Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 παρ.4 και 96 του Ν.3463/2006, να προσέλθετε στις 14 Ιουνίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκαλουμένου να αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 


ΘΕΜΑ 1ο

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου : «Επισκευές και συντήρηση πρώην Δημοτικού σχολείου στο Τ.Δ. Πυργιωτίκων »
ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση της με αριθμ. 6/2013 οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου : «Κατασκευή γηπέδου 5χ5 και κιβωτιοειδούς οχετού στην τοπική κοινότητα Πυργιωτίκων »


ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΘΕΜΑ 3ο

Επί ψηφίσματος κατοίκων Ανυφίου σχετικά με τον ιό της τριστέτσας που προσβάλλει τις εσπεριδοκαλλιέργειες.
ΘΕΜΑ 4ο 

 Ανάκληση χορήγησης άδειας χρήσης αιγιαλού στον κο Διαμαντόπουλο Δημήτριο δυνάμει της 147/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 5ο

Πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών .
ΘΕΜΑ 6 ο

Επί αιτήσεως του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού ,τουρισμού και περιβάλλοντος » για την παραχώρηση από το Δήμο της χρήσης του χώρου στο θεατράκι του ΟΣΕ .
ΘΕΜΑ 7ο

Χορήγηση άδειας παραγωγού λαϊκής αγοράς στον κο Γκολέμη Γεώργιο του Αναστασίου και εξουσιοδότηση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης για την έκδοσή της .
ΘΕΜΑ 8ο

Έγκριση παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού στη κα Μπουζαλά Μαρίνα στην παραλία Βιβαρίου Δρεπάνου σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ10Β1053970/1672ΕΞ2013.
ΘΕΜΑ 9ο
 
Καθορισμός μίας επιπλέον θέσης στη παραλία Αγίου Νικολάου –Κονδύλι για παραχώρηση χώρου αιγιαλού κατόπιν δημοπρασίας.
ΘΕΜΑ 10ο

Διόρθωση της με αριθμό 456/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων ως προς το ποσό της επιδικασθείσας αποζημίωσης προς τον κο Γεώργιο Προύντζο ,σύμφωνα με την αριθμό 36/2008 απόφαση του τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Ναυπλίου.
ΘΕΜΑ 11ο

Διάθεση πίστωσης για την κάλυψη της υποχρέωσης που προκύπτει από την 52/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
ΘΕΜΑ 12ο

Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013
ΘΕΜΑ 13ο

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υπογραφή του «ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος :ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2020-υποστήριξη της τεχνικής γραμματείας του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έτη 2013-2014»

ΘΕΜΑΤΑ Ν.Π.Δ.Δ.

ΘΕΜΑ 14ο

Έγκριση του απολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου οικ. έτους 2012
ΘΕΜΑ 15ο

Έγκριση της με αριθμό 59/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ Λιμενικό ταμείο Ναυπλίου που αφορά την τροποποίηση του προϋπολογισμού.
ΘΕΜΑ 16ο


Έγκριση της με αριθμό 46/2012 απόφασης του Διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ ΔΟΚΟΙΠΑΝ σχετικά με την επιβολή τροφείων σχολ.έτους 2013-2014











Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: « ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΙΟ. »




Την άμεση ανάγκη εκπόνησης ενός οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της καλπάζουσας εγκληματικότητας ζητά ο Χρήστος Γραμματικόπουλος. Το τελευταίο διάστημα, όπως τονίζει, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο ιδιαίτερα στις περιοχές των πρώην Δήμων Μηδέας και Τίρυνθας. Τις τελευταίες μέρες, σε Αργολικό και Τίρυνθα, οι κλοπές σε αυτοκίνητα και όχι μόνο, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Και ο Χρ.Γραμματικόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά: « Έφτασε η ώρα ο Δήμος να πάρει την πρωτοβουλία και μαζί με την Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο, να κάτσουμε όλοι μαζί κάτω και να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο και το χρειαζόμαστε τώρα.»

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 2Ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ »




Τα προβλήματα του 2ου Νηπ/γειου Ναυπλίου έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Χρ. Γραμματικόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί προσωπικά τον χώρο του 2ου νηπιαγωγείου, επισήμανε μία σειρά από συγκεκριμένα θέματα όπως τα ραγισμένα τζάμια προτείνοντας την συνολική αντικατάσταση τους με τζάμια ασφαλείας, την έλλειψη αερισμού, τις προβληματικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την άμεση ανάγκη για την προμήθεια ενός ψυγείου και μίας ντουλάπας. Κυρίως όμως τόνισε την ανυπαρξία ασφαλούς αύλειου χώρου για τα παιδιά.

Τέλος ο Χρήστος Γραμματικόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανέγερσης ενός σύγχρονου κτιρίου προκειμένου να τερματιστεί οριστικά η σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση στέγασης του 2ου Νηπ/γειου Ναυπλίου η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των νηπίων.