Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ



Αναφορικά με την τακτική του κ. Δημάρχου να μην απαντά για το που πηγαίνουν τα χρήματα των δημοτών, ο κ. Γραμματικόπουλος ανέφερε τα εξής:

"Έχω τονίσει επανειλημμένως, ότι η αδιαφάνεια στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αποτελεί καθεστώς. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την υπόθεση της διάνοιξης της Χαριλάου Τρικούπη με το ποσό των 1.700.000 Ευρώ, αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Τόσο εγώ όσο και άλλα δημόσια πρόσωπα, έχουμε τεκμηριώσει την παραπάνω αδιαφάνεια με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η προμήθεια του συστήματος τηλεελέγχου αξίας 1.100.000 Ευρώ (Φεβρουάριος 2007), η δίχως διαγωνισμό προμήθεια γεννητριών αξίας 90.000 Ευρώ (Ιούλιος 2009), η αδιαφάνεια στην διάθεση των 3.000.000 Ευρώ για την ανάπλαση της Πρόνοιας, οι αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες επιχείρησαν να παραδώσουν το λιμάνι σε ιδιώτες για χώρο στάθμευσης (Οκτώβριος 2007), η παράνομη πληρωμή για ηλεκτροφωτισμό εκτός σχεδίου (Λευκάκια) αξίας 33.815 Ευρώ (Νοέμβριος 2008). Χωρίς να συνυπολογίζονται όλες οι απευθείας αναθέσεις για προμήθειες και έργα, που αποτελούν ένα συχνότατο φαινόμενο.

Προ μηνός είχα καταθέσει συγκεκριμένη αίτηση προς τον κ. Δήμαρχο (Αρ. Πρωτ. 480/29-01-2010) που αφορά την οικονομική διαχείριση, αίτηση η οποία παραμένει αναπάντητη. Ο κ. Δήμαρχος αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το που πηγαίνουν τα χρήματα των δημοτών. Αρνείται να καταλάβει ότι για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι υποχρεωμένος να δίνει εξηγήσεις σε καθημερινή βάση. Επειδή τα κρούσματα οικονομικής κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, είναι πιθανό να πολλαπλασιαστούν, θέλω να καταστήσω σαφές ότι είμαι αποφασισμένος όλες οι πληρωμές με δημοτικό χρήμα να περάσουν από μικροσκόπιο. Απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς πληρωμές, είτε από τον Δήμο είτε από Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και ιδιαιτέρως από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν., λαμβάνουν τέλος.

Πλέον, όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Δήμαρχος αρνείται να αποδεχτεί την πρότασή μου για δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου όλων των πληρωμών του Δήμου. Είναι φανερό ότι δεν επιθυμεί να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Την πρότασή μας, όλη η οικονομική διαχείριση να είναι στο φως, θα την επιβάλλουμε με κάθε τρόπο. Αποτελεί κυρίαρχο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου