Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η Α' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ. ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η Α' Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων για την περίοδο 2011-2014. Έως το τέλος Ιανουαρίου 2012 θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση η Β' και τελευταία Φάση αυτού του Προγράμματος. Κατά τη συζήτηση της Α' Φάσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τις δράσεις που θα περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Παράλληλα, υπήρξαν αρκετές ενστάσεις ως προς την διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα του Προγράμματος, ενώ υπήρξε σαφές πρόβλημα ως προς την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" κ. Χρ. Γραμματικόπουλος εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις τόσο ως προς τις διαδικασίες υλοποίησης του Προγράμματος όσο και ως προς την ουσία που δεν είναι άλλη από την εύρεση χρηματοδοτήσεων. Τόνισε ότι πρέπει, μέσα από την ιεράρχηση των αναγκών μας, να έχουμε ξεκαθαρίσει τους βασικούς μας στόχους ανά δημοτική ενότητα και έτσι αναλόγως να προσαρμόσουμε το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Με αυτά τα δεδομένα η παράταξη του κ. Γραμματικόπουλου δεν ψήφισε την Α' Φάση (ψήφισε λευκό) και επιφυλάχθηκε ότι για τη Β' Φάση θα είναι θετική εφόσον έχουν υπάρξει οι αναγκαίες προσθήκες και διορθώσεις.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πέρασαν κατά πλειοψηφία τα νέα τιμολόγια νερού. Μειοψήφησε ο Γραμματικόπουλος παρουσιάζοντας δική του πρόταση.

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη συζήτηση των νέων τιμολογίων νερού που θα ισχύσουν στους πρώην Δήμους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, μεταξύ των άλλων τόνισε τα ακόλουθα:



«Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αύξηση της τελικής τιμής του νερού στους πρώην Δήμους. Συγκεκριμένα, από τις 22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας ευρείας σύσκεψης για το θέμα αυτό, δημόσια είχαμε εκφράσει όχι μόνο την αντίθεσή μας αλλά και την πρότασή μας αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική στους πρώην Δήμους. Επίσης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου) μειοψηφήσαμε στις αυξήσεις του νερού στους πρώην Δήμους υπενθυμίζοντας και πάλι την δική μας πρόταση.


Πιο συγκεκριμένα, είχαμε προτείνει τη μείωση της καθαρής τιμής του νερού (όπως αυτή ίσχυε στους πρώην Δήμους πριν την διεύρυνση) κατά 50% περίπου, έτσι ώστε με την υποχρεωτική (βάση Νόμου) επιβάρυνση λόγω έργων και λόγω Φ.Π.Α., ο τελικός λογαριασμός να κυμαίνεται στα επίπεδα προ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Το συγκεκριμένο «μοντέλο» είναι και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, διότι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (διεύρυνση του Δήμου Ναυπλιέων) η πελατειακή βάση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. διπλασιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος εξυπηρέτησής της σε καμία περίπτωση δεν διπλασιάστηκε. Επομένως, από τα νέα έσοδα που θα εισπράξει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (αφαιρουμένου του Φ.Π.Α.) υπάρχει η δυνατότητα ένα μέρος να διοχετευθεί στη μείωση των υπαρχόντων ελλειμμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και το υπόλοιπο μέρος να λειτουργήσει ως αποθεματικό για έργα καθώς και για την εξυπηρέτηση λειτουργικών εξόδων και βλαβών του υπάρχοντος δικτύου. Παράλληλα, ένας άλλος τομέας στον οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. πρέπει να ρίξει όλο της το βάρος είναι και η είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών με σεβασμό, όμως, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η είσπραξη έστω και μέρους των ανεξόφλητων αυτών λογαριασμών θα προσφέρει σημαντική οικονομική «ανάσα» στην επιχείρηση.


Κατόπιν όλων των παραπάνω, εμείς δεν ψηφίζουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τους πρώην Δήμους γιατί αφενός θεωρούμε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία τα ήδη «γονατισμένα» νοικοκυριά δεν αντέχουν άλλο και αφετέρου διότι θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις περί μη αύξησης των τιμολογίων του νερού στους πρώην Δήμους.»

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα (12 Δεκεμβρίου) και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σταθερά αντίθετος στις αυξήσεις του νερού ο Γραμματικόπουλος.

Συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. της περασμένης Παρασκευής το θέμα των τιμολογίων του νερού για τις Δημοτικές Ενότητες και αποφασίστηκε η διόρθωση των τιμών βάση των οποίων είχαν αποσταλεί οι λογαριασμοί πριν από λίγες ημέρες, με την τελική τιμή, όμως, του λογαριασμού να είναι και πάλι αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν (καθεστώς πρώην Δήμων). Στη συγκεκριμένη απόφαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» Χρήστος Γραμματικόπουλος μειοψήφησε εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αύξηση της τελικής τιμής του νερού και υπενθυμίζοντας την δική του πρόταση όπως την είχε διατυπώσει πριν αρκετές ημέρες, δηλαδή, της μείωσης της καθαρής τιμής του νερού κατά 50% έτσι ώστε, με την υποχρεωτική (βάση Νόμου) επιβάρυνση λόγω έργων και λόγω Φ.Π.Α., ο τελικός λογαριασμός να κυμαίνεται στα επίπεδα προ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι πέραν του γεγονότος ότι ήταν προεκλογική του δέσμευση η μη οικονομική επιβάρυνση των πρώην Δήμων, η πρότασή του είναι εφαρμόσιμη με το δεδομένο του διπλασιασμού της πελατειακής βάσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. χωρίς μάλιστα ιδιαίτερης αύξησης του αντίστοιχου κόστους λειτουργίας.



Τέλος, με άλλη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έγινε δεκτό το αίτημα που είχε διατυπωθεί (από κ. Γραμματικόπουλο και άλλους συμβούλους στην ευρεία σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας, καθώς και από γραπτό αίτημα του κ. Γκιόλα προς την Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) αναφορικά με τον συμψηφισμό των χρημάτων που αρκετοί δημότες είχαν πληρώσει εξαιτίας της αρχικής λανθασμένης αποστολής των λογαριασμών προς τους πρώην Δήμους, χωρίς όμως να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο τεχνικά θα υλοποιηθεί αυτός ο συμψηφισμός (υπήρξε πάντως δέσμευση περί γρήγορης εξεύρεσης μίας κάποιας φόρμουλας).

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι, Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. το απόγευμα.

Δύο συνεδριάσεις περιλαμβάνει η σημερινή μέρα. Μία για το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι στις 14:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ένα Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στις 19:00, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το εξ αναβολής θέμα των τιμολογίων ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων. Αναλυτικά τα θέματα των δύο συνεδριάσεων παρακάτω (κάντε κλικ για μεγέθυνση):