Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κε ΚΩΣΤΟΥΡΟ Η ΠΟΛΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΕ











Για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου  είναι πλέον φανερή η  ανεπάρκεια  του κ. Κωστούρου να τα λύσει. Αλλά να μην μπορεί ούτε τα απλά καθημερινά όπως το μάζεμα των σκουπιδιών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αυτό ξεπερνάει κάθε όριο. Η φωτογραφία είναι από κεντρικότατο δρόμο του Ναυπλίου (Θες/νίκης) όπου βλέπουμε, επί μήνες, παρατημένα ένα χριστουγεννιάτικο!!! δέντρο, σωρούς σκουπιδιών και μία …βάρκα!!(γεμάτη με σκουπίδια).
 Τα λόγια είναι περιττά…

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΑ . ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ»








Συνάντηση με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα είχε σήμερα αργά το απόγευμα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος και όπως όλα δείχνουν αύριο στην συνεδρίαση του  ΠΕ.Σ.Π.Α. (Περιφ. Συμβούλιο Περιβαλλοντικής αδειοδότησης) θα εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμανιού .Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος φανερά ικανοποιημένος μετά την συνάντηση δήλωσε: «Παρακολουθώ στενά την υπόθεση του λιμανιού και αύριο, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για το λιμάνι .Θέλω εκ’μέρους των δημοτών μας να ευχαριστήσω τον κ.Αγγελάκα για την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στο Δήμο μας εκφράζοντας με τις ενέργειες του  κατά τον καλύτερο τρόπο την θέληση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το σημαντικό αυτό έργο.»
Πέραν του λιμανιού ο Χρ.Γραμματικόπουλος έθεσε στον κ. Αγγελάκα και ορισμένα αλλά θέματα της περιοχής όπως το πρόβλημα του νερού (ύδρευσης) πολλών περιοχών του Δήμου αλλά και της άρδευσης των καλλιεργειών. Επίσης  του έθεσε το πρόβλημα της διαχείρησης των σκουπιδιών αλλά και την υπόθεση της Καραθώνας.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ


Ξεκάθαρη για άλλη μία φορά υπήρξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρ.Γραμματικόπουλου κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την Καραθώνα.
Δήλωσε χαρακτηριστικά Χρ.Γραμματικόπουλος : «Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας της Καραθώνας  και φυσικά η ελεύθερη πρόσβαση σ’αυτή, όμως κάποτε χρειαζόμαστε ως Δήμος ένα σχέδιο μία συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης της περιοχής. Είμαστε στην εποχή του συγκεκριμένου και όχι του αόριστου. Η σημερινή εικόνα χωματερής-σκουπιδότοπου  της Καραθώνας είναι απαράδεκτη .» και συμπλήρωσε : « χρειάζεται μία άμεση επίσκεψη  στο υπουργείο ανάπτυξης προκειμένου να δούμε τι γίνεται με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στην Καραθώνα»

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΗΡΕΜΗΣΤΕ Κε ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΕ,ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


Σε ήπιο τόνο απάντησε ο Χρ.Γραμματικόπουλος στην ανεξήγητη λεκτική επίθεση του Σταύρου Αυγουστόπουλου αναφορικά με το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού, συνιστώντας του ηρεμία και επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι να γίνει το έργο.
 Αναλυτικά ο Χρ.Γραμματικόπουλος τόνισε: « Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του κ. Αυγουστόπουλου, εγώ απλά αναφέρθηκα στις ενέργειες και  προσπάθειες μου για την προώθηση του έργου, καθώς και σε ορισμένα σημεία αλλά και ημερομηνίες που πρέπει να προσέξουμε, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Το έργο του λιμανιού πρέπει να γίνει και θα γίνει αρκεί να είμαστε όλοι ενωμένοι.»     

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΨΕ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ
      τους κ.κ. Δήμαρχο και μέλη του
       Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων                                                                                                                               
-----------------------------------
    Παρακαλείσθε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 παρ.4 και 96 του Ν.3463/2006, να προσέλθετε  στις    23 Μαΐου     2013, ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκαλουμένου να αποφασίσει για τα παρακάτω    θέματα   της ημερήσιας διάταξης:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΘΕΜΑ     1ο
Έγκριση  κατασκευής ράμπας εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α σε Κ.Χ. από ιδιώτη , στην διεύθυνση Κιλκίς  4 .
ΘΕΜΑ   2ο

Έγκριση της μελέτης του έργου «Αναπλάσεις –Διαμορφώσεις Μιδέας –ανάπλαση χώρου παλαιού Δημοτικού σχολείου Αραχναίου».
ΘΕΜΑ   3ο
Καθορισμός προϋποθέσεων  για την χορήγηση ειδικού σήματος στάθμευσης  στους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου  και ορισμός  επιτροπής ελέγχου των δικαιολογητικών .
ΘΕΜΑ    4ο

Περί εγκρίσεως  υψομετρικής μελέτης επί της οδού Καρδαμάκη στο Τολό μεταξύ του Ο.Τ. 34α και 27.
ΘΕΜΑ    5ο
Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής εργασίας «καθαρισμός ρεμάτων –χειμάρρων τοπικής κοινότητας Ασίνης»Δήμου Ναυπλιέων .
ΘΕΜΑ    6ο
Έγκριση των όρων της σύμβασης  για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ναυπλιέων  και εξουσιοδότηση του κου Δημάρχου για την υπογραφή της .

ΕΙΔΙΚΑ   ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ    7ο
Καθορισμός χώρων αιγιαλού  οι οποίοι θα παραχωρηθούν κατόπιν δημοπρασίας και καθορισμός τέλους χρήσης των χώρων αυτών.
ΘΕΜΑ   8ο
Επί αιτήσεων ιδιοκτητών επιχειρήσεων για την χορήγηση άδειας απλής χρήσης αιγιαλού έναντι ανταλλάγματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 2971/01 και την ΚΥΑ Δ10Β1075164/2439ΕΞ2013 (ΦΕΚ 1094/2-5-2013 Τεύχος Β).

ΘΕΜΑ   9ο
Επί αιτήσεως Δημοτικού Συμβούλου κου Ιωάννη Γκιόλα για   συζήτηση επί  δημοσιεύματος στο οποίο  παρουσιάζεται η  Καραθώνα  ως δημόσιο
ακίνητο που επιδιώκεται να εκποιηθεί.
ΘΕΜΑ   10ο
Λήψη κανονιστικής απόφασης  για την τοποθέτηση  πινακίδας ΚΟΚ (Π25) στην τοπική  κοινότητα Αγίας Τριάδας.

ΘΕΜΑ   11ο
Λήψη κανονιστικής απόφασης  για την τοποθέτηση κάθετης  και οριζόντιας σήμανσης για κυκλοφοριακή  ρύθμιση στο Δήμο Ναυπλιέων στη πόλη  του Ναυπλίου.
ΘΕΜΑ   12ο
Εκτίμηση αναμενόμενης παραγωγής ελαιολάδου στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου στις οποίες θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας κατόπιν της 24/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ   13ο
Περί εκμισθώσεως του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου Ναυπλίου
ΘΕΜΑ   14ο
Περί μίσθωσης αποθήκης  στην Αγία Τριάδα για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
ΘΕΜΑ   15ο
Έγκριση μίσθωσης χώρου για τη στέγαση του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου μας.
ΘΕΜΑ   16ο
Έγκριση προμήθειας  ειδών σήμανσης οδοποιοίας για το έτος 2013
ΘΕΜΑ   17ο
Χορήγηση άδειας πωλητή λαϊκών αγορών  στον κο Ντόκο Κων/νο του Γεωργίου
ΘΕΜΑ   18ο
Διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης   μνήμης  της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.
ΘΕΜΑ   19ο
Έγκριση  τριμηνιαίας  έκθεσης  αποτελεσμάτων  εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου 2013
ΘΕΜΑ   20ο
Περί συμβιβασμού για την καταβολή οφειλής σύμφωνα με την 44/2013 διαταγής πληρωμής του μονομελούς  πρωτοδικείου Ναυπλίου(υπόθεση Δ.Γκάβας-Α.Φιλίνης ο.ε)
ΘΕΜΑ   21ο
Επιχορήγηση άπορης δημότισσας

ΘΕΜΑΤΑ  ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΘΕΜΑ   22ο
Έγκριση της 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 του
Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός  αθλητισμού ,πολιτισμού ,τουρισμού και περιβάλλοντος Ναυπλίου»




Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Μεγάλη πίεση για το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου ασκεί  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος μέσα από συνεχείς επαφές σε όλα τα επίπεδα (Περιφέρεια Πελοποννήσου , Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπουργείο Ναυτιλίας) καθώς όπως τονίζει τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πρέπει να προλάβουμε. Επισημαίνει χαρακτηριστικά : «…για το σημαντικό, αναπτυξιακά, έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού έχουμε το πράσινο φως του Πρωθυπουργού, του αρμόδιου υπουργείου, και έτοιμη εδώ και μήνες την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Θα έπρεπε ως Δήμος να έχουμε ήδη τελειώσει με τις σχετικές μελέτες και σήμερα  να είχαμε δημοπρατήσει το έργο και γιατί όχι να είχαμε ξεκινήσει και τις εργασίες. Παρ’όλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εν’συνεχεία με την γνωμοδότηση της οριστικής μελέτης από το Υπουργείο θα έχουμε ουσιαστικά τελειώσει…» και συμπληρώνει ότι «..δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, για το καλό του Ναυπλίου οφείλουμε όλοι μαζί να πετύχουμε. Εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να βοηθήσουμε ..»

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΗΛΑ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,
 
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΗΛΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.



ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Ναυπλίεων