Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

1.100.000 ΕΥΡΩ (ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)


 
Με ενδιαφέρον και θετική διάθεση παρακολούθησα την παρουσίαση εκ’μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. του συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού δικτύων. Σύστημα ωφέλιμο για μία πόλη. Ομολογώ όμως ότι «πάγωσα» μόλις άκουσα ότι το ανωτέρω σύστημα κόστισε 1.100.000 ευρώ (με το ΦΠΑ). Ποσό απίστευτο. Η απορία μου και τα ερωτηματικά πολαπλασιάστηκαν όταν άκουσα ότι στον διαγωνισμό ανάθεσης του εν’λόγω έργου παρουσιάσθηκε μόνον ένας(!!), ο οποίος και πήρε την δουλειά, με σχεδόν μηδενική έκπτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια συστήματα σε άλλους Δήμους στοίχησαν πολύ λιγότερα χρήματα. Είναι φανερό για τον οποιοδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή, πως το συγκεκριμένο σύστημα, πέραν του ιλιγγιώδους και προκλητικού ποσού των 1.100.000 ευρώ, δεν αποτελεί παρέμβαση πρώτης προτεραιότητας για την πόλη μας. Ειδικά σε μία στιγμή που Δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι πνιγμένοι σε χρέη και δάνεια.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η πόλη μας να έχει νερό. Πρώτη προτεραιότητα είναι η προμήθεια και εγκατάσταση γεννήτριας στο αντλιοστάσιο, προκειμένου να μην κόβεται το νερό με την παραμικρή διακοπή ρεύματος. Προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος σε κάθε γωνιά του Δήμου. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να προπληρώνουν οι δημότες σε ορισμένες περιοχές για βιολογικό και βιολογικό να μην έχουν.

Συμπερασματικά πιστεύω πως το κόστος και η ιεράρχηση των πραγματικών προτεραιοτήτων του Δήμου μας είναι έννοιες που δεν πρέπει να αγνοούνται από τους διοικούντες. Εμείς με τις παραπάνω δύο προτάσεις μας, δείχνουμε τον δρόμο. Ελπίζουμε να εισακουσθούμε. Θα είναι προς όφελος του Δήμου μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου