Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

"ΜΑΘΗΜΑΤΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ..." ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η πολιτική "παρακμή" και ο απίστευτος πολιτικός "ξεπεσμός", ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μιας παρέας ανθρώπων που κυβερνά σήμερα τον Δήμο Ναυπλίου, χωρίς μάλιστα ουσιαστική λαϊκή εντολή και με οφθαλμοφανείς τις συνέπειες εγκατάλειψης και μαρασμού του Δήμου, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου, καθηγητή και πρ. Λυκειάρχη κ.Δημήτρη Τσάκαλη, ο οποίος με σχετικό άρθρο του, παραδίδει "μαθήματα" πολιτικού ήθους και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς στους κατέχοντες την δημοτική εξουσία σήμερα στο Δήμο Ναυπλίου.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Δ.Τσάκαλη.

"Περί όνου σκιάς» ή πολύς θόρυβος για το τίποτα."

Με έκπληξη αλλά και με περισσή απογοήτευση παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες ομοβροντίες, λιβέλους επώνυμους χωρίς λόγο (κυρίως για τους μη «παροικούντες»). Αφορμή αυτών των επιθέσεων μια ανώδυνη, αθώα, μέσα στα πλαίσια της ηθικής πολιτικής , ερώτηση- τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρ.Γραμματικόπουλου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΗΜΟΤΕΡΟ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

Τελικά ο διάλογος -έστω και με ολίγη ένταση- είναι ωραίο πράγμα, ακόμα και σε μία εποχή που ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μάλλον αφήνει αδιάφορο τον κόσμο, για να μην πούμε ότι τον εκνευρίζει κιόλας.

Μετά λοιπόν την πανικόβλητη αντίδραση του κ. Κωστούρου σχετικά με το θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όπου απεκαλήφθη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στοιχεία τόσο η ανεπάρκειά του όσο και η αδιαφορία του, ήρθε ένας νέος πανικός αναφορικά τώρα με το δίκαιο αίτημα του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας για την κατασκευή ενός απλού λιτού κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το ανθρωπιστικό έργο του ναού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και στα δύο παραπάνω θέματα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος το μόνο που έπραξε δεν ήταν άλλο από το αυτονόητο, δηλαδή να τα φέρει στην επιφάνεια, καταθέτοντας εγκαίρως σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κοσμιότητα χωρίς να προσβάλει κανέναν και κυρίως προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Προς τι λοιπόν η ένταση και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί; Είναι ομολογουμένως ακατανόητο. Ειδικά για την τελευταία υπόθεση του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδριάσεως αποκάλυψε την προχειρότητα και τις αόριστες υποσχέσεις του κ. Κωστούρου. Πιο συγκεκριμένα από τα πρακτικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι :

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 : 00 μ.μ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1ο

Έγκριση 2ου τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου « Ανάπλαση στην περιοχή 2ης παρόδου Μιχ. Ιατρού » .

ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση της αρ. 33/2013 οικονομοτεχνικής μελέτης και εκτέλεσης του έργου : « Μικρά τεχνικά έργα στη Δ.Ε Ν. Τίρυνθας » .

ΘΕΜΑ 3ο

Έγκριση της αρ. 28/2013 οικονομοτεχνικής μελέτης και εκτέλεσης του έργου : « Διανοίξεις και Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε Ν.Tίρυνθας».

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΕΜΕΙΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Για άλλη μια φορά με την παρέμβασή μας για το Διοικητικό Πρωτοδικείο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε να αποφευχθεί μία νέα ήττα για το Ναύπλιο.

Να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε και με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, να μη χαθεί μία ακόμη υπηρεσία από την πόλη μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ίδιο είχαμε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο φέρνοντας το θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, σε εκείνο το συμβούλιο είχαν κατατεθεί ρεαλιστικές προτάσεις με προκρινόμενη τη διερεύνηση της δυνατότητας στέγασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου σε κτίριο του δημοσίου και ειδικότερα σε αυτό που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου (πρώην οικονομική εφορία).

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ : «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ»

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για άλλη μία φορά ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος αναφορικά με το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οριστικής απομάκρυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου από το Ναύπλιο και μεταστέγασής του στο Άργος.

Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια η ευθύνη της δημοτικής αρχής, όπου μετά από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων θα έχει χάσει άλλη μία σημαντική δομή για το Δήμο μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου το είχε αναδείξει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος από τις 2 Απριλίου του 2013 (είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο ίδιος όσο και ο κος Γκιόλας) τονίζοντας και τότε ότι είναι αδιανόητο η Δημοτική αρχή να μη διαθέτει ένα σχέδιο, ώστε να μπορεί να αντιδρά στη συνεχιζόμενη απομάκρυνση δομών και υπηρεσιών από την πρωτεύουσα του νομού που είναι το Ναύπλιο.