Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕ 14 ΘΕΜΑΤΑ

Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη ξεχωρίζει, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν και τα θέματα που αφορούν την επιτροπή διαβούλευσης καθώς και τη σύσταση των δύο νέων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου σε αντικατάσταση των υπαρχόντων Ν.Π.Δ.Δ.. Ακολουθεί αναλυτικά η πρόσκληση με τα θέματα (κάντε κλικ για μεγέθυνση).





Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει στην εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που εισαγάγει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και που θυμίζει αρκετά τον γνωστό σε όλους μας Συνήγορο του Πολίτη. Για την εκλογή του απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί την θητεία των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους. Η παρουσία του συμπαραστάτη του δημότη, σε καμία  περίπτωση δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών. Είναι υποχρεωμένος να συντάσσει ετήσια έκθεση που θα παρουσιάζει σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο συμπαραστάτης του δημότη λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόσωπο που θα επιλέξει το δημοτικό συμβούλιο, οφείλει και πρέπει να είναι προσωπικότητα ηυξημένου κύρους και εμπειρίας. Κάτι το οποίο άλλωστε, επισημαίνεται και από τον ίδιο το νόμο (άρθρο 77, Ν.3852).
Η σχετική προκήρυξη του Δήμου είναι η εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ Α.Σ. ΤΟΛΟΥ

Δυναμική και σίγουρα έντονη υπήρξε η δήλωση του προπονητή του Εθνικού Τολού και υποψηφίου συμβούλου με το συνδυασμό "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ", Μανώλη Βόμβα, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του Εθνικού Α.Σ. Τολού. Αναλυτικά η δήλωσή του είναι η κάτωθι:

"To Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, διοργανώθηκε από τον Εθνικό Τολού ο ετήσιος αποκριάτικος χορός της ομάδας. Παρ’ όλες τις αρνητικές συγκυρίες της εποχής, οι οποίες κάνουν πολύ δύσκολες τέτοιες προσπάθειες, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Τολού οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την διοίκηση του συλλόγου. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Βόμβας, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σκορδίλης και εγώ ο προπονητής Μανώλης Βόμβας , μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης κάναμε ότι περνούσε από τα χέρια μας για να έχει επιτυχία και να περάσουν όλοι μια όμορφη βραδιά. Από την προσπάθεια μας και από το αποτέλεσμα είμαστε όλοι περήφανοι γιατί ξέρουμε πως διανύουμε μια περίοδο στην οποία το να διαθέσει κάποιος χρήματα για διασκέδαση και μάλιστα για την οικονομική ενίσχυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι πολυτέλεια. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά όσους ήταν παρόντες , αλλά και όσους αγόρασαν πρόσκληση χωρίς να παρευρεθούν , απλά για να βοηθήσουν το σύλλογο.

Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά αντικρίσαμε την πλήρη αδιαφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών παραγόντων. Αντί οι «τοπικοί επίσημοι» να αγκαλιάσουν την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, που δίχως κανένα προσωπικό όφελος πηγαίνουν κόντρα στην απαισιοδοξία που επικρατεί σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή μία ομάδα με ιστορία που αποτελεί σημαντικότατο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ανάπτυξη, αλλά και προβολή του Τολού, αυτοί επιδεικτικά αδιαφορούν και σνομπάρουν τον κόπο τους.

Έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι στους αγώνες μας δεν έρχονται και δεν θα έρθουν ποτέ, ακόμα και αν πολλοί από αυτούς πηγαίνουν συχνότατα στην Αθήνα ή και σε άλλες περιοχές για να παρακολουθήσουν τις ομάδες που υποστηρίζουν, δεν τους ενθουσιάζει τόσο το να πάνε πέντε λεπτά από τα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν με το χειροκρότημα τους την ομάδα του χωριού ή της περιοχής τους, περιοχή η οποία τους εξέλεξε στις τοπικές εκλογές και τους έδωσε τίτλους και αξιώματα…!! Όμως είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κυρίες και κύριοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Τολού και του πρώην Δήμου Ασίνης, να απαξιώνετε τόσο με την απουσία σας, μια εκδήλωση η οποία γίνεται μόλις μια φορά το χρόνο προς τιμήν της ομάδας της περιοχής σας! Βεβαίως δεν πρέπει να αδικήσω και τους ελάχιστους τοπικούς και δημοτικούς σύμβουλους οι οποίοι είτε παρευρέθησαν είτε ενίσχυσαν την εκδήλωση. Δυστυχώς όμως, ήταν πολύ λίγοι.

Τέσσερις ημέρες πριν το χορό παρευρέθηκα σε συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Τολού με μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία του αποκριάτικου καρναβαλιού. Αφού έκανα σαφές πως είμαι στη διάθεσή τους και θα βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί για να πάει καλά το καρναβάλι, εν’ συνεχεία προσπάθησα να τους δώσω κάποιες προσκλήσεις, θεωρώντας αυτονόητο πως άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό ενός τόπου, θα καταλάβαιναν πόσο σημαντική για την συνέχιση της προσπάθειας μας είναι, από ψυχολογικής πλευράς, η παρουσία τους. Η αντίδραση τους όμως ήταν εκπληκτικά απογοητευτική!!

Όχι μόνο δεν αγόρασε κανείς πρόσκληση, αλλά ούτε καν ενδιαφέρθηκε κάποιος να ρωτήσει το οτιδήποτε αφορούσε τον χορό. Θέλω να ενημερώσω λοιπόν εγώ αυτούς τους ανθρώπους πως ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο κομμάτι του πολιτισμού σε μία χώρα βουτηγμένη στην μίζερη και μουντή πραγματικότητά της. Δεν είναι μόνο το καρναβάλι, οι γιορτές, οι χοροί και οι αναβιώσεις παλαιών εθίμων σημαντικά. Φυσικά απαραίτητα είναι και αυτά, αλλά να κοιτάξουμε επιτέλους και λίγο τον αθλητισμό! Επίσης, κάνει ακόμα πιο αδικαιολόγητη την απουσία σας από τον χορό και γενικά ότι αφορά την ομάδα, το γεγονός ότι ο Εθνικός Τολού, εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είναι μόνο η αντρική ομάδα, αλλά και σαράντα παιδάκια(!!!) που αποτελούν την Ακαδημία του Συλλόγου. Έτσι, δείχνετε πως περιφρονείτε και την μοναδική υγιή διέξοδο της νεολαίας του Τολού.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός πως πάρα πολλά χωριά και κωμοπόλεις της Αργολίδας διαθέτουν γήπεδο με χλοοτάπητα (Αγ. Τριάδα, Παναρίτη, Δρέπανο, Λυγουριό, Αγ. Ανδριανός, Νέα Κίος, ολόκληρη η Ερμιονίδα και πολλά άλλα) και το Τολό, ένα μέρος με υποδομές και τουριστική αξία, έχει μείνει να είναι ένα από τα τελευταία, χωρίς. Δεν αποτελεί δικαιολογία η οικονομική κρίση και το γεγονός πως το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει οικονομικούς πόρους για τέτοιου είδους έργα, γιατί όλα τα χωριά που προανέφερα απέκτησαν τα γήπεδά τους τα τελευταία χρόνια. Ο μοναδικός λόγος στον οποίο οφείλεται πως το γήπεδο του Τολού έχει καταντήσει ένας έρημος λασπότοπος που φθείρεται χρόνο με το χρόνο, μιας και δεν χρησιμοποιείται πλέον από κανέναν, είναι το γεγονός πως δεν υπήρξαν «τοπικοί άρχοντες», οι οποίοι να ήταν όπως αποκαλούμε εμείς λαϊκά «μάγκες», ώστε να διεκδικήσουν και να καταφέρουν να έχει και το Τολό ένα αξιοπρεπές αθλητικό χώρο.

Παρόλα αυτά, εμείς στον Εθνικό Α.Σ. Τολού, κάνουμε συνεχείς κινήσεις για την υλοποίηση του ονείρου που έχουμε για ένα γήπεδο με χλοοτάπητα και προβολείς, για να μπορούν και η ομάδα αλλά και η νεολαία του χωριού να αθλούνται. Σε αυτήν την προσπάθειά μας γνωρίζουμε ότι είμαστε μόνοι. Αλλά δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τοπικό παράγοντα να επωφεληθεί και να προβάλλει τον εαυτό του εάν στο τέλος καταφέρουμε το σκοπό μας!!

Είμαι τριάντα ενός χρόνων και έχω αποφασίσει να ανακατεύομαι και να προσπαθώ να βοηθώ στην ανάπτυξη και βελτίωση του τόπου μου. Δυστυχώς βλέπω στα τοπικά συμβούλια ότι είμαι από τους ελάχιστους νέους που εμπλέκονται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό. Ελπίζω πως με τα ανωτέρω, ίσως, κάποιοι καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει ανάπτυξη…


ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΜΒΑΣ
Προπονητής Εθνικού Τολού
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τολού με τον συνδυασμό «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»"

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.




Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», Χρήστος Γραμματικόπουλος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τρία επίκαιρα ερωτήματα που έθεσε προ ημερησίας διατάξεως.

Το πρώτο ερώτημα αφορούσε στην διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, όπου τόνισε χαρακτηριστικά ότι οφείλει άμεσα η δημοτική αρχή να βρει την κατάλληλη λύση, έτσι ώστε να μην ξαναπαρατηρηθεί το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο. Αναγνώρισε δε, τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην διαδικασία εκταμίευσης χρημάτων, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να υπάρχει πάντοτε η κατάλληλη πρόβλεψη για τέτοιου είδους ζητήματα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε στο ζήτημα της εγκληματικότητας που έχει αρχίσει να παίρνει σημαντικές διαστάσεις με πρόσφατο παράδειγμα το θλιβερό συμβάν στην περιοχή της Αγ. Τριάδας. Γι’ αυτό το θέμα πρότεινε την δυναμικότερη παρουσία και συνεργασία δημοτικής αστυνομίας και αστυνομίας πόλεως, καθώς επίσης και μία σειρά από άλλα μέτρα όπως ο καλύτερος φωτισμός των «ευαίσθητων» περιοχών, καθώς και η επαναφορά του συστήματος των περιπολιών.

Το τρίτο ερώτημα αφορούσε στο παράνομο παραεμπόριο των διαφόρων αλλοδαπών πλανοδίων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γραμματικόπουλος, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δημιουργώντας προβλήματα στους εμπόρους του τόπου μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία που ζούμε και ζητήματα αισθητικής αφού παρατηρούνται άθλιες εικόνες όπως η «κατάληψη» της παραλίας του Ναυπλίου αλλά και κεντρικών πλατειών. Πρότεινε την δυναμική παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΟΥΡΣΟΥ ΒΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ

Την παραίτησή της, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε η Σούρσου Βούλα από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Νέας Τίρυνθας. Θα την αναπληρώσει ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ", που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Σπυρόπουλος Βασίλειος. Η Σούρσου Βούλα με την ποιότητα και το ήθος της προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο συνδυασμό "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" στις πρόσφατες εκλογές, αναπόσπαστο στέλεχος του οποίου θα εξακολουθήσει να είναι.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΩΝ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΛΟΥ


Τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για τακτική παρουσία στις συνεδριάσεις των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» και δημοτικός σύμμβουλος Χρήστος Γραμματικόπουλος, ήταν παρών στην συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Τολού την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτή τη συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι προτάσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2011 και την διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Τολό. Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Η παρουσία της δημοτικής μας παράταξης στη σημερινή συνεδρίαση τονίζει τη σημασία που δίνουμε στο ρόλο των δημοτικών κοινοτήτων. Για το Τολό ειδικότερα πιστεύουμε ότι το κεντρικό όραμα οφείλει να είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που ούτως ή άλλως προσφέρει η περιοχή. Παράλληλα, η στήριξη των ψαράδων της περιοχής είναι ένα επίσης σημαντικό στοιχείο. Απαιτείται ευρύτερος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει εργαλεία όπως η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η συνεπής τουριστική προβολή, η σοβαρή συνεργασία με τους επαγγελματίες του Τολού, η γρήγορη επίλυση μικροπροβλημάτων διαχειριστικού χαρακτήρα. Μέσα από έναν τέτοιο σοβαρό σχεδιασμό μπορεί να βοηθηθεί ουσιαστικά η περιοχή. Εμείς θα είμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, είτε αυτοί ασχολούνται με τον τουρισμό είτε με την αλιεία, προωθώντας αν χρειαστεί θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου."

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΙΔΕΑ

Το πρόσφατο θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα στην Αγία Τριάδα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτικής μας παράταξης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Μαρίας Ράλλη, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό μας στις πρόσφατες εκλογές, την οποία και αναλυτικά σας παραθέτουμε.

"Η εγκληματικότητα στην περιοχή της Μιδέας βρίσκεται στο «κόκκινο». Η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μπροστά στο Δημαρχείο στην Αγία Τριάδα, είναι ενδεικτική μορφή που παίρνει η εγκληματικότητα στον τόπο μας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση, αφού στην περιοχή εκτός από την εμπορική κίνηση εκείνη την ώρα, υπήρχαν μαθητές που βρίσκονταν ή πήγαιναν στα φροντιστήριά τους. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί και η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών που πολλοί από εμάς έχουμε πέσει θύματα. Χρειάζονται μέτρα και οργάνωση με ιδιαίτερη ευαισθησία και περίσκεψη.

Το πρόβλημα ξεκινά από πολύ ψηλά, απ’ όπου θα πρέπει να αλλάξει η γενικότερη νοοτροπία ανομίας που έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Να αναφέρουμε βέβαια ότι ήταν πάγιο αίτημα και των περασμένων Δημοτικών Αρχών η ενδυνάμωση του τοπικού αστυνομικού σταθμού της Αγίας Τριάδας. Με την ένταξή μας στον Καλλικρατικό Δήμο και με τη βαρύτητα ως Δήμος Ναυπλιέων, πιστεύω ότι μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε από την πολιτεία περισσότερα αιτήματα όπως για παράδειγμα την διεύρυνση της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης του Ναυπλίου, για να μην οδηγηθούμε στην επικράτηση ενός αφόρητου κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας."

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου, παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κας. Καλομοίρη, καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Τη συζήτηση προκάλεσε ο Δήμος Ναυπλίου, λόγω της σχετικής φημολογίας περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου. Μετά από μακρά συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα βάση του οποίου ζητά τη συνέχιση λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων (Άργους - Ναυπλίου), ιδιαιτέρως όμως του Νοσοκομείου Ναυπλίου, τονίζοντας τη ζωτική σημασία του όχι μόνο για τον Δήμο αλλά ευρύτερα για το Νομό.

Ξεκάθαρη υπήρξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου, αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Ο κ. Γραμματικόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«…Η κατάσταση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα είναι τραγική. Κομματικά και κάθε λογής συμφέροντα, καθηλώνουν τα τελευταία τριάντα χρόνια τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας, καθιστώντας την αναποτελεσματική. Την ίδια ώρα που σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας είναι υψηλές με σεβασμό στους ασφαλισμένους. Αναφορικά με τη σχετική φημολογία περί υποβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου, η θέση της δημοτικής μας παράταξης είναι ξεκάθαρη. Το Νοσοκομείο Ναυπλίου οφείλει και πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμίζοντας μάλιστα τις υπηρεσίες του. Ο ρόλος του Νοσοκομείου είναι σημαντικός όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους, που ασφαλώς είναι το πρωτεύον, αλλά και για λόγους τουριστικούς και οικονομικούς. Επομένως, προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος που να ξεκαθαρίζει ορθά - κοφτά προς πάσα κατεύθυνση ότι η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, για τον ευρύτερο Δήμο αλλά και για το Νομό συνολικά.».

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Την ερχόμενη Παρασκευή στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου.