα επίπεδα με κυρίαρχο το οικονομικό. Οι νέοι Δήμαρχοι καλούνται να διαχειριστούν και να οργανώσουν όλη αυτή την χαώδη κατάσταση. Απαιτούνται άλλης τάξης προσόντα σε ότι αφορά την δουλειά, την οργάνωση, τις φυσικές και ηθικές αντοχές. Οι νέοι Δήμαρχοι πρέπει να έχουν ισχυρό βιογραφικό. Απαιτείται βαθιά επιστημονική κατάρτιση, αποδεδειγμένες ικανότητες μέσα από επαγγελματική καταξίωση, ισχυρό ηθικό υπόβαθρο, πείσμα, επιμονή, φρεσκάδα. Αυτά πρέπει να είναι τα κριτήρια της επιλογής μας. Είναι αδιανόητο άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, άνθρωποι απαίδευτοι, επαγγελματίες πολιτικάντηδες και θλιβερά κομματόσκυλα να διαχειριστούν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Αποτελεί θράσος ορισμένοι Δήμαρχοι που απέτυχαν στους σημερινούς μικρούς Δήμους να περιμένουν να τους εμπιστευτούμε στους νέους μεγάλους Δήμους όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα.

Η επιλογή είναι μία και μοναδική: ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου