Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

« ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ – ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΓΩΝ – ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ »

Το σύνολο των πολιτών του Ναυπλίου έχει λάβει τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού. Είναι δε γνωστό ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει και σε νέα αύξηση του νερού. Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών, την στιγμή μάλιστα που οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς αυτούς, είναι ανύπαρκτες. Πιο συγκεκριμένα:
1. Σε επίπεδο έργων: Κανένα σημαντικό έργο δεν εκτελείται σήμερα στο Ναύπλιο, παρά μόνο ορισμένες πρόχειρες και κακότεχνες ασφαλτοστρώσεις, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τριετής σχεδόν εγκατάλειψη των δρόμων του Ναυπλίου θα εσυνεχίζετο εάν δεν υπήρχε η γενική κατακραυγή των πολιτών και η ασφυκτική πίεση που άσκησε η δημοτική μας παράταξη στο θέμα αυτό. Δυστυχώς όμως και αυτή η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και ασέβεια προς τα χρήματα των δημοτών. Το «ράβε – ξήλωνε» δεν έχει αρχή και τέλος. Δρόμοι χρυσοπληρωμένοι από τους δημότες, τη μία μέρα στρώνονται και την άλλη ξηλώνονται. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι σε άλλες πόλεις της Ελλάδος υπάρχει κοσμογονία έργων – δημιουργίας – ανάπτυξης, με εφαρμογή νέων τεχνολογιών, με επιδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποφασιστική προώθηση της ανακύκλωσης κτλ. Επί προσθέτως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο λιμάνι του Ναυπλίου η δυσοσμία παραμένει, οι δρόμοι πλημμυρίζουν, το δίκτυο ύδρευσης «εκρήγνυται» σε αρκετά σημεία, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το επίσης χρυσοπληρωμένο και πολυδιαφημισμένο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., έργο για το οποίο η επιτροπή οριστικής παραλαβής του οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική.
2. Σε επίπεδο ποιότητας νερού: Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών πίνει εμφιαλωμένο (είναι ακόμα νωπή στη μνήμη μας η πρόσφατη γαστρεντερίτιδα που θέρισε την πόλη μας, με τη γνωστή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την καλή λειτουργία των χλωριοτήρων). Παράλληλα κάθε καλοκαίρι οι διακοπές του νερού είναι συνεχείς (ευτυχώς φέτος μας λυπήθηκε ο Θεός και «έδωσε» αρκετές βροχές).
3. Σε επίπεδο χρηστής διοίκησης: Τα κρούσματα αδιαφάνειας δυστυχώς πολλαπλασιάζονται, με πιο πρόσφατο την προμήθεια εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Ιούλιος 2009) δύο γεννητριών συνολικού κόστους 90.000 € δίχως κανένα διαγωνισμό. Γεννήτριες οι οποίες μάλιστα απεδείχθησαν και προβληματικές αφού ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Το τραγελαφικό δε της ιστορίας, είναι ότι σε πρόσφατο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (6/11/2009) ορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες μηχανικοί (με αμοιβή φυσικά) για να αποφανθούν περί της προβληματικής λειτουργίας των εν λόγω γεννητριών. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να λησμονήσει την προμήθεια του συστήματος τηλεελέγχου αξίας 1.000.000 €, με διαδικασία εντελώς «περίεργη» (στο διαγωνισμό προσήλθε μόνο ένας και έδωσε ασήμαντο ποσοστό έκπτωσης), σύστημα το οποίο επίσης δε λειτουργεί.

Επομένως, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης της πόλης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, είναι πραγματικό θράσος ο πολίτης να καλείται να πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς νερού και μάλιστα σε μία εποχή οικονομικής κρίσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου