Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ"

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MS Illinois Institute of Technology - BS University of Illinois -Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Αθηνών


ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων


ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ
Επιχειρηματίας

Αξιοσημείωτες είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν τρεις εκ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ". Το ζήτημα της στάθμευσης στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, η σωστή επίβλεψη και διαχείριση των δημοτικών έργων και η ανάγκη ανανέωσης και αλλαγής στο νέο Δήμο Ναυπλιέων, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις υψηλές απαιτήσεις σε γνώσεις, φρεσκάδα, ηθικές αντοχές που απαιτεί από τους μελλοντικούς δημοτικούς άρχοντες ο διευρυμένος Δήμος Ναυπλιέων. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:


ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: "ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ"

"Εν όψει του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας δεινής οικονομικής ύφεσης, η αναγκαιότητα της στελέχωσης των Δημοτικών συνδυασμών με νέα πρόσωπα, είναι επιβεβλημένη.

Η οικονομική αυτοδυναμία των Δήμων, απαιτεί σωστή διαχείριση, προγραμματισμό, όρεξη για δουλειά και ενδιαφέρον για τον δημότη και τα προβλήματά του.

Τα λιμνάζοντα προβλήματα κάθε Δήμου πρέπει να ιεραρχηθούν, να προγραμματισθούν και στη συνέχεια να υλοποιηθούν με πλήρως διαφανείς διαδικασίες, τόσο κατά το στάδιο ανάθεσης όσο και κατά το στάδιο υλοποίησης των έργων με αυστηρό έλεγχο στην τήρηση των συμφωνηθέντων προδιαγραφών. Οι τεχνικές υπηρεσίες κάθε Δήμου πρέπει να παρακολουθούν και να ελέγχουν επισταμένως την εξέλιξη κάθε έργου προκειμένου να υλοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις του κάθε Αναδόχου και να αποφεύγονται οι κακοτεχνίες.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο Ναυπλιέων αλλά και τους προς συνένωση Δήμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν πολλά δείγματα αδιαφανών διαδικασιών, προμήθειας υλικού αλλά και ανάθεσης έργων χωρίς διαγωνισμούς. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της προμήθειας συστήματος τηλεελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καθώς και των γεννητριών.

Τα νέα πρόσωπα όταν έχουν τεχνοκρατικές ικανότητες και ικανότητες σωστής διοίκησης, χωρίς να στοχεύουν στο να αποκομίσουν ίδιον όφελος από την θέση που κατέχουν, είναι ίσως η μοναδική λύση τόσο για την κεντρική όσο και για την περιφερειακή διοίκηση, προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα από την οικονομική ύφεση.

Λίγα άτομα μέσα από τέσσερα ή οκτώ χρόνια συμμετοχής στα κοινά παραμένουν άφθαρτα και φρέσκα. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία σε νέα άτομα να δοκιμασθούν και να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά κυρίως στο σύνολο της κοινωνίας, πως είναι μία απαραίτητη και επιβεβλημένη λύση.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο νέος Δήμος Ναυπλίου έχει μεγάλη ανάγκη από ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο και επαγγελματικά καταξιωμένο, προκειμένου να τον βγάλει από την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο συντάσσομαι και στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή έχει αποδείξει τις ικανότητες και το ήθος του. Πριν από ένα χρόνο, ιδρύοντας μία νέα δημοτική παράταξη με το όνομα «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα» αν μη τι άλλο προσέφερε ελπίδα και προοπτική. Πλέον, οι συμπολίτες μας έχουν επιλογή."

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MS Illinois Institute of Technology
BS University of Illinois
Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Αθηνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »



ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»
"Αγαπητοί συμπολίτες,

Κατά τις μέρες του Πάσχα η πόλη του Ναυπλίου κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες. Ήταν μια τονωτική «ένεση» για την αγορά του Ναυπλίου που τόσο πολύ δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας.

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να επισημάνω την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη μέση του δρόμου, πάνω σε πεζοδρόμια, σε θέσεις αναπήρων, έχουν οδηγήσει σε αγανάκτηση τους μόνιμους κατοίκους της παλαιάς πόλης. Αδυνατούν μερικές φορές να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, ενώ άλλες φορές αδυνατούν να μεταφέρουν ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Γιατί κ. Δήμαρχε να γίνουμε ξένοι στην ίδια μας την πόλη; Γιατί δεν ορίζετε τις περίφημες, που όλο ακούμε αλλά επτά χρόνια δεν έχουμε δει, θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους; Σε περίπτωση πυρκαγιάς πώς θα προσέλθει το πυροσβεστικό όχημα στην παλιά πόλη; Πώς θα παραλάβει ένα επείγον περιστατικό το ΕΚΑΒ; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Γι’ αυτό σας ζητώ να προστατέψετε τους μόνιμους κατοίκους εξασφαλίζοντάς τους μόνιμες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους."

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »



ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ."

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως όλα δείχνουν τον προσεχή Νοέμβρη πάμε για δημοτικές εκλογές. Πάμε μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, επιτήρησης από το ΔΝΤ και σε ένα περιβάλλον διευρυμένων δήμων σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Καλλικράτης.

Καλώ όλους τους δημότες του Ναυπλίου αλλά και τους δημότες των όμορων δήμων, Ασίνης, Νέας Τίρυνθας και Μηδέας να δείξουν την δέουσα αυστηρότητα στην επιλογή τους.

Το τοπίο αλλάζει, και πρέπει να αλλάξει. Δεν υπάρχει πλέον ούτε μια ημέρα για χάσιμο, δεν περισσεύει πλέον ούτε ένα ευρώ για να σπαταληθεί άσκοπα. Έφτασε η ώρα να μπει επιτέλους μια τάξη. Οφείλουμε ένα καλλίτερο αύριο στα παιδιά μας.

Στις προσεχής εκλογές πρέπει να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά τον επόμενο δήμαρχο της πόλης μας και με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Τι έχει να παρουσιάσει στην μέχρι τώρα πορεία του; Στην δουλειά του είναι καταξιωμένος; Έχει αυτό που λέμε κοινωνικό έρεισμα;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο νέος Δήμαρχος σε έναν τόσο μεγάλο δήμο θα είναι σαν ένας μικρός κυβερνήτης και θα κλιθεί να διαχειριστεί ένα βουνό προβλήματα. Έχει τις ικανότητες; Έχει δίπλα του άξια στελέχη ώστε να τον πλαισιώσουν στο δύσκολο έργο του;

Θα κλιθεί να διαχειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι αποδεδειγμένα έντιμος;

Είναι χρέος του κάθε δημότη, απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στον εαυτό του και στις επόμενες γενιές να τα σκεφτεί όλα αυτά με πολύ προσοχή και σοβαρότητα και πάντα με γνώμονα όχι το προσωπικό αλλά το κοινό συμφέρων.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω σε καμία περίπτωση την θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν θα αναφερθώ στην κακοδιαχείριση στα οικονομικά της πόλης ούτε και στο ανύπαρκτο έργο που έχει να παρουσιάσει ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ένα μόνο θα πώ και θα επιμείνω.

Ο τόπος μας χρειάζεται όραμα, χρειάζεται ελπίδα. Σήμερα στην υπάρχουσα κατάσταση ούτε όραμα υπάρχει στους διοικούντες ούτε και ελπίδα στον δημότη. Το όνομα του δημοτικού συνδυασμού στον οποίο είμαι και εγώ υποψήφιος τα λέει όλα.

<<Ναύπλιο, Νέα Ελπίδα>>

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είναι ο μοναδικός που μπορεί να αξιοποιήσει όλες αυτές τις υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν στον δήμο ώστε να δοθεί αυτή η ώθηση που τόσο πολύ χρειάζεται.

Βήματα εμπρός που έχουν χρόνια να γίνουν στο δήμο μας.

Είναι νέος, επιτυχημένος αμέμπτου ηθικής και πάνω από όλα με πολύ αγάπη και μεράκι για την πόλη μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν και θα μας δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσουμε όλα όσα υποσχόμαστε.

Είμαι σίγουρος ότι μια νέα σελίδα θα γυρίσει για τον τόπο μας."

Αντώνης Ε. Ραφαηλίδης
Επιχειρηματίας
Υπ. δημοτικός σύμβουλος συνδυασμού "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα"



Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Ν. ΚΟΡΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ


Με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο Νίκος Κορολής, στην περιοχή της Άριας. Ο Νίκος Κορολής είναι ένας νέος και άφθαρτος άνθρωπος, ιδιαίτερα καταξιωμένος τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά.

Αναλυτικά η δήλωσή του, με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Χρήστου Γραμματικόπουλου στο Δ.Δ. Άριας, είναι η εξής:

“Τον προσεχή Νοέμβριο θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Είναι ολοφάνερο ότι στο νέο Δήμο Ναυπλίου χρειάζεται μία μεγάλη ανανέωση και μία μεγάλη αλλαγή. Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα από την επιτυχημένη και αυτοδημιούργητη επαγγελματική του πορεία. Επίσης, γνωρίζω προσωπικά τόσο το ήθος του όσο και τον σωστό χαρακτήρα του. Πιστεύω ότι μπορεί πραγματικά να δώσει μία νέα ώθηση και μία νέα ελπίδα στο Ναύπλιο και ιδιαίτερα στην Άρια. Έτσι, αποφάσισα να συμπαραταχθώ σε αυτή την προσπάθειά του και να είμαι υποψήφιος σύμβουλος στο Δ.Δ. Άριας, με τον συνδυασμό του «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».”

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ;;;





Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή της Καραθώνας, η οποία ως γνωστόν επί των ημερών του κ. Αναγνωσταρά, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΑΡΓΟΛΙΚΑ), προωθείται και η μεταφορά στον ίδιο χώρο δεματοποιημένων σκουπιδιών του μεγαλύτερου μέρους του Νομού.  Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Χρήστου Γραμματικόπουλου έχει ως εξής:

"Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Καραθώνα, λόγω της μετατροπής της σε σκουπιδότοπο τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστή. Η αδιαμφισβήτητη ευθύνη, λόγω αδράνειας και αδιαφορίας, της Δημοτικής Αρχής και του κ. Δημάρχου, είναι επίσης γνωστή και χιλιοειπωμένη. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μία συμφωνία με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, βάση της οποίας το μεν Άργος έχει αναλάβει την υποχρέωση δεματοποίησης των σκουπιδιών, η έναρξη της οποίας σε δυο – τρεις μήνες από σήμερα θα αποτελεί γεγονός, ενώ το Ναύπλιο έχει αναλάβει την υποχρέωση της εξεύρεσης οικοπέδου για την αποθήκευση όλων των δεματοποιημένων σκουπιδιών για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε το στρατηγικής σημασίας σφάλμα του κ. Δημάρχου να αναλάβει μία τέτοια υποχρέωση. Ουσιαστικά έφερε μέσα στον Δήμο μας την «καυτή πατάτα» του προβλήματος.

Δυστυχώς, για την Καραθώνα σα να μην έφτανε ο ήδη υπάρχων σκουπιδότοπος, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, προωθείται από την Περιφέρεια η τοποθέτηση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο χώρο της Καραθώνας. Δηλαδή, τα σκουπίδια του μεγαλυτέρου μέρους του Νομού, θα μεταφέρονται έστω και δεματοποιημένα, στη χωματερή της Καραθώνας. Για όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση στην Καραθώνα, υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες εκ μέρους του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, όπως:


1) Η ανάληψη της υποχρέωσης ανεύρεσης οικοπέδου αποθήκευσης δεματοποιημένων σκουπιδιών. Μέγα λάθος με συνέπειες όχι μόνο για τον Δήμο Ναυπλιέων, όπως τον ξέραμε, αλλά για τον διευρυμένο Δήμο.


2) Η μετατροπή της Καραθώνας σε σκουπιδότοπο – χωματερή. Με δυσάρεστες συνέπειες για την παραλία της Καραθώνας σε επίπεδο περιβαλλοντικό, τουριστικό και οικονομικό.


3) Η μη προώθηση καμίας εναλλακτικής λύσης. Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το συγκεκριμένο θέμα ήταν πολλές. Όπως για παράδειγμα, η προώθηση της ανακύκλωσης. Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα και τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο διαμαρτύρεται προς την αντιπολίτευση ζητώντας της να του πει εκείνη πού θα πάει τα σκουπίδια. Πρόκειται για μία μνημειώδη ανευθυνότητα μετατόπισης των δικών του ευθυνών για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρέπει να αντιληφθεί ότι εκείνος κυβερνά τον Δήμο και όχι η αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν τώρα να αποστασιοποιείται ρίχνοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Εμείς έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως για το συγκεκριμένο θέμα και είμαστε αποφασισμένοι, εφόσον οι πολίτες μάς στηρίξουν και αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, να προβούμε στις εξής ενέργειες:


α) Σοβαρή υλοποίηση του προγράμματος της ανακύκλωσης. Συνεργασία με άλλες πόλεις που έχουν ήδη ολοκληρώσει την ανακύκλωση. Αξιοποίηση όλης της τεχνολογίας για το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια στοχεύουμε σε μία σημαντικότατη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.


β) Σφράγισμα της χωματερής Καραθώνας και εν συνεχεία άμεση ανάπλαση του χώρου.


γ) Σοβαρή και υπεύθυνη αναζήτηση ενός χώρου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αποθηκεύονται τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Σε αυτό το σημείο θα συζητήσουμε εξαντλητικά με τους πάντες, προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις, όμως είμαι αποφασισμένος να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη για αυτή την ενέργεια. Δεν θα υπολογίσω το πολιτικό κόστος. Κάποιος επιτέλους πρέπει να το κάνει για το συμφέρον όλων μας. Άλλωστε, ακριβώς εκεί συνίσταται και η δύναμη της συνολικής πρότασής μας για το Ναύπλιο. Στην ανεξαρτησία μας από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα, και στο γεγονός ότι δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Αυτά τα στοιχεία μάς δίνουν την δυνατότητα να πράττουμε ελεύθερα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά δίχως να «ζυγίζουμε» συνεχώς το πολιτικό κόστος.

Συμπερασματικά, αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο, κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσει την θέση του στο νέο πρόβλημα που προέκυψε με την Καραθώνα και μετά να παρουσιάσει επιτέλους ένα συνολικό πλάνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στις 15 Ιουλίου τα αστεία τελειώνουν και θα αρχίσουν τα πρόστιμα. Οφείλει έστω και την ύστατη ώρα, να δράσει. Οποιαδήποτε θετική ενέργεια ληφθεί εκ μέρους του, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την στηρίξουμε."

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ

Τα Πυργιώτικα επισκέφτηκε χθες ο υποψ. Δήμαρχος κ. Γραμματικόπουλος, όπου και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εγκατάλειψη του γραφικού οικισμού. Η μη ολοκλήρωση της αποχέτευσης, η εγκατάλειψη του δημοτικού σχολείου, η αθέτηση των υποσχέσεων για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (5x5), είναι ορισμένα από τα στοιχεία που μαρτυρούν αυτή την εγκατάλειψη. Η αναλυτική δήλωση του Χρήστου Γραμματικόπουλου, είναι η κάτωθι:

" Επισκέφτηκα σήμερα, για πολλοστή φορά, τον οικισμό των Πυργιώτικων, όπου με θλίψη διαπίστωσα την εγκατάλειψη που βιώνει η περιοχή. Επί οκτώ χρόνια, οι κάτοικοι των Πυργιωτίκων εξαγγελίες για αθλητικούς χώρους ακούνε αλλά τίποτα δεν βλέπουν. Η κατασκευή ενός μικρού γηπέδου (5x5) έμεινε στα λόγια. Το αποχετευτικό για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Το Δημοτικό Σχολείο έκλεισε και έμεινε αναξιοποίητο. Υπάρχουν προβλήματα ακόμη και καθαριότητας. Μόνο πρόχειρες προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Η δική μας πρόταση, την οποία σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε όταν με τη βοήθεια των πολιτών αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, είναι κάθε οικισμός και μία μικρή αθλητική εγκατάσταση. Κάθε οικισμός και ένα μικρό πάρκο. Κάθε οικισμός να τελειώνει μια για πάντα με όλα τα έργα υποδομής. Απλές και σταράτες προτάσεις τις οποίες είμαι αποφασισμένος να υλοποιήσω."

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Την κρισιμότητα των προσεχών δημοτικών εκλογών, κατέδειξε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, σήμερα, προς όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή των πολιτών τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει άμεσες συνέπειες στη ζωή τους. Επεσήμανε ότι στο σημερινό δυσάρεστο οικονομικό περιβάλλον, η επιλογή των νέων Δημάρχων θα έχει αποφασιστική σημασίας επίπτωση στη ζωή όλων μας. Τα κριτήρια επιλογής οφείλουν να είναι πολύ αυστηρά. Δήμαρχοι που απέτυχαν έχοντας να διαχειριστούν πολύ μικρότερο όγκο δουλειάς στο παρελθόν, είναι αδιανόητο να τους εμπιστευθούμε την τεράστια οργανωτική, διοικητική δουλειά του προσεχούς Νοεμβρίου. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου.


"Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι νέες δημοτικές εκλογές. Η επιλογή του καθενός μας είναι απίστευτα κρίσιμη. Ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Και αυτό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον γιατί βρισκόμαστε εν’ μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος και δεύτερον διότι με το νέο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλάζει ριζικά η διοικητική δομή των Δήμων όλης της χώρας. Ασφαλώς το νέο σχέδιο γεννά προσδοκίες και ελπίδες, όμως λόγω της γνωστής Ελληνικής προχειρότητας και βιασύνης με την οποία προωθείται η μεταρρύθμιση, οι νέοι Δήμοι «γίγαντες» θα βρεθούν μπροστά σε χαώδη οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Αυτός ο συνδυασμός διοικητικού χάους και οικονομικής κρίσης, θα συνθέσουν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα με άμεση επίπτωση στην ζωή μας.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο γίνεται απολύτως αντιληπτή η σημασία της επιλογής των νέων Δημάρχων. Πλέον, δεν πρόκειται για μία επιλογή που μπορεί να γίνει με ελαφριά την καρδιά και με κριτήρια του χθες. Διακυβεύεται το μέλλον μας σε όλα τα επίπεδα με κυρίαρχο το οικονομικό. Οι νέοι Δήμαρχοι καλούνται να διαχειριστούν και να οργανώσουν όλη αυτή την χαώδη κατάσταση. Απαιτούνται άλλης τάξης προσόντα σε ότι αφορά την δουλειά, την οργάνωση, τις φυσικές και ηθικές αντοχές. Οι νέοι Δήμαρχοι πρέπει να έχουν ισχυρό βιογραφικό. Απαιτείται βαθιά επιστημονική κατάρτιση, αποδεδειγμένες ικανότητες μέσα από επαγγελματική καταξίωση, ισχυρό ηθικό υπόβαθρο, πείσμα, επιμονή, φρεσκάδα. Αυτά πρέπει να είναι τα κριτήρια της επιλογής μας. Είναι αδιανόητο άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, άνθρωποι απαίδευτοι, επαγγελματίες πολιτικάντηδες και θλιβερά κομματόσκυλα να διαχειριστούν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Αποτελεί θράσος ορισμένοι Δήμαρχοι που απέτυχαν στους σημερινούς μικρούς Δήμους να περιμένουν να τους εμπιστευτούμε στους νέους μεγάλους Δήμους όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα.

Η επιλογή είναι μία και μοναδική: ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ."