Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΤΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Στα πλαίσια των επαφών με διάφορους φορείς και σωματεία της πόλεώς μας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου Χρήστος Γραμματικόπουλος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Ραφαηλίδη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ναυπλίου. Στη συνάντηση ετέθησαν επί τάπητος μία σειρά από ζητήματα όπως η δημιουργία συγκοινωνιακού κέντρου, η κυκλοφοριακή διευθέτηση διαφόρων στάσεων, οικονομικά ζητήματα κτλ. Εκ μέρους του κ. Γραμματικόπουλου διατυπώθηκε και πάλι η δέσμευση για προγραμματισμένες συναντήσεις με όλους τους φορείς σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς επίσης και η δημιουργία συγκεκριμένων στόχων και απολύτως μετρήσιμων αποτελεσμάτων βάση χρονοδιαγράμματος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΚΤΕΛ κ. Βοριάς Κωνσταντίνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δουβίκας Γιάννης, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ., εξέφρασαν τη χαρά και ικανοποίησή τους από αυτή τη συνάντηση. Τέλος, ο κ. Γραμματικόπουλος επεσήμανε ότι η προσεκτική καταγραφή των προβλημάτων με τις αντίστοιχες προτάσεις των φορέων της πόλεως θα συνεχιστεί καθ’ όλο το επόμενο διάστημα έτσι ώστε η πορεία μέσα στην κοινωνία που έχει εγκαινιάσει το τελευταίο διάστημα να οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ 2ο – 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Αναφορικά με το Δελτίου Τύπου του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έχω να επισημάνω τα εξής. Καταρχάς, με λύπη μου διαπιστώνω ότι για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ναυπλίου, μπροστά στα προβλήματα τα οποία αδυνατεί να λύσει, κρύβεται πίσω από Δημοτικούς Συμβούλους τους οποίους και υποχρεώνει να απαντούν αντ’ αυτού. Επιπλέον, ο τρόπος απαντήσεως δείχνει την έλλειψη ψυχραιμίας και τον πανικό που έχει καταλάβει τη Δημοτική Αρχή, λόγω της ανεπάρκειάς της να λύσει το ζήτημα του 2ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Φυσικά, δεν πρόκειται να σταθώ στο ύφος της απαντήσεως του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας διότι αντιλαμβάνομαι τις πιέσεις που δέχεται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Άλλωστε, είναι προφανές ότι η ευθύνη βαραίνει κατά κύριο λόγο τον Δήμαρχο. Είναι πάντως κρίμα που η διατύπωση μιας διαφορετικής άποψης εκλαμβάνεται τόσο προσωπικά. Επί της ουσίας τώρα, ορισμένες επισημάνσεις:


1) Εμείς προτείναμε την κατεδάφιση των καπναποθηκών και την ανέγερση ενός καινούριου σχολείου, προκειμένου να στεγαστεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίζαμε χρόνο, θα μειώναμε το κόστος και θα είχαμε ένα ασυγκρίτως καλύτερο αποτέλεσμα τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη ασφάλειας. Ποιος σας είπε ότι επειδή η κυριότητα ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας δεν υπήρχε η δυνατότητα κατεδαφίσεως; Φυσικά και μπορεί να κατεδαφιστεί και να φτιαχτεί στη θέση του ένα καινούριο σχολείο. Έχετε διερευνήσει αυτή την εκδοχή μέσα από μία συνεννόηση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Γεωργίας; Είναι δυνατόν να εκφράσει αντίρρηση ένας από τους δύο παραπάνω φορείς για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουριου σχολείου; Αυτή ακριβώς είναι η έλλειψη φαντασίας για την οποία σας «κατηγόρησα». Προσπαθείτε να επιλύσετε τα προβλήματα, λειτουργώντας ως κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ως πολιτικά όντα. Το αποτέλεσμα σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

2) Ατυχέστατος και ανιστόρητος ο παραλληλισμός με το 1ο Λύκειο, το οποίο ήταν και είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο και το οποίο πάντοτε λειτουργούσε ως λύκειο. Για την ιστορία πάντως και τότε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα εκφράσει την αντίθεσή μου για αυτού του είδους τις αναπαλαιώσεις. Όσοι ήταν τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θυμούνται την τοποθέτησή μου αυτή, η οποία τότε είχε δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση. Αξίζει σε αυτό το σημείο, να επισημάνω ότι το εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα του 1ου Λυκείου, ξεπεράστηκε τότε χάρη στο τρέξιμο και την ικανότητα αποκλειστικά, του τότε Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Κολιόπουλου. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι ο παραπάνω παραλληλισμός σάς εκθέτει διπλά, αφού ένα πολύ δυσκολότερο πρόβλημα (λόγω αρχαιολογίας), όπως ήταν αυτό του 1ου Λυκείου, τότε επιλύθηκε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας, η ουσία παραμένει μία και μοναδική. Η παταγώδης αποτυχία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου και ο απόλυτος εμπαιγμός γονέων και καθηγητών. Η ανάρτηση του γνωστού πανό διαμαρτυρίας γονέων και καθηγητών, τα λέει όλα.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Αντώνης Ραφαηλίδης με μία λιτή αλλά περιεκτική δήλωσή του, στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα του Χρήστου Γραμματικόπουλου για το Δήμο Ναυπλίου. Ο Αντώνης Ραφαηλίδης είναι γιος του Ευάγγελου Ραφαηλίδη ο οποίος, ως γνωστόν, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ναυπλίου επί σειρά ετών. Είναι γέννημα θρέμμα Ναυπλιώτης, με σημαντική επαγγελματική παρουσία. Διευθύνει σήμερα την εταιρεία «Κέντρο Ιατρικών και Βιομηχανικών αερίων» με έδρα το Ναύπλιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση εκ μέρους του κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ". Συνδυασμό που ούτως η άλλως πλαισιώνεται από πρόσωπα έμπειρα και ικανά, πρόσωπα γνωστά για το ήθος και την αξία τους στην κοινωνία της πόλης μας.

Θεωρώ ότι ο κ. Γραμματικόπουλος συγκεντρώνει όλα εκείνα τα εχέγγυα που χρειάζεται σήμερα η πόλη μας για να αλλάξει σελίδα, για να συντελεστούν όλες αυτές οι αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη σήμερα το Ναύπλιο.

Είναι νέος και καταξιωμένος, έντιμος, άριστος γνώστης των προβλημάτων που μέχρι σήμερα ταλανίζουν τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της πόλης και πάνω από όλα έχει αγάπη και μεράκι για τον Δήμο του Ναυπλίου.

Αποφάσισα κι εγώ να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το όραμα, το όραμα μιας εύρωστης πόλης, μιας πόλης ανθρώπινης, που να σέβεται τον πολίτη και την ιστορία της να γίνει πραγματικότητα.

Καλώ όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια ώστε να δούμε την αγαπημένη μας πόλη, το Ναύπλιο στην θέση που της αρμόζει.»

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 2ου – 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Την πρότασή του για κατεδάφιση των καπναποθηκών και την ανέγερση ενός καινούριου σχολείου που θα στεγάσει το 5ο δημοτικό σχολείο, επανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος. Όπως τονίζει ο κος Γραμματικόπουλος, με αυτό τον τρόπο κερδίζεται χρόνος, μειώνεται το κόστος και το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από άποψη αισθητικής και ασφάλειας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο επιλύεται αποτελεσματικά, ο γόρδιος δεσμός της συστέγασης του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου που ταλαιπωρεί γονείς και πάνω από 450 μαθητές. Υπενθυμίζουμε ότι η ανωτέρω ρηξικέλευθη πρόταση είχε διατυπωθεί από τον κ. Γραμματικόπουλο από το Φεβρουάριο του 2008. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας τη λογική της αναπαλαίωσης του ερειπίου των καπναποθηκών, έχασε και χρόνο και χρήματα, δίχως πρακτικό αποτέλεσμα.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Κατά την συνάντηση του κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου με το Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν, θα καθιερώσει τακτική συνάντηση ανά σαράντα (40) ημέρες με τα σωματεία επαγγελματιών της πόλεως, προκειμένου βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος να τίθενται και να υλοποιούνται μετρήσιμοι στόχοι. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται οι όποιες «εκπλήξεις» και αιφνιδιασμοί εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που δυστυχώς σήμερα αποτελούν κανόνα για την πόλη μας. Παράλληλα ο κ. Γραμματικόπουλος συμφώνησε με το σωματείο στη δημιουργία ενός καταστατικού με τους όρους λειτουργίας των ανωτέρω επιχειρήσεων. Αυτό το καταστατικό θα αποτελέσει και το βασικό εργαλείο της ομαλής λειτουργίας της πόλεως. Οι δύο παραπάνω δεσμεύσεις – προτάσεις, εκ μέρους του κ. Γραμματικόπουλου, έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.



Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

« ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ – ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΓΩΝ – ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ »

Το σύνολο των πολιτών του Ναυπλίου έχει λάβει τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού. Είναι δε γνωστό ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει και σε νέα αύξηση του νερού. Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών, την στιγμή μάλιστα που οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς αυτούς, είναι ανύπαρκτες. Πιο συγκεκριμένα:
1. Σε επίπεδο έργων: Κανένα σημαντικό έργο δεν εκτελείται σήμερα στο Ναύπλιο, παρά μόνο ορισμένες πρόχειρες και κακότεχνες ασφαλτοστρώσεις, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τριετής σχεδόν εγκατάλειψη των δρόμων του Ναυπλίου θα εσυνεχίζετο εάν δεν υπήρχε η γενική κατακραυγή των πολιτών και η ασφυκτική πίεση που άσκησε η δημοτική μας παράταξη στο θέμα αυτό. Δυστυχώς όμως και αυτή η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και ασέβεια προς τα χρήματα των δημοτών. Το «ράβε – ξήλωνε» δεν έχει αρχή και τέλος. Δρόμοι χρυσοπληρωμένοι από τους δημότες, τη μία μέρα στρώνονται και την άλλη ξηλώνονται. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι σε άλλες πόλεις της Ελλάδος υπάρχει κοσμογονία έργων – δημιουργίας – ανάπτυξης, με εφαρμογή νέων τεχνολογιών, με επιδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποφασιστική προώθηση της ανακύκλωσης κτλ. Επί προσθέτως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο λιμάνι του Ναυπλίου η δυσοσμία παραμένει, οι δρόμοι πλημμυρίζουν, το δίκτυο ύδρευσης «εκρήγνυται» σε αρκετά σημεία, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το επίσης χρυσοπληρωμένο και πολυδιαφημισμένο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., έργο για το οποίο η επιτροπή οριστικής παραλαβής του οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική.
2. Σε επίπεδο ποιότητας νερού: Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών πίνει εμφιαλωμένο (είναι ακόμα νωπή στη μνήμη μας η πρόσφατη γαστρεντερίτιδα που θέρισε την πόλη μας, με τη γνωστή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την καλή λειτουργία των χλωριοτήρων). Παράλληλα κάθε καλοκαίρι οι διακοπές του νερού είναι συνεχείς (ευτυχώς φέτος μας λυπήθηκε ο Θεός και «έδωσε» αρκετές βροχές).
3. Σε επίπεδο χρηστής διοίκησης: Τα κρούσματα αδιαφάνειας δυστυχώς πολλαπλασιάζονται, με πιο πρόσφατο την προμήθεια εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Ιούλιος 2009) δύο γεννητριών συνολικού κόστους 90.000 € δίχως κανένα διαγωνισμό. Γεννήτριες οι οποίες μάλιστα απεδείχθησαν και προβληματικές αφού ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Το τραγελαφικό δε της ιστορίας, είναι ότι σε πρόσφατο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (6/11/2009) ορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες μηχανικοί (με αμοιβή φυσικά) για να αποφανθούν περί της προβληματικής λειτουργίας των εν λόγω γεννητριών. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να λησμονήσει την προμήθεια του συστήματος τηλεελέγχου αξίας 1.000.000 €, με διαδικασία εντελώς «περίεργη» (στο διαγωνισμό προσήλθε μόνο ένας και έδωσε ασήμαντο ποσοστό έκπτωσης), σύστημα το οποίο επίσης δε λειτουργεί.

Επομένως, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης της πόλης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, είναι πραγματικό θράσος ο πολίτης να καλείται να πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς νερού και μάλιστα σε μία εποχή οικονομικής κρίσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
« ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ »