Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΚΕΜΧ - ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δυσάρεστη τροπή πήρε η υπόθεση του στρατοπέδου του ΚΕΜΧ μετά τη χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καράμπελα περί αναστολής της λειτουργίας του ΚΕΜΧ. Άμεση και σφοδρή υπήρξε η αντίδραση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρόκληση για την πόλη του Ναυπλίου την ανωτέρω απόφαση και ζήτησε την άμεση αντίδραση συνολικά της πολιτικής ηγεσίας του Νομού.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γραμματικόπουλου είναι η κάτωθι:


"Αποτελεί εμπαιγμό και πρόκληση η απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καράμπελα περί κλεισίματος του στρατοπέδου του ΚΕΜΧ.
Η απόφαση – απάντηση του κ. Υφυπουργού (κατόπιν σχετικής ερωτήσεως του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδριανού) όχι μόνο στερείται σοβαρής αιτιολόγησης αλλά ταυτόχρονα, ενώ από τη μία επικαλείται εξοικονόμηση πόρων, την ίδια στιγμή προκρίνει το άνοιγμα άλλου στρατοπέδου (Καλαμάτας). Πρέπει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Νομού να αντιδράσει θέτοντας το θέμα σε επίπεδο Υπουργού ακόμη και Πρωθυπουργού προκειμένου να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Η πολυεπίπεδη ζημιά που γίνεται με το κλείσιμο του ΚΕΜΧ δεν αφορά μόνο το Ναύπλιο, αφορά ολόκληρο το Νομό."

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΟ Δ.Σ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00. Τα θέματα που θα συζητηθούν στις ανωτέρω συνεδριάσεις είναι τα εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: « ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. »

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του, σε οποιαδήποτε συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τον οποιοδήποτε για μεταφορά του Διοικητηρίου εκτός Ναυπλίου, διατύπωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος. Ο κ. Γραμματικόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «…Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανένα διάλογο και με κανέναν, αναφορικά με τη μεταφορά του Διοικητηρίου εκτός Ναυπλίου. Είναι παράδοξο να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση περί Δαλαμανάρας, χωρίς μάλιστα να έχει ερωτηθεί ο Δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος τυγχάνει συγκύριος στο εν λόγω οικόπεδο. Επίσης, η δημιουργία Διοικητηρίου είναι μία προτεραιότητα αλλά όχι η πρώτη για τον Δήμο Ναυπλιέων…». Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε ανοίξει προ ολίγων ημερών με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου, ο οποίος είχε ξεκινήσει μία διερεύνηση σε επίπεδο προμελέτης για το αν και κατά πόσο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα καινούριο Διοικητήριο στο οικόπεδο της Δαλαμανάρας. Τότε, το εν λόγω θέμα απεσύρθη από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν αλλά και λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας του σε επίπεδο διαλόγου με τους συνιδιοκτήτες του οικοπέδου (Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Άργους – Μυκηνών, πρώην Νομαρχία).


Τελικώς, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και μετά από μεγάλη πίεση του κ. Γραμματικόπουλου, συμπεριλήφθη στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η θέση ότι ο Δήμος δε συζητά μεταφορά του Διοικητηρίου εκτός Ναυπλίου.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Μεθαύριο, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι το εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.»

Σφοδρή επίθεση στα αθηναϊκά κέντρα αποφάσεων, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, κατηγορώντας τα για προσπάθεια αποψίλωσης του Δήμου και της πόλης του Ναυπλίου σε όλα τα επίπεδα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος για το ΚΕΜΧ. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Γραμματικόπουλου: «…Κάποιοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να διαλύσουν το Ναύπλιο αποψιλώνοντάς το από υπηρεσίες και διοικητικές δομές. Τους στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα. Τα παιχνίδια με την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος, το ιστορικό Ανάπλι, τελειώνουν εδώ. Έφτασε η ώρα να δοκιμάσουν την πραγματική δύναμη της ιστορικής αυτής πόλης, η οποία θα συνοδεύεται με την ενεργοποίηση του νομικού μας οπλοστασίου και κυρίως του ειδικού βάρους του Ναυπλίου και των δημοτών του...». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γραμματικόπουλος αναφέρθηκε και στην «περίεργη», όπως την χαρακτήρισε, συζήτηση που άνοιξε περί νέου διοικητηρίου στην περιοχή της Δαλαμανάρας, σε οικόπεδο, όπου ο Δήμος Ναυπλιέων είναι συγκύριος με τον Δήμο Άργους – Μυκηναίων και την (πρώην) Νομαρχία.


Τελικώς, αναφορικά με το ΚΕΜΧ, εξεδώθη ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου δηλώνεται με τρόπο κατηγορηματικό η αντίθεση του Δήμου στο κλείσιμο του στρατοπέδου, απόφαση η οποία και τεκμηριώνεται στο σχετικό ψήφισμα.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΕΜΧ

Αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου. Υπενθυμίζουμε ότι την έκτακτη αυτή συνεδρίαση είχε ζητήσει από την Δευτέρα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο Χ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΕΜΧ

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε νωρίς σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του στρατοπέδου ΚΕΜΧ και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα παραμονής του. Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένα δημοσιεύματα μιλούν για σχεδιασμό που περιλαμβάνει το κλείσιμο του στρατοπέδου του Ναυπλίου. Ο κ. Γραμματικόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη. Επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι λειτουργικό, είναι ιστορικά συνδεδεμένο με την πόλη του Ναυπλίου και συνεισφέρει αποφασιστικά στην οικονομική ζωή της πόλεως.